Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › First Build Problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

First Build Problem

post #1 of 8
Thread Starter 
I'm working on my first build and I've ran into a problem. I'll post the link to my system below.

http://www.overclock.net/intel-gener...der-first.html

I didn't get the HDD that people suggested. The price went up a significant amount before I was able to get it so I went with a cheaper Seagate Barracuda and I think I'm paying for that now.

Dr Debug gives me a code of A3 which is IDE enable. When I go into the Bios and change the storage options (not IDE the other option) then it switches to code A6 which is SCSI detect.

I've changed the sata cables, tried different sata ports and all that but nothing has changed.

I am able to get into the Bios with no problems so I thought I would try to install Ubuntu and see what happened. I struggled with the installation for a bit and it failed once but it did finally install. When I run a boot of Ubuntu it just boots to weird artifacts etc on the screen.

I don't have a copy of Windows I can try right now which is why I tried Ubuntu. I have another HDD but it's in the PC I'm using right now.

What do you guys think? Problem with the HDD that needs to be RMA'd or what?
First Build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I5-2500k ASROCK P67 EXTREME4 GEN3 ASUS 560 ti ASUS 560 ti 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
4 GB x2 G. Skill Ripjaw Series Seagate Barracuda 500GB 64 GB Crucial M4 SSD Standard ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 64 Bit 27" Samsung Syncmaster P2770HD Ducky Dk-1008 OCN Version 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 Corsair 400R Razer Naga  X-Trac Ripper XXL 
AudioAudio
Creative Soundblaster ZX Ultrasone Pro 550 
  hide details  
Reply
First Build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I5-2500k ASROCK P67 EXTREME4 GEN3 ASUS 560 ti ASUS 560 ti 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
4 GB x2 G. Skill Ripjaw Series Seagate Barracuda 500GB 64 GB Crucial M4 SSD Standard ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 64 Bit 27" Samsung Syncmaster P2770HD Ducky Dk-1008 OCN Version 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 Corsair 400R Razer Naga  X-Trac Ripper XXL 
AudioAudio
Creative Soundblaster ZX Ultrasone Pro 550 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
So the problem is that the HDD isn't being detected properly in the bios? It should work in both IDE or AHCI mode so it shouldn't matter. Try install Windows when you finally get a copy and report back.
post #3 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Farmer Boe View Post
So the problem is that the HDD isn't being detected properly in the bios? It should work in both IDE or AHCI mode so it shouldn't matter. Try install Windows when you finally get a copy and report back.
It detect's it in Bios but still gives either A3 or A6 code.

When I did an external build I was getting code D6 which is problem with the GPU but I re-seated the video card and it went away. I then put everything together and I again code that code but re-seated again and it went away then to A3, A6.

The small amount of information on the net about those guys most end up having to do with the video card for whatever reason.

It still goes into Bios without any problems and detects the HDD. The reason I installed ubuntu was I wanted to make sure all parts were working correctly.

But, I guess the best thing to do is just put it aside until I get Windows and see what happens.
First Build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I5-2500k ASROCK P67 EXTREME4 GEN3 ASUS 560 ti ASUS 560 ti 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
4 GB x2 G. Skill Ripjaw Series Seagate Barracuda 500GB 64 GB Crucial M4 SSD Standard ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 64 Bit 27" Samsung Syncmaster P2770HD Ducky Dk-1008 OCN Version 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 Corsair 400R Razer Naga  X-Trac Ripper XXL 
AudioAudio
Creative Soundblaster ZX Ultrasone Pro 550 
  hide details  
Reply
First Build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I5-2500k ASROCK P67 EXTREME4 GEN3 ASUS 560 ti ASUS 560 ti 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
4 GB x2 G. Skill Ripjaw Series Seagate Barracuda 500GB 64 GB Crucial M4 SSD Standard ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 64 Bit 27" Samsung Syncmaster P2770HD Ducky Dk-1008 OCN Version 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 Corsair 400R Razer Naga  X-Trac Ripper XXL 
AudioAudio
Creative Soundblaster ZX Ultrasone Pro 550 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
Hopefully a Ubuntu guy will respond, but have you installed the ubuntu graphic driver for your GPU?
Rusty Metal
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K ASUS P8P67 PRO NVIDIA GeForce GTX 580 Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
2 x Corsair Performance 3 SSD 128 GB; RAID 0 2 x Western Digital Black 1TB; RAID 0 Western Digital Black LG BluRay - RE/DVD+/-DL Burner  
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG 24x super-multi  Corsair H70 Windows 7 Professional x64 DELL U2711 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech G19 Corsair AX750 Coolermaster Storm Sniper Logitech Performance MX 
Audio
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro  
  hide details  
Reply
Rusty Metal
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K ASUS P8P67 PRO NVIDIA GeForce GTX 580 Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
2 x Corsair Performance 3 SSD 128 GB; RAID 0 2 x Western Digital Black 1TB; RAID 0 Western Digital Black LG BluRay - RE/DVD+/-DL Burner  
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG 24x super-multi  Corsair H70 Windows 7 Professional x64 DELL U2711 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech G19 Corsair AX750 Coolermaster Storm Sniper Logitech Performance MX 
Audio
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro  
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Thread Starter 
I just did the basic Ubuntu installation from a flash drive.

