Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › 1 core not working?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

1 core not working?

post #1 of 6
Thread Starter 
So, I'm stressing my CPU now with Prime95, but it seems 1 core stopped working straight away... The other one is working like a charm...

Prime95 (1 test not testing), CPUID Hardware monitor (1 core has much lower temp) and Windows Task Manager (1 CPU usage percentage is low) all confirm 1 core is not working...

Could whis mean 1 core has died or just too unstable? Screenshot:



Thanks.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 ASUS P5B Deluxe 7950GT Kingston Hyper-X PC2-8500 
RAMRAMHard DriveHard Drive
Kingston Hyper-X PC2-8500 Kingston Hyper-X PC2-8500 MAXTOR DiamondMax Samsung Spinpoint F1 
CoolingOSMonitorKeyboard
Tuniq Tower 120 Microsoft Windows 7 Ultimate Panasonic TX-P42G20 Logitech MX5500 Revolution 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ ModXStream-Pro 500W ANTEC 900 Logitech MX5500 Revolution Couch 
AudioAudioAudioAudio
Harman Kardon HK 3490 KEF Q55 KEF Q55 Karman Kardon TS7 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 ASUS P5B Deluxe 7950GT Kingston Hyper-X PC2-8500 
RAMRAMHard DriveHard Drive
Kingston Hyper-X PC2-8500 Kingston Hyper-X PC2-8500 MAXTOR DiamondMax Samsung Spinpoint F1 
CoolingOSMonitorKeyboard
Tuniq Tower 120 Microsoft Windows 7 Ultimate Panasonic TX-P42G20 Logitech MX5500 Revolution 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ ModXStream-Pro 500W ANTEC 900 Logitech MX5500 Revolution Couch 
AudioAudioAudioAudio
Harman Kardon HK 3490 KEF Q55 KEF Q55 Karman Kardon TS7 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
It says on prime 95 its starting its work on Core 2.

I dont think you have a dead core, try running a blend test.

And try running a game and see both cores running
post #3 of 6
Thread Starter 
Well I'll be darned... It's actually working! Thanks! What did I do wrong? Wrong option?

The test already stopped whilst typing this post, lol... This time it's core 1 who stopped... Core 2 is still running. Fatal error in less than minute...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 ASUS P5B Deluxe 7950GT Kingston Hyper-X PC2-8500 
RAMRAMHard DriveHard Drive
Kingston Hyper-X PC2-8500 Kingston Hyper-X PC2-8500 MAXTOR DiamondMax Samsung Spinpoint F1 
CoolingOSMonitorKeyboard
Tuniq Tower 120 Microsoft Windows 7 Ultimate Panasonic TX-P42G20 Logitech MX5500 Revolution 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ ModXStream-Pro 500W ANTEC 900 Logitech MX5500 Revolution Couch 
AudioAudioAudioAudio
Harman Kardon HK 3490 KEF Q55 KEF Q55 Karman Kardon TS7 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 ASUS P5B Deluxe 7950GT Kingston Hyper-X PC2-8500 
RAMRAMHard DriveHard Drive
Kingston Hyper-X PC2-8500 Kingston Hyper-X PC2-8500 MAXTOR DiamondMax Samsung Spinpoint F1 
CoolingOSMonitorKeyboard
Tuniq Tower 120 Microsoft Windows 7 Ultimate Panasonic TX-P42G20 Logitech MX5500 Revolution 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ ModXStream-Pro 500W ANTEC 900 Logitech MX5500 Revolution Couch 
AudioAudioAudioAudio
Harman Kardon HK 3490 KEF Q55 KEF Q55 Karman Kardon TS7 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Try taking it down to 3.4 and see what happens chances are the chip isnt liking being at 3.5
post #5 of 6
Quote:
Originally Posted by /Ben View Post
Well I'll be darned... It's actually working! Thanks! What did I do wrong? Wrong option?

The test already stopped whilst typing this post, lol... This time it's core 1 who stopped... Core 2 is still running. Fatal error in less than minute...
It's just not stable yet, thats all it is. just needs more core voltage.
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by ryanbob1234 View Post
Try taking it down to 3.4 and see what happens chances are the chip isnt liking being at 3.5
Well, I've seen people do 6,5GHz with this chip. On LN2, that is...

Quote:
Originally Posted by andrewmchugh View Post
It's just not stable yet, thats all it is. just needs more core voltage.
Thanks. I'll give it a go. 1 step at a time.



---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=51.489761,3.628919
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 ASUS P5B Deluxe 7950GT Kingston Hyper-X PC2-8500 
RAMRAMHard DriveHard Drive
Kingston Hyper-X PC2-8500 Kingston Hyper-X PC2-8500 MAXTOR DiamondMax Samsung Spinpoint F1 
CoolingOSMonitorKeyboard
Tuniq Tower 120 Microsoft Windows 7 Ultimate Panasonic TX-P42G20 Logitech MX5500 Revolution 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ ModXStream-Pro 500W ANTEC 900 Logitech MX5500 Revolution Couch 
AudioAudioAudioAudio
Harman Kardon HK 3490 KEF Q55 KEF Q55 Karman Kardon TS7 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 ASUS P5B Deluxe 7950GT Kingston Hyper-X PC2-8500 
RAMRAMHard DriveHard Drive
Kingston Hyper-X PC2-8500 Kingston Hyper-X PC2-8500 MAXTOR DiamondMax Samsung Spinpoint F1 
CoolingOSMonitorKeyboard
Tuniq Tower 120 Microsoft Windows 7 Ultimate Panasonic TX-P42G20 Logitech MX5500 Revolution 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ ModXStream-Pro 500W ANTEC 900 Logitech MX5500 Revolution Couch 
AudioAudioAudioAudio
Harman Kardon HK 3490 KEF Q55 KEF Q55 Karman Kardon TS7 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › 1 core not working?