Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6950 is giving me fits! Help!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

6950 is giving me fits! Help!! - Page 10

post #91 of 120
CCC has been a picky thing for me as of lately. Crossfire setups haven't gone smoothly for me. Sometimes the drivers from the disk are better than updated ones. Play around some before you give up. Cleaning out the audio drivers and onboard graphics drivers is the first thing. If that and reinstalling the drivers without CCC doesn't help then you can try:
Hyperthreading off (especially in oblivion and older games)
Virtual memory size = to RAM +300MB (because it seems like GPU thrashing)
BIOS features concerning PCIE mode or rate? Maybe turn off plug and play OS?
PCI Spread spectrum disabled (just for fun)
Reseating the CPU probly not worth it but has surprised me before.

GPU thrashing shouldn't happen on cards with 2GB of RAM but thats kindof what you are describing especially if it gets worse the longer you play. Now that I'm thoroughly interested in this thread my hardware troubleshooting OCD has kicked in.
Storm Troopa
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3820 Asus P9X79 EVGA GTX 580 32GB Corsair Vengeance CAS9 1600mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Force Series GT Corsair Force Series GT  WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Blue 6GB/s  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Black 6GB/s  CM Hyper 212 EVO Win7 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 50" Plasma TV yes Corsair HX850 Cooler Master Storm Trooper 
MouseMouse Pad
Cyborg R.A.T. 7 blue 
  hide details  
Reply
Storm Troopa
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3820 Asus P9X79 EVGA GTX 580 32GB Corsair Vengeance CAS9 1600mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Force Series GT Corsair Force Series GT  WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Blue 6GB/s  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Black 6GB/s  CM Hyper 212 EVO Win7 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 50" Plasma TV yes Corsair HX850 Cooler Master Storm Trooper 
MouseMouse Pad
Cyborg R.A.T. 7 blue 
  hide details  
Reply
post #92 of 120
My god, it's like i'm watching a Haven episode

Reading all the posts so far, All I can say is, Motherboard <-> Videocard incompability is NOT unheard of, even with latest bios. I read that you are building pcs for sometime now right ? There must be a friend which you can try that 6950 of yours
Intel Evilnow
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4ghz @ Offset -0.015 Asus P8P67 Evo (bios 3207) Sapphire 280x Tri-x 3GB OC (Stock 1020/1500 Non... G.Skill RipjawsX 2x4gb 1866mhz 9-10-9-28-2n @ 1.5v 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
SHSS37A120G WD5000AAKX-001CA0 WD20EARX WD20EZRZ 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD5001AALS-00L3B2 (Now External) ASUS DRW-1814BLT Noctua NH-u12p SE2 Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VH242H Wobbly Stand :) Microsoft Ergo 4000 Enermax Infiniti 650 (28a,28a,30a) Cooler Master haf 912 Advanced 
MouseOther
A4tech x7 F3 Sunbeam RHK-EX-BA Rheobus-Extreme Fan Controlle... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1090t BE 3.6/4.0 Turbo@def.volt MSI K9A2 Platinum v1 Sapphire HD6850 1GB 850/1100@def.volt Kingston 2x2gb Hyperx 1066 5-5-5-15 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Western Digital WD5001AALS Seagate Barracuda ST3250410AS Asus DRW-1814BLT Windows 7 Ultimate x64 SP1 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VH242H 23.6" Wobbly Stand :D Microsoft Ergo 4000 Enermax Infiniti 650w (28a,28a,30a) Thermaltake Kandalf SuperTower 
Mouse
A4 tech Swop-3 
  hide details  
Reply
Intel Evilnow
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4ghz @ Offset -0.015 Asus P8P67 Evo (bios 3207) Sapphire 280x Tri-x 3GB OC (Stock 1020/1500 Non... G.Skill RipjawsX 2x4gb 1866mhz 9-10-9-28-2n @ 1.5v 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
SHSS37A120G WD5000AAKX-001CA0 WD20EARX WD20EZRZ 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD5001AALS-00L3B2 (Now External) ASUS DRW-1814BLT Noctua NH-u12p SE2 Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VH242H Wobbly Stand :) Microsoft Ergo 4000 Enermax Infiniti 650 (28a,28a,30a) Cooler Master haf 912 Advanced 
MouseOther
A4tech x7 F3 Sunbeam RHK-EX-BA Rheobus-Extreme Fan Controlle... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1090t BE 3.6/4.0 Turbo@def.volt MSI K9A2 Platinum v1 Sapphire HD6850 1GB 850/1100@def.volt Kingston 2x2gb Hyperx 1066 5-5-5-15 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Western Digital WD5001AALS Seagate Barracuda ST3250410AS Asus DRW-1814BLT Windows 7 Ultimate x64 SP1 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VH242H 23.6" Wobbly Stand :D Microsoft Ergo 4000 Enermax Infiniti 650w (28a,28a,30a) Thermaltake Kandalf SuperTower 
Mouse
A4 tech Swop-3 
  hide details  
Reply
post #93 of 120
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Buttermilk View Post
CCC has been a picky thing for me as of lately. Crossfire setups haven't gone smoothly for me. Sometimes the drivers from the disk are better than updated ones. Play around some before you give up. Cleaning out the audio drivers and onboard graphics drivers is the first thing. If that and reinstalling the drivers without CCC doesn't help then you can try:
Hyperthreading off (especially in oblivion and older games)
Virtual memory size = to RAM +300MB (because it seems like GPU thrashing)
BIOS features concerning PCIE mode or rate? Maybe turn off plug and play OS?
PCI Spread spectrum disabled (just for fun)
Reseating the CPU probly not worth it but has surprised me before.

