Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX 580 problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GTX 580 problems

post #1 of 7
Thread Starter 
I recently got a GTX 580 for my PC but when windows tries to install the drivers it fails and then blue screens on the restart.

The only thing I think may not be meeting requirements is my PSU. I know from the manual it needs minimum 600W and 42A on the 12V rail, but I'm not completely clued up on PSUs so am not sure whether I meet this. Here's a photo of the sticker on the side of my PSU, could anybody tell me if I meet these requirements?

5

Thanks guys
post #2 of 7
Here is the image:

osqwc7.jpg


The code doesn't work for linking to a page that has an image on it. A direct URL to the image file itself must be used.

Anyway, this PSU should have way more than enough power. It says that its +12V capacity is 825W, and 42A is 504W.

I don't know what would cause the BSOD, but I don't think it's the PSU.
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
That image doesn't seem to have worked

try this
post #4 of 7
Quote:
Originally Posted by jace135;15541311 
That image doesn't seem to have worked

try this
You have to use the direct URL to the image file itself like I did. You can't use the address of the page that the image is on. That would be like using "www.overclock.net" to post an image of the Overclock.net logo or something.
Edited by TwoCables - 11/2/11 at 3:52am
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
It's not likely your PSU given the image TwoCables provided.

It would be a number of things causing the BSOD, unstable overclock, incorrect memory timings/Vdimm or even drivers themselves.

Do the following:-

Control Panel>Advanced System Settings then in the System Properties window, select the Advanced tab, click Settings under Startup and Recovery, and uncheck the box that says 'Automatically Restart.'

This will make the BSOD be viewable so you can note down the error code so it will be easier for us to disgnose the issue.
Edited by Mhill2029 - 11/2/11 at 4:02am
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6950X @ 4.0Ghz Asus Rampage V Extreme [Bios:3101] 2x EVGA GeForce Titan X SC Editions in SLI 32GB (4×8) Corsair Dominator Platinums (3000Mhz) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Nvme 2x 256GB Vertex 4 SSD (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda [Storage] Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H105 (Push/Pull) Windows 10 Pro x64 2x 27" Asus PG278Q ROG Swift 144hz  Corsair AX1500i Digital ATX 80 Plus Titanium 
CaseAudio
Lian Li PC-O8WX ATX Cube Case Logitech Z906 5.1 Surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6950X @ 4.0Ghz Asus Rampage V Extreme [Bios:3101] 2x EVGA GeForce Titan X SC Editions in SLI 32GB (4×8) Corsair Dominator Platinums (3000Mhz) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Nvme 2x 256GB Vertex 4 SSD (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda [Storage] Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H105 (Push/Pull) Windows 10 Pro x64 2x 27" Asus PG278Q ROG Swift 144hz  Corsair AX1500i Digital ATX 80 Plus Titanium 
CaseAudio
Lian Li PC-O8WX ATX Cube Case Logitech Z906 5.1 Surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Mhill2029;15541352 
This will make the BSOD be viewable so you can note down the error code so it will be easier for us to disgnose the issue.

I just tried reinstalling the card to replicate the error and its now doing something different to what it spent all of last night doing, typically.

This time windows didn't try to automatically install drivers so I downloaded them from nvidia and tried. It got all the way through the installation but said that the physx install had failed and my system needs to restart. After the restart my screen is covered all over in white horizontal dashes.

Tried uninstalling all drivers and restarting, this time windows kicked in and spent about 10 minutes trying to install driver software for 'VGA adapter' before failing, still with white dashes on the screen.

Possibly a defunct card?
post #7 of 7
Quote:
Originally Posted by jace135;15541688 
I just tried reinstalling the card to replicate the error and its now doing something different to what it spent all of last night doing, typically.

This time windows didn't try to automatically install drivers so I downloaded them from nvidia and tried. It got all the way through the installation but said that the physx install had failed and my system needs to restart. After the restart my screen is covered all over in white horizontal dashes.

Tried uninstalling all drivers and restarting, this time windows kicked in and spent about 10 minutes trying to install driver software for 'VGA adapter' before failing, still with white dashes on the screen.

Possibly a defunct card?
Either the card is defective, or it's not perfectly all the way in the slot.
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX 580 problems