Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6950 is giving me fits! Help!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

6950 is giving me fits! Help!! - Page 8

post #71 of 120
Quote:
Originally Posted by BioZeke View Post
That was my conclusion last night! lol - it "feels" like it would be, but it's the only driver I have for video on the machine.
My last suggestion is not to download the ASUS chipset from the website. I have had problems when installing that either before or after I install the latest AMD driver.

I never get that one anymore when I format and have had no issues. Running out of ideas though.

Edit: As was mentioned about try not installing the HDMI sound driver that comes with AMD driver. Worth a try I guess.
Edited by noahhova - 11/4/11 at 8:14am
Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 820 (L3 Cache Unlocked) 3.625Ghz Asus M4A89GTD Pro/USB3 HIS 6950 2GB Unlocked 840/1325 1.1v 4GB Corsair XMS2 CL9 1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 50GB 640GB WD Black/500GB WD Samsung DVD Burner x24 Windows 7 Ultimate x64 3x Samsung SyncMaster E2320x Eyefinity - 6048x1080 
PowerCase
OCZ ModXStream Pro 600W Cooler Master 310 Mid Case 
  hide details  
Reply
Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 820 (L3 Cache Unlocked) 3.625Ghz Asus M4A89GTD Pro/USB3 HIS 6950 2GB Unlocked 840/1325 1.1v 4GB Corsair XMS2 CL9 1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 50GB 640GB WD Black/500GB WD Samsung DVD Burner x24 Windows 7 Ultimate x64 3x Samsung SyncMaster E2320x Eyefinity - 6048x1080 
PowerCase
OCZ ModXStream Pro 600W Cooler Master 310 Mid Case 
  hide details  
Reply
post #72 of 120
It might be a longshot but reseating the CPU might do something. I would save that for last though. I had ccc crash an ASUS P55 based build with a 6870 recently that was solved with installing the drivers separately but you've tried that. Perhaps uninstalling the onboard graphics drivers would help?
Storm Troopa
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3820 Asus P9X79 EVGA GTX 580 32GB Corsair Vengeance CAS9 1600mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Force Series GT Corsair Force Series GT  WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Blue 6GB/s  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Black 6GB/s  CM Hyper 212 EVO Win7 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 50" Plasma TV yes Corsair HX850 Cooler Master Storm Trooper 
MouseMouse Pad
Cyborg R.A.T. 7 blue 
  hide details  
Reply
Storm Troopa
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3820 Asus P9X79 EVGA GTX 580 32GB Corsair Vengeance CAS9 1600mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Force Series GT Corsair Force Series GT  WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Blue 6GB/s  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Black 6GB/s  CM Hyper 212 EVO Win7 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 50" Plasma TV yes Corsair HX850 Cooler Master Storm Trooper 
MouseMouse Pad
Cyborg R.A.T. 7 blue 
  hide details  
Reply
post #73 of 120
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by CL3P20 View Post
You try disabling the HDMI sound? Maybe its sound drivers causing this affect?
That's the one thing I haven't done.

The reason I even have the sound card, is because the on board audio is bad - keeps failing (even after a driver update). Its notorious for the board I have. I added the sound card at the exact same time as the 6950, so I'm going to take that out..clean the driver off of it and try again.

As odd as it sounds, that could be it. I'll report back this evening on how that works out.
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
post #74 of 120
Seriously bro, try reinstalling windows or on a seperate hard drive <-- Haven't seen thsi suggested yet. Sometimes it's what's necessary!
Asus A53s
(6 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOptical Drive
Core i5 2430M Nvidia GT540m Intel 320 SSD DVD-RW/CD-RW 
OSMonitor
Windows 7 64 bit 15" 1366x768 
  hide details  
Reply
Asus A53s
(6 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOptical Drive
Core i5 2430M Nvidia GT540m Intel 320 SSD DVD-RW/CD-RW 
OSMonitor
Windows 7 64 bit 15" 1366x768 
  hide details  
Reply
post #75 of 120
Thread Starter 
I feel bad for taking so much time from all of you - you've been incredibly helpful.

I've tried to keep up with the +reps.
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
post #76 of 120
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dmreeves View Post
Seriously bro, try reinstalling windows or on a seperate hard drive <-- Haven't seen thsi suggested yet. Sometimes it's what's necessary!
I dont have another hard drive to put it on. And rather than sinking 50-75 on another drive, I'd just buy a 570 outright. I suppose the point in aiming to get this 6950 going would be to get the best bang for the buck.

But thank you for the suggestion.
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
post #77 of 120
Quote:
Originally Posted by BioZeke View Post
Can it be a power issue?? I ran the 560 Ti just fine with what I have. I know its not the best, but its always taken care of me - is the 6950 that much more demanding?
I'd REALLY doubt a PSU issue, I run tri-fire fine with mine.
post #78 of 120
disabling HDMI sound fixed my re-occuring issues... no more random restarts or crashes.. and much higher OC
post #79 of 120
I don't think its related to the 6950 directly. Right now I think its related to the psu. Otherwise, after the format the issue would have been fixed. I doubt two cards would show the same issues that noone else is really having if it wasn't related to something inside YOUR system. I know with that psubyou should have enough power, but maybe its not wattage related. Maybe you have a rail going out. Or maybe a faulty cap. I don't really know. At this point I'm just blindly swinging for the fences. If I wasn't on my mobile, I'd look up from the manufacturer what the power draw is for each card. At this point with all you've done, if the 6950 is higher.... there is your answer. I say that, until you install a new psu and it doesn't fix the problem.

Sent from my Sensation using Tapatalk
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k @ 4.4 ASUS Z68 V-Pro Unlocked Sapphire Toxic 6950 8GB Corsair Vengence 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 60GB Vertex // WDD 640Blk x2 Windows 7 x64 Dell P2210 / Acer H274HL \ Dell P2210 Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Zalman 850W Antec 1200 Logitech G9 Razer eXactmat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k @ 4.4 ASUS Z68 V-Pro Unlocked Sapphire Toxic 6950 8GB Corsair Vengence 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 60GB Vertex // WDD 640Blk x2 Windows 7 x64 Dell P2210 / Acer H274HL \ Dell P2210 Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Zalman 850W Antec 1200 Logitech G9 Razer eXactmat 
  hide details  
Reply
post #80 of 120
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by CL3P20 View Post
disabling HDMI sound fixed my re-occuring issues... no more random restarts or crashes.. and much higher OC
I had disabled it a while back and gained no headway on the issue. Though, I haven't pulled out the sound card or uninstalled the drivers it has.
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6950 is giving me fits! Help!!