Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › System enters BIOS on boot...why?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

System enters BIOS on boot...why?

post #1 of 5
Thread Starter 
My cousin just built a new rig, here's the specs:

MSI 990XA GD55
975BE (not OC'ed)
16GB GSkill Sniper
2x 6850 (Cyclone and DirectCU)
Thermaltake TR2 600W
2x M4 64GB RAID0
Windows 7 64bit Home

Every time he turns the computer on, he gets the post screen and then computer immediately enters BIOS after that. When he exits, Windows starts up and everything is as it should be. Any input on why this is happening?
MRBIGGLESWORTH
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
955 Black Editon C3 Gigabyte 870A-UD3 MSI 6950 2GB (Ref) 8GB HyperX Blu 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 2x64GB RAID0 Spinpoint F4 320GB Spinpoint F3 1TB CM V6GT 
OSMonitorPowerCase
Windows7 Home Premium 64bit ASUS MS236H OCZ ModXStream Pro 600W Cooler Master 690II 
Audio
Xonar DS 
  hide details  
Reply
MRBIGGLESWORTH
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
955 Black Editon C3 Gigabyte 870A-UD3 MSI 6950 2GB (Ref) 8GB HyperX Blu 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 2x64GB RAID0 Spinpoint F4 320GB Spinpoint F3 1TB CM V6GT 
OSMonitorPowerCase
Windows7 Home Premium 64bit ASUS MS236H OCZ ModXStream Pro 600W Cooler Master 690II 
Audio
Xonar DS 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Quote:
Originally Posted by yakuzapuppy View Post
My cousin just built a new rig, here's the specs:

MSI 990XA GD55
975BE (not OC'ed)
16GB GSkill Sniper
2x 6850 (Cyclone and DirectCU)
Thermaltake TR2 600W
2x M4 64GB RAID0
Windows 7 64bit Home

Every time he turns the computer on, he gets the post screen and then computer immediately enters BIOS after that. When he exits, Windows starts up and everything is as it should be. Any input on why this is happening?
Go into BIOS and load Optimized Defaults and do not change any settings afterward.
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Hmm, I'll pass it along and post again if needed, thanks
MRBIGGLESWORTH
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
955 Black Editon C3 Gigabyte 870A-UD3 MSI 6950 2GB (Ref) 8GB HyperX Blu 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 2x64GB RAID0 Spinpoint F4 320GB Spinpoint F3 1TB CM V6GT 
OSMonitorPowerCase
Windows7 Home Premium 64bit ASUS MS236H OCZ ModXStream Pro 600W Cooler Master 690II 
Audio
Xonar DS 
  hide details  
Reply
MRBIGGLESWORTH
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
955 Black Editon C3 Gigabyte 870A-UD3 MSI 6950 2GB (Ref) 8GB HyperX Blu 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 2x64GB RAID0 Spinpoint F4 320GB Spinpoint F3 1TB CM V6GT 
OSMonitorPowerCase
Windows7 Home Premium 64bit ASUS MS236H OCZ ModXStream Pro 600W Cooler Master 690II 
Audio
Xonar DS 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by yakuzapuppy View Post
My cousin just built a new rig, here's the specs:

MSI 990XA GD55
975BE (not OC'ed)
16GB GSkill Sniper
2x 6850 (Cyclone and DirectCU)
Thermaltake TR2 600W
2x M4 64GB RAID0
Windows 7 64bit Home

Every time he turns the computer on, he gets the post screen and then computer immediately enters BIOS after that. When he exits, Windows starts up and everything is as it should be. Any input on why this is happening?
It's nature's way to tell you it's overclocking season.
Old rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Asus Maximus V Gene MSI Radeon R9 280X Gaming G.Skill Trident 2400 C10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M500 240 Hitach HDT721010 EK Supremacy Clear CSQ Alphacool XT45 360+240 
CoolingCoolingMonitorPower
EK-VGA Supreme HF Swiftech MCP655 Asus MX239H Antec TP 550 New 
CaseAudio
NZXT Switch 810 Black M Creative X-Fi Extreme 
  hide details  
Reply
Old rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K Asus Maximus V Gene MSI Radeon R9 280X Gaming G.Skill Trident 2400 C10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M500 240 Hitach HDT721010 EK Supremacy Clear CSQ Alphacool XT45 360+240 
CoolingCoolingMonitorPower
EK-VGA Supreme HF Swiftech MCP655 Asus MX239H Antec TP 550 New 
CaseAudio
NZXT Switch 810 Black M Creative X-Fi Extreme 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Do you think it may be coming up saying overclock failed press F1 or F2?

Have him set the RAM settings to spec.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › System enters BIOS on boot...why?