Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › p8p67 pro wont post after adding more RAM
New Posts  All Forums:Forum Nav:

p8p67 pro wont post after adding more RAM

post #1 of 4
Thread Starter 
Hello all, I currently built a new rig and all is well except that I recently bought more RAM to increase my memory from 8gb to 16gb but it wont post afterwards. The tower turns on lights and fans and all but nothing shows up on the monitor and the red DRAM LED lights up on my mobo indicating that something is wrong (I just don't know what). All the sticks of memory works, since i've tried the new ones only and mixed them with the old ones also, but again it wont post after I put more than 2 sticks of ram. Any help will be greatly appreciated, here are my specs:

Case: Antec 1200
Mobo: Asus p8p67 pro
CPU: i5 2500k
PSU: Diablotek 850w
HDD: WD Green caviar 1tb
GPU: MSI 560ti twin frozr

And the ram I am using is PNY Optima ddr3 1333mhz 8gb(2x4) dual-channel kits. I have two of the exact same kits with each kit being 8gb(2x4) each.
I know none of them are dead since i've mixed and matched them and tried 1 at a time and all of them are fine.
Burnt Bacon
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus Rampage IV Extreme eVGA gtx 760 16GB DDR3 G. Skill Trident X CL9@2400 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Green 1TB Samsung 840 EVO 250GB Swiftech Apogee XL HW Labs GTX 420 
CoolingCoolingCoolingCooling
HW Labs SR-1 420 HW Labs SR-1 420 Phobya Extreme 1080 MCP35x 
CoolingOSMonitorKeyboard
FrozenQ Liquid Fusion Res. 400mL Win7 Ultimate 27" Achieva Shimian Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseAudio
evga 1300 G2 HAF Stacker Razer Naga Hex Logitech x540 sound system 
Audio
Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
Burnt Bacon
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus Rampage IV Extreme eVGA gtx 760 16GB DDR3 G. Skill Trident X CL9@2400 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Green 1TB Samsung 840 EVO 250GB Swiftech Apogee XL HW Labs GTX 420 
CoolingCoolingCoolingCooling
HW Labs SR-1 420 HW Labs SR-1 420 Phobya Extreme 1080 MCP35x 
CoolingOSMonitorKeyboard
FrozenQ Liquid Fusion Res. 400mL Win7 Ultimate 27" Achieva Shimian Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseAudio
evga 1300 G2 HAF Stacker Razer Naga Hex Logitech x540 sound system 
Audio
Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Are they all installed correctly. I have had this issue a couple of times before and it was because I did not insert all the RAM sticks all the way. Same symptoms of everything turning on but screen is black.

Maybe try each slot individually. you may have a dead RAM slot.
MIVE
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k (4.7ghz at 1.33v) Asus Maximus IV Extreme MSI GTX 980 Ti 6G Gaming  16GB(4x4GB) G. Skil Sniper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 Asus dvd-rom (sata) Corsair H105 Windows 8.1 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus ROG Swift Filco Ninja OCZ ZX1000W Silverstone Raven RV02 
MouseMouse Pad
Cyborg RAT 7  Steel Series 
  hide details  
Reply
MIVE
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k (4.7ghz at 1.33v) Asus Maximus IV Extreme MSI GTX 980 Ti 6G Gaming  16GB(4x4GB) G. Skil Sniper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 Asus dvd-rom (sata) Corsair H105 Windows 8.1 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus ROG Swift Filco Ninja OCZ ZX1000W Silverstone Raven RV02 
MouseMouse Pad
Cyborg RAT 7  Steel Series 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Just curious, but did you clear CMOS prior to rebooting with all 4 sticks?
post #4 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Reefa_Madness View Post
Just curious, but did you clear CMOS prior to rebooting with all 4 sticks?
Yes I removed the battery and such. And I am sure i pushed them all in correctly.
Burnt Bacon
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus Rampage IV Extreme eVGA gtx 760 16GB DDR3 G. Skill Trident X CL9@2400 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Green 1TB Samsung 840 EVO 250GB Swiftech Apogee XL HW Labs GTX 420 
CoolingCoolingCoolingCooling
HW Labs SR-1 420 HW Labs SR-1 420 Phobya Extreme 1080 MCP35x 
CoolingOSMonitorKeyboard
FrozenQ Liquid Fusion Res. 400mL Win7 Ultimate 27" Achieva Shimian Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseAudio
evga 1300 G2 HAF Stacker Razer Naga Hex Logitech x540 sound system 
Audio
Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
Burnt Bacon
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus Rampage IV Extreme eVGA gtx 760 16GB DDR3 G. Skill Trident X CL9@2400 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Green 1TB Samsung 840 EVO 250GB Swiftech Apogee XL HW Labs GTX 420 
CoolingCoolingCoolingCooling
HW Labs SR-1 420 HW Labs SR-1 420 Phobya Extreme 1080 MCP35x 
CoolingOSMonitorKeyboard
FrozenQ Liquid Fusion Res. 400mL Win7 Ultimate 27" Achieva Shimian Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseAudio
evga 1300 G2 HAF Stacker Razer Naga Hex Logitech x540 sound system 
Audio
Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › p8p67 pro wont post after adding more RAM