Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Drivers and Overclocking Software › Afterburner not opening with saved settings
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Afterburner not opening with saved settings

post #1 of 4
Thread Starter 
I have tried multiple times to get Afterburner to boot with the fan profile I have saved, but apparently I'm missing something. I tried saving to profile 1 and rebooting, as well as checking the "Apply Overclock Settings on startup" to no avail. Is there some trick to getting it to boot with fan settings applied?

Thanks in advance!
Fire and Ice
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 7700k ASUS ROG Strix Z270E MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X Corsair Vengeance 16GB DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital Caviar Black Hitachi DeskStar Samsung 850 Evo Seagate Barracuda 
CoolingMonitorKeyboardPower
Cryorig H7 Asus VS247H-P 23.6" 2ms Razer Overwatch BlackWidow Chroma Seasonic Prime Titanium 750 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Mastercase Pro 5 Logitech G500 ASUS Xonar DGX Sennheiser HD280 Pro 
  hide details  
Reply
Fire and Ice
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 7700k ASUS ROG Strix Z270E MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X Corsair Vengeance 16GB DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital Caviar Black Hitachi DeskStar Samsung 850 Evo Seagate Barracuda 
CoolingMonitorKeyboardPower
Cryorig H7 Asus VS247H-P 23.6" 2ms Razer Overwatch BlackWidow Chroma Seasonic Prime Titanium 750 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Mastercase Pro 5 Logitech G500 ASUS Xonar DGX Sennheiser HD280 Pro 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Quote:
Originally Posted by auroraborealis View Post
I have tried multiple times to get Afterburner to boot with the fan profile I have saved, but apparently I'm missing something. I tried saving to profile 1 and rebooting, as well as checking the "Apply Overclock Settings on startup" to no avail. Is there some trick to getting it to boot with fan settings applied?

Thanks in advance!
You need to enable the fan "auto" button > enable "custom fan profile" > click "apply" > save > "Apply Overclock Settings on startup".

Done.

If that doesn't work, uninstall, after PC restart, reinstall Afterburner.

ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
Hm, well that didn't work. I'll try reinstalling when I get home from work today and post the results.
Fire and Ice
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 7700k ASUS ROG Strix Z270E MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X Corsair Vengeance 16GB DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital Caviar Black Hitachi DeskStar Samsung 850 Evo Seagate Barracuda 
CoolingMonitorKeyboardPower
Cryorig H7 Asus VS247H-P 23.6" 2ms Razer Overwatch BlackWidow Chroma Seasonic Prime Titanium 750 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Mastercase Pro 5 Logitech G500 ASUS Xonar DGX Sennheiser HD280 Pro 
  hide details  
Reply
Fire and Ice
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 7700k ASUS ROG Strix Z270E MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X Corsair Vengeance 16GB DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital Caviar Black Hitachi DeskStar Samsung 850 Evo Seagate Barracuda 
CoolingMonitorKeyboardPower
Cryorig H7 Asus VS247H-P 23.6" 2ms Razer Overwatch BlackWidow Chroma Seasonic Prime Titanium 750 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Mastercase Pro 5 Logitech G500 ASUS Xonar DGX Sennheiser HD280 Pro 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
Sorry I forgot to update, but everything seems to be working now, so thanks for the help!
Fire and Ice
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 7700k ASUS ROG Strix Z270E MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X Corsair Vengeance 16GB DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital Caviar Black Hitachi DeskStar Samsung 850 Evo Seagate Barracuda 
CoolingMonitorKeyboardPower
Cryorig H7 Asus VS247H-P 23.6" 2ms Razer Overwatch BlackWidow Chroma Seasonic Prime Titanium 750 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Mastercase Pro 5 Logitech G500 ASUS Xonar DGX Sennheiser HD280 Pro 
  hide details  
Reply
Fire and Ice
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 7700k ASUS ROG Strix Z270E MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X Corsair Vengeance 16GB DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital Caviar Black Hitachi DeskStar Samsung 850 Evo Seagate Barracuda 
CoolingMonitorKeyboardPower
Cryorig H7 Asus VS247H-P 23.6" 2ms Razer Overwatch BlackWidow Chroma Seasonic Prime Titanium 750 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master Mastercase Pro 5 Logitech G500 ASUS Xonar DGX Sennheiser HD280 Pro 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Drivers and Overclocking Software › Afterburner not opening with saved settings