Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX 570 Classified Freezing/Crashing/Artifacting
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GTX 570 Classified Freezing/Crashing/Artifacting

post #1 of 6
Thread Starter 
Hey guys, I've got a really weird problem with my 570. I recently got it back from RMA with EVGA, and popped into a new rig. I set everything up as I liked, and tried installing my nVidia drivers. As soon as I reboot after installing, my entire desktop and everything else is FULL of artifacts, and everything GUI related is extremely laggy. I also have chronic driver crashing and rebooting every few minutes.

I've tried reinstalling Windows (Twice), drivers (Yes I used CCleaner in safe mode etc...), and getting new drivers for my monitors (They came up as generic), and now I'm completely out of ideas. I've also tried rolling back to the 275 drivers through Windows Update. EDIT: Just tried 270 drivers, same thing.

Can anyone help? I wanna play BF3, I'm stuck on my xBox copy right now
Edited by zouk52 - 11/4/11 at 3:11pm
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-2720QM Intel HD 3000 8GB DDR3-1333 Samsung 850 EVO 120GB 
OSMonitor
Arch Linux w/ OpenBox B156HW01 V.4 FHD Panel 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon L5639 @ 3.24-3.60GHz Asus P6X58D Premium Gigabyte HD7950 Windforce3 6x2GB G.Skill Pi 1600MHz CL7-8-7 @ 1440MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 64GB + Samsung 1TB 2.5" Windows 7 x64 2x Dell U2311H Rosewill RK-9000 
PowerCase
Seasonic SS-850HT Lian Li PC-9F 
  hide details  
Reply
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-2720QM Intel HD 3000 8GB DDR3-1333 Samsung 850 EVO 120GB 
OSMonitor
Arch Linux w/ OpenBox B156HW01 V.4 FHD Panel 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon L5639 @ 3.24-3.60GHz Asus P6X58D Premium Gigabyte HD7950 Windforce3 6x2GB G.Skill Pi 1600MHz CL7-8-7 @ 1440MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 64GB + Samsung 1TB 2.5" Windows 7 x64 2x Dell U2311H Rosewill RK-9000 
PowerCase
Seasonic SS-850HT Lian Li PC-9F 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
install MSI afterburner and try bumping core voltage a bit, or try to downclock it to the frequency of standard 570. If that works u'll need a new bios with higher voltage from EVGA, if it doesn't work - unfortunately u'll need to rma again. Good luck man.
Core 3000
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 2500K Z77 Sabertooth Evga GTX 670 FTW  8GB Mushkin Silverline 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk Ultra Seagate Coolit Eco Win 8 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns-g 28" Razer Black Widow Ultimate 600w PC Power & Cooling Silencer MKIII Modded Fractal Design Core 3000 
MouseAudio
Razer Abyssus ALC882 
  hide details  
Reply
Core 3000
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 2500K Z77 Sabertooth Evga GTX 670 FTW  8GB Mushkin Silverline 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk Ultra Seagate Coolit Eco Win 8 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns-g 28" Razer Black Widow Ultimate 600w PC Power & Cooling Silencer MKIII Modded Fractal Design Core 3000 
MouseAudio
Razer Abyssus ALC882 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
RMA it again, I got my old 8800GTS from RMA and didnt work (got same artifacts from the old one). Tried everything because I thought they would not send a broken one, Thpught it would be my old system causing the artifacts, but I RMA'ed it again and the next one worked alright on my old system.
My System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4960X IV-E @4.7GHz/1.35v ASUS Sabertooth X79 Aorus GTX 1080 Ti 11G Corsair Dominator Plat. 32GB DDR3 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
750GB Samsung 840 EVO SSD Seagate Firecuda 2TB SSHD Corsair H100i v2 w/ GT AP-15's Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 34UM88C-P Logitech G810 Corsair HX850W Pro Series Corsair 750D 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G900 Logitech Hard Pad Creative SB X-Fi Titanium HD  Corsair SP2500 2.1 Speaker System 
AudioOther
Sennheiser HD 598 NZXT Hue+ 
  hide details  
Reply
My System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4960X IV-E @4.7GHz/1.35v ASUS Sabertooth X79 Aorus GTX 1080 Ti 11G Corsair Dominator Plat. 32GB DDR3 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
750GB Samsung 840 EVO SSD Seagate Firecuda 2TB SSHD Corsair H100i v2 w/ GT AP-15's Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 34UM88C-P Logitech G810 Corsair HX850W Pro Series Corsair 750D 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G900 Logitech Hard Pad Creative SB X-Fi Titanium HD  Corsair SP2500 2.1 Speaker System 
AudioOther
Sennheiser HD 598 NZXT Hue+ 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Update your 570 bios firmware

