Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › I need help having problem with 1 6970
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I need help having problem with 1 6970

post #1 of 25
Thread Starter 
I have an extra 6970 that I am trying to triple crossfire and trying to figure out what the problem is. Always get a display not responding and has recovered error. Sometimes it would show that atikmpeg bsod. First boot would always start with not responding error. Then after minutes of warming up, it works o0. When it is normal operating temperature ,it works perfect. I believe when its cold it does that? Anyone have ideas what can cause this? I am thinking a bad solder point and would need a reflow or bake it in the oven, but I am afraid since there is always a risk. Would using the card alot to heat it up and get better contact eventually fix the problem?

Anyone have any similar experience or maybe some insight on this. Btw this card is used from someone else and do not know the history. Got it at switch 1.
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
post #2 of 25
What cards are you crossfiring it with? Crossfire only works within one family, eg the 6900 family.
Sig Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8Z68-V PRO Geforce GTX 560 Ti G.Skills Ripjaws X 
Hard DriveCoolingMonitorPower
OCZ Vertex 3 120GB MAX IOPS Thermalright Silver Arrow Dell U2412HM Corsair AX850 
Case
CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
Sig Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8Z68-V PRO Geforce GTX 560 Ti G.Skills Ripjaws X 
Hard DriveCoolingMonitorPower
OCZ Vertex 3 120GB MAX IOPS Thermalright Silver Arrow Dell U2412HM Corsair AX850 
Case
CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
post #3 of 25
Thread Starter 
I have 2x 6970 working fine. Its this last one thats giving the problem again.
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
post #4 of 25
Have you tried having the faulty one and one of the working one in?
Your friend might have flashed the BIOS. Try flipping the switch to 2.
Sig Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8Z68-V PRO Geforce GTX 560 Ti G.Skills Ripjaws X 
Hard DriveCoolingMonitorPower
OCZ Vertex 3 120GB MAX IOPS Thermalright Silver Arrow Dell U2412HM Corsair AX850 
Case
CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
Sig Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8Z68-V PRO Geforce GTX 560 Ti G.Skills Ripjaws X 
Hard DriveCoolingMonitorPower
OCZ Vertex 3 120GB MAX IOPS Thermalright Silver Arrow Dell U2412HM Corsair AX850 
Case
CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
post #5 of 25
Thread Starter 
yes I did. no luck. I have tried both switches.
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
post #6 of 25
Thread Starter 
I am just thinking it can be faulty graphics memory.. Is this possible? If so, can it be part amds fault?
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
post #7 of 25
It seems like my dodgy advice is of no help. I don't know the issue, but I guess there are others other there that can help you. Good luck though
Sig Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8Z68-V PRO Geforce GTX 560 Ti G.Skills Ripjaws X 
Hard DriveCoolingMonitorPower
OCZ Vertex 3 120GB MAX IOPS Thermalright Silver Arrow Dell U2412HM Corsair AX850 
Case
CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
Sig Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8Z68-V PRO Geforce GTX 560 Ti G.Skills Ripjaws X 
Hard DriveCoolingMonitorPower
OCZ Vertex 3 120GB MAX IOPS Thermalright Silver Arrow Dell U2412HM Corsair AX850 
Case
CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
post #8 of 25
Thread Starter 
anyone else got any ideas
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
post #9 of 25
Quote:
Originally Posted by john99teg View Post
anyone else got any ideas
If you have tried it as a single card, can rule out driver related but the card itself. Take the cooler apart and check for thermal transfer contact surface GPU, Vregs & VRAM. Apply new paste and if it still does it, the card is going bad.

You could be right about the bad solder joint. Make a visual inspection before do anything. Baking is not a good idea, unless the card is old and about to scrap got nothing to loose by doing it. If all possible just RMA, nothing to fix at user-level after new TIM and reseating the cooler.
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #10 of 25
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ken1649 View Post
If you have tried it as a single card, can rule out driver related but the card itself. Take the cooler apart and check for thermal transfer contact surface GPU, Vregs & VRAM. Apply new paste and if it still does it, the card is going bad.

You could be right about the bad solder joint. Make a visual inspection before do anything. Baking is not a good idea, unless the card is old and about to scrap got nothing to loose by doing it. If all possible just RMA, nothing to fix at user-level after new TIM and reseating the cooler.
It is only one card. Ill try taking it apart and see if anything doesnt look right. I have no warranty :/. Ill try all 3 of my 6970 individually.
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k asus z77 sabretooth geforce gtx titan 16gb corsair dominator platinum @1866ghz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128gb ssd h80i windows 7 x64 ips dell u2412m 
KeyboardPowerCaseMouse
steelseries 7g corsair ax1200 corsair 650d logitech g9x 
Mouse PadAudio
corsair mouse pad asus sonar stx 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › I need help having problem with 1 6970