Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6950 problems! Green pixels on green!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

6950 problems! Green pixels on green!!

post #1 of 6
Thread Starter 
I just bought a 6950 from the OCN marketplace and I just fitted it in to test it. Right when I turn it on, green pixels appear on the majority of the screen. They flash on and off constantly. Think of it as small static on your television, but green. Is there anyway to fix this? I'm really disappointed that I can't enjoy this card.

Sapphire 6950 2GB reference

Card was flashed to 1536 by previous owner, but it was not a full bios flash.
Edited by NguyenAdam - 11/2/11 at 8:40pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Asus P6T Deluxe MSI RX 480 4 GB G. SKill Ripjaws 1600 (4x3 GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 1TB Intel 530 Thermalright Venomous X Black Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VW266H Filco Majestouch 2 Seasonic X-750 Lian Li PC-9F 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G403 Steelseries QCK+ M-Audio AV40 Beyerdynamic DT 990 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Asus P6T Deluxe MSI RX 480 4 GB G. SKill Ripjaws 1600 (4x3 GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 1TB Intel 530 Thermalright Venomous X Black Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VW266H Filco Majestouch 2 Seasonic X-750 Lian Li PC-9F 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G403 Steelseries QCK+ M-Audio AV40 Beyerdynamic DT 990 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Have you tried flashing the factory BIOS back onto it?
myTX Prodigy
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-3570 ASUS P8H77-I XFX Radeon HD 7870 Double D GSKILL 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung SSD 840 250GB Crucial m4 128GB Seagate Barracuda 500GB Western Digital Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
ASUS CD/DVD RW 24X Windows 8 Pro x64 ASUS VE247 24" Microsoft Sidewinder X4 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX550M Bitfenix Prodigy Steelseries Kinzu Gigabyte Ghost 
  hide details  
Reply
myTX Prodigy
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-3570 ASUS P8H77-I XFX Radeon HD 7870 Double D GSKILL 8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung SSD 840 250GB Crucial m4 128GB Seagate Barracuda 500GB Western Digital Black 1TB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
ASUS CD/DVD RW 24X Windows 8 Pro x64 ASUS VE247 24" Microsoft Sidewinder X4 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX550M Bitfenix Prodigy Steelseries Kinzu Gigabyte Ghost 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Ah I know EXACTLY what you're talking about, that's happened to me before on my 470.

I believe it's a dirty cable or dirty pin on the card's output. Try cleaning your DVI/HDMI/VGA cable or wiggling it around, it should clear up (that worked for my 470). If not, blast some compressed air and get any dust out of the card.
Edited by mingqi53 - 11/2/11 at 9:54pm
post #4 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by mingqi53 View Post
Ah I know EXACTLY what you're talking about, that's happened to me before on my 470.

I believe it's a dirty cable or dirty pin on the card's output. Try cleaning your DVI/HDMI/VGA cable or wiggling it around, it should clear up (that worked for my 470). If not, blast some compressed air and get any dust out of the card.
Wow that really did fix it. Thanks! +rep
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Asus P6T Deluxe MSI RX 480 4 GB G. SKill Ripjaws 1600 (4x3 GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 1TB Intel 530 Thermalright Venomous X Black Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VW266H Filco Majestouch 2 Seasonic X-750 Lian Li PC-9F 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G403 Steelseries QCK+ M-Audio AV40 Beyerdynamic DT 990 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Asus P6T Deluxe MSI RX 480 4 GB G. SKill Ripjaws 1600 (4x3 GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 1TB Intel 530 Thermalright Venomous X Black Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VW266H Filco Majestouch 2 Seasonic X-750 Lian Li PC-9F 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G403 Steelseries QCK+ M-Audio AV40 Beyerdynamic DT 990 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Its your cable for sure
EDIT: damnit, you beat me to it mingqi
T.I.D
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Sabertooth P67 Rev.3 SLI (2x) MSI 560-ti Twin Frozr II 16GB 1.25v PC12800 G.skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Raid 0 1.5TB HDDs; (boot)Raid 0 60GB SDDs Asus DVD burner Win7 Ultimate 64bit 27" LED Asus 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Mechanical 900w Antec Gamer Series Azza Hurrican 2000R Logitech G9x 
  hide details  
Reply
T.I.D
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Sabertooth P67 Rev.3 SLI (2x) MSI 560-ti Twin Frozr II 16GB 1.25v PC12800 G.skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Raid 0 1.5TB HDDs; (boot)Raid 0 60GB SDDs Asus DVD burner Win7 Ultimate 64bit 27" LED Asus 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Mechanical 900w Antec Gamer Series Azza Hurrican 2000R Logitech G9x 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
Apparently it wasn't because it is fixed now.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Asus P6T Deluxe MSI RX 480 4 GB G. SKill Ripjaws 1600 (4x3 GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 1TB Intel 530 Thermalright Venomous X Black Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VW266H Filco Majestouch 2 Seasonic X-750 Lian Li PC-9F 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G403 Steelseries QCK+ M-Audio AV40 Beyerdynamic DT 990 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Asus P6T Deluxe MSI RX 480 4 GB G. SKill Ripjaws 1600 (4x3 GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 1TB Intel 530 Thermalright Venomous X Black Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VW266H Filco Majestouch 2 Seasonic X-750 Lian Li PC-9F 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G403 Steelseries QCK+ M-Audio AV40 Beyerdynamic DT 990 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6950 problems! Green pixels on green!!