GPU thrashing shouldn't happen on cards with 2GB of RAM but thats kindof what you are describing especially if it gets worse the longer you play. Now that I'm thoroughly interested in this thread my hardware troubleshooting OCD has kicked in.
Well, there's another good list to try!

At this point, not only am I hell-bent on figuring it out, even if it meant launching my PC 65k miles off the ground, I'm also finding it somewhat humorous. I have an AMD curse. I always had issues working with the CPUs (nothing major, just always seemed to be something) and now my first AMD GPU is doing this to me.

Oye.
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
post #94 of 120
I have a TFIII and it works fine. Installed CCC and drivers direct from AMD's website. Didn't even bother with the manufacturer drivers.
Fire and Ice
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 7700k ASUS ROG Strix Z270E MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X Corsair Vengeance 16GB DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital Caviar Black Hitachi DeskStar Samsung 850 Evo Seagate Barracuda 
CoolingMonitorKeyboardPower
Cryorig H7 Asus VS247H-P 23.6" 2ms Razer Overwatch BlackWidow Chroma Seasonic Prime Titanium 750 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Mastercase Pro 5 Logitech G500 ASUS Xonar DGX Sennheiser HD280 Pro 
  hide details  
Reply
Fire and Ice
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 7700k ASUS ROG Strix Z270E MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X Corsair Vengeance 16GB DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital Caviar Black Hitachi DeskStar Samsung 850 Evo Seagate Barracuda 
CoolingMonitorKeyboardPower
Cryorig H7 Asus VS247H-P 23.6" 2ms Razer Overwatch BlackWidow Chroma Seasonic Prime Titanium 750 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Mastercase Pro 5 Logitech G500 ASUS Xonar DGX Sennheiser HD280 Pro 
  hide details  
Reply
post #95 of 120
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Catscratch View Post
My god, it's like i'm watching a Haven episode

Reading all the posts so far, All I can say is, Motherboard <-> Videocard incompability is NOT unheard of, even with latest bios. I read that you are building pcs for sometime now right ? There must be a friend which you can try that 6950 of yours
Pfft, no friend good enough to gift a $270 graphics card to!
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
post #96 of 120
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by auroraborealis View Post
I have a TFIII and it works fine. Installed CCC and drivers direct from AMD's website. Didn't even bother with the manufacturer drivers.
<---Jealous.

Yeah, I passed through that idea a few days ago..lol.
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
post #97 of 120
Woah glad to see the community here



I forgot to ask you this.

When you formated the C drive, did you also format/delete the BCD? It's a small hidden partition about 100 MB set by Windows during the installation to store all the Boot Configuration Data. You have option during the install to format or delete this active partition. Windows will automatically create a new one if you delete it for the new OS install.

If you didn't, this is the only thing I could think of left-over from previous install which might cause the issue.
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #98 of 120
I'm not sure if you've been through this already but... I'd simply re-install Windows to rule out any software interference.

If that doesn't work then put the card in another PCI-E slot. If that doesn't work I'd try a new PSU.

Even though I don't think it's the PSU because I think it would just crash, not lag.

Ps; I had an old MSI 550 watt with my q6600/5850 build and whenever I'd OC my video card my PC would crash upon stressing it.
Edited by Khaotik55 - 11/4/11 at 9:36am
post #99 of 120
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ken1649 View Post
Woah glad to see the community here



I forgot to ask you this.

When you formated the C drive, did you also format/delete the BCD? It's a small hidden partition about 100 MB set by Windows during the installation to store all the Boot Configuration Data. You have option during the install to format or delete this active partition. Windows will automatically create a new one if you delete it for the new OS install.

If you didn't, this is the only thing I could think of left-over from previous install which might cause the issue.
I didn't. I didn't figure that there was enough data on that partition to cause any issue, though..not sure why I didn't just format it like I always do.

My only excuse is sleep deprivation from dog sitting recently...so my judgement was clouded!
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
post #100 of 120
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Khaotik55 View Post
I'm not sure if you've been through this already but... I'd simply re-install Windows to rule out any software interference.
Yep, did that last night. But thank you for your input!
Edited by BioZeke - 11/4/11 at 9:39am
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
Johnny Five
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-2500k 4.0ghz ASUS P8Z68-V Nvidia Geforce GTX 560 ti 8gb Corsair Vengeance 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 750GB Windows 7 Ultimate 64-bit 23" Acer H233H Thermaltake 600W 
Case
Antec Two-Hundred 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6950 is giving me fits! Help!!