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1034790

Put everything on complete stock. Do a full shutdown and remove power cord for 2 mins.

Then try powering back on and see how everything is working. 275.33 are supposedly safe and reliable. 285.62 works very decent for me. Don't try the beta drivers, heard those were a nightmare for drivers stop responding messages.
Legend
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD Athlon 64 x2 6000+ 3ghz PNY Nvidia 8800GT 4GB DDR-2 Samsung Spin Point F3 500GB 
OSMonitorPower
Win 7 Ultimate LG 23" W2340VG RoseWiLL 650Watts 
  hide details  
Reply
Legend
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD Athlon 64 x2 6000+ 3ghz PNY Nvidia 8800GT 4GB DDR-2 Samsung Spin Point F3 500GB 
OSMonitorPower
Win 7 Ultimate LG 23" W2340VG RoseWiLL 650Watts 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
Wow, I feel like a moron. I reseated it after pulling it out to find a box for RMA, and all is fine now.
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-2720QM Intel HD 3000 8GB DDR3-1333 Samsung 850 EVO 120GB 
OSMonitor
Arch Linux w/ OpenBox B156HW01 V.4 FHD Panel 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon L5639 @ 3.24-3.60GHz Asus P6X58D Premium Gigabyte HD7950 Windforce3 6x2GB G.Skill Pi 1600MHz CL7-8-7 @ 1440MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 64GB + Samsung 1TB 2.5" Windows 7 x64 2x Dell U2311H Rosewill RK-9000 
PowerCase
Seasonic SS-850HT Lian Li PC-9F 
  hide details  
Reply
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-2720QM Intel HD 3000 8GB DDR3-1333 Samsung 850 EVO 120GB 
OSMonitor
Arch Linux w/ OpenBox B156HW01 V.4 FHD Panel 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon L5639 @ 3.24-3.60GHz Asus P6X58D Premium Gigabyte HD7950 Windforce3 6x2GB G.Skill Pi 1600MHz CL7-8-7 @ 1440MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 64GB + Samsung 1TB 2.5" Windows 7 x64 2x Dell U2311H Rosewill RK-9000 
PowerCase
Seasonic SS-850HT Lian Li PC-9F 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Good to know, that happened to me but with my RAM. When I swapped my top fan inside my computer.
My System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4960X IV-E @4.7GHz/1.35v ASUS Sabertooth X79 Aorus GTX 1080 Ti 11G Corsair Dominator Plat. 32GB DDR3 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
750GB Samsung 840 EVO SSD Seagate Firecuda 2TB SSHD Corsair H100i v2 w/ GT AP-15's Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 34UM88C-P Logitech G810 Corsair HX850W Pro Series Corsair 750D 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G900 Logitech Hard Pad Creative SB X-Fi Titanium HD  Corsair SP2500 2.1 Speaker System 
AudioOther
Sennheiser HD 598 NZXT Hue+ 
  hide details  
Reply
My System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4960X IV-E @4.7GHz/1.35v ASUS Sabertooth X79 Aorus GTX 1080 Ti 11G Corsair Dominator Plat. 32GB DDR3 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
750GB Samsung 840 EVO SSD Seagate Firecuda 2TB SSHD Corsair H100i v2 w/ GT AP-15's Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 34UM88C-P Logitech G810 Corsair HX850W Pro Series Corsair 750D 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G900 Logitech Hard Pad Creative SB X-Fi Titanium HD  Corsair SP2500 2.1 Speaker System 
AudioOther
Sennheiser HD 598 NZXT Hue+ 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX 570 Classified Freezing/Crashing/Artifacting