Didn't download any specific drivers or anything like that.
First Build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I5-2500k ASROCK P67 EXTREME4 GEN3 ASUS 560 ti ASUS 560 ti 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
4 GB x2 G. Skill Ripjaw Series Seagate Barracuda 500GB 64 GB Crucial M4 SSD Standard ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 64 Bit 27" Samsung Syncmaster P2770HD Ducky Dk-1008 OCN Version 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 Corsair 400R Razer Naga  X-Trac Ripper XXL 
AudioAudio
Creative Soundblaster ZX Ultrasone Pro 550 
  hide details  
Reply
First Build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I5-2500k ASROCK P67 EXTREME4 GEN3 ASUS 560 ti ASUS 560 ti 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
4 GB x2 G. Skill Ripjaw Series Seagate Barracuda 500GB 64 GB Crucial M4 SSD Standard ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 64 Bit 27" Samsung Syncmaster P2770HD Ducky Dk-1008 OCN Version 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 Corsair 400R Razer Naga  X-Trac Ripper XXL 
AudioAudio
Creative Soundblaster ZX Ultrasone Pro 550 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Quote:
Originally Posted by gotskil View Post
I just did the basic Ubuntu installation from a flash drive.

Didn't download any specific drivers or anything like that.
http://www.ehow.com/how_5809756_inst...rs-ubuntu.html
Rusty Metal
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K ASUS P8P67 PRO NVIDIA GeForce GTX 580 Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
2 x Corsair Performance 3 SSD 128 GB; RAID 0 2 x Western Digital Black 1TB; RAID 0 Western Digital Black LG BluRay - RE/DVD+/-DL Burner  
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG 24x super-multi  Corsair H70 Windows 7 Professional x64 DELL U2711 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech G19 Corsair AX750 Coolermaster Storm Sniper Logitech Performance MX 
Audio
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro  
  hide details  
Reply
Rusty Metal
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K ASUS P8P67 PRO NVIDIA GeForce GTX 580 Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
2 x Corsair Performance 3 SSD 128 GB; RAID 0 2 x Western Digital Black 1TB; RAID 0 Western Digital Black LG BluRay - RE/DVD+/-DL Burner  
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG 24x super-multi  Corsair H70 Windows 7 Professional x64 DELL U2711 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech G19 Corsair AX750 Coolermaster Storm Sniper Logitech Performance MX 
Audio
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro  
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by xandypx View Post
I can't do that because it doesn't actually allow me into Ubuntu. When I try to boot ubuntu there are a bunch of crazy artifacts and stuff on the screen. I'm sure that could be because there are no graphics drivers but I dunno.

I guess I should probably just wait until I get Windows at this point. I don't have the funds right now so I guess I'll just have to wait and worry.
First Build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I5-2500k ASROCK P67 EXTREME4 GEN3 ASUS 560 ti ASUS 560 ti 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
4 GB x2 G. Skill Ripjaw Series Seagate Barracuda 500GB 64 GB Crucial M4 SSD Standard ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 64 Bit 27" Samsung Syncmaster P2770HD Ducky Dk-1008 OCN Version 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 Corsair 400R Razer Naga  X-Trac Ripper XXL 
AudioAudio
Creative Soundblaster ZX Ultrasone Pro 550 
  hide details  
Reply
First Build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I5-2500k ASROCK P67 EXTREME4 GEN3 ASUS 560 ti ASUS 560 ti 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
4 GB x2 G. Skill Ripjaw Series Seagate Barracuda 500GB 64 GB Crucial M4 SSD Standard ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 64 Bit 27" Samsung Syncmaster P2770HD Ducky Dk-1008 OCN Version 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 Corsair 400R Razer Naga  X-Trac Ripper XXL 
AudioAudio
Creative Soundblaster ZX Ultrasone Pro 550 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Thread Starter 
Installed Windows and everything is working fine. I still get the A2-A6 Dr Debug code but haven't flashed the bios or anything like that yet.

Besides that everything is running very smoothly.

Should I worry about it still giving me these codes?
First Build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I5-2500k ASROCK P67 EXTREME4 GEN3 ASUS 560 ti ASUS 560 ti 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
4 GB x2 G. Skill Ripjaw Series Seagate Barracuda 500GB 64 GB Crucial M4 SSD Standard ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 64 Bit 27" Samsung Syncmaster P2770HD Ducky Dk-1008 OCN Version 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 Corsair 400R Razer Naga  X-Trac Ripper XXL 
AudioAudio
Creative Soundblaster ZX Ultrasone Pro 550 
  hide details  
Reply
First Build
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I5-2500k ASROCK P67 EXTREME4 GEN3 ASUS 560 ti ASUS 560 ti 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
4 GB x2 G. Skill Ripjaw Series Seagate Barracuda 500GB 64 GB Crucial M4 SSD Standard ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 64 Bit 27" Samsung Syncmaster P2770HD Ducky Dk-1008 OCN Version 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 Corsair 400R Razer Naga  X-Trac Ripper XXL 
AudioAudio
Creative Soundblaster ZX Ultrasone Pro 550 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › First Build Problem