Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › (Solved) Problem with extended displays, not showing... What to do?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

(Solved) Problem with extended displays, not showing... What to do?

post #1 of 7
Thread Starter 
Hey guys, so I have 3 monitors + a TV and they where all working 3 hours a go. All 1920x1080 res

connected to x2 ATI 5850's

3 Monitors to 1 (x2 dvi, 1 display port)

and tv to other via hdmi

Crossfire disabled

Now heres my problem.

After doing a fresh install of windows i can no longer use extended displays??

If i plug all 3 monitors in I see them all in display properties and in CCC but only one actually displays content, the others just go to sleep mode or something.

And its not only showing primary as i can switch primary around and nothing happens, same monitor just shows as extended then instead.

Any idea's?

I havn't gotten it to see the 4th display yet (tv) only sees 3. And crossfire is defiantly turned off.

So hopefully someone knows whats up. If you need any more info then just ask.
Edited by Selvanthos - 11/15/11 at 3:41am
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Double check your drivers installed properly. Both GPU and MoBo drivers.
Maximum Dwarf
(15 items)
 
Density!
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k ASUS MAXIMUS IV GENE HD7970 Gen 1 Ripjaws Z 2x8GB 2133MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB RE4 2x3TB WD Red LG 10x BD-R Corsair H80i w/push pull 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Ultimate 3x 1920x1080 LG IPS displays. Razer Mass Effect 3 Blackwidow Ultimate Cooler Master Silent Pro M850 
CaseMouseMouse Pad
Silverstone TJ08B-E R.A.T. 7 An ergonomic one 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7 3770k Gigabyte Sniper M3 1155 mATX CORSAIR Vengeance 8GB (2 x 4GB) 1600MHz 1TB WD RE4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2TB WD Red 2TB WD Red 4TB WD Red 4TB WD Red 
PowerCaseAudioOther
750W Seasonic Gold Fractal Node 804 5.1 Definitive Def Tech PERC 5i RAID card w/ BBU (LSI Firmware) 
  hide details  
Reply
Maximum Dwarf
(15 items)
 
Density!
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k ASUS MAXIMUS IV GENE HD7970 Gen 1 Ripjaws Z 2x8GB 2133MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB RE4 2x3TB WD Red LG 10x BD-R Corsair H80i w/push pull 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Ultimate 3x 1920x1080 LG IPS displays. Razer Mass Effect 3 Blackwidow Ultimate Cooler Master Silent Pro M850 
CaseMouseMouse Pad
Silverstone TJ08B-E R.A.T. 7 An ergonomic one 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7 3770k Gigabyte Sniper M3 1155 mATX CORSAIR Vengeance 8GB (2 x 4GB) 1600MHz 1TB WD RE4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2TB WD Red 2TB WD Red 4TB WD Red 4TB WD Red 
PowerCaseAudioOther
750W Seasonic Gold Fractal Node 804 5.1 Definitive Def Tech PERC 5i RAID card w/ BBU (LSI Firmware) 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
I installed MB drivers from gigabyte website (intel chipset drivers and stuff) and then uninstalled display drivers, did a driver sweep in safe mode, then re downloaded (11.10 (same as i was on b4 re install))

Installed them and same problem still. So dont think its the drivers, but dont know what else it can be. So having one monitor plugged in (dvi) works fine, plug in second and click detect it will find it, windows says its displayed but my 2nd monitor just turns on, doesnt display anything and goes straight to its sleep/standy by. If I plug in the 3rd monitor via display port and press detec it doesnt find it. If i only plug it in and and unplug the dvi's, still doesnt find it, which is odd because it saw all 3 the very first time (only displayed one though)

SO anyone else got suggestions? heres a list of things i Did since the last time it was all working (yesterday morning)

Now yesterday morning I did flash my HD 5850's to 5870 bioses, but this was before anything else and all my displays where working and computer looked normal and so on. So i dont think it could be that?

Ok so after flashing the bioses I did a full reformat (not quick format) of my storage (D:) drive leaving nothing on it (OS is on SSD drive)

Took PC outside to air hose all dust out of it.

When that was done I tried to update my firmware on SSD (was 1.23 wanted 1.35), so i tried doing that through the OCZ toolbox but couldnt cause it was boot drive, so i installed windows on my storage drive and wiped my SSD clean, went into windows updated firmware, all successful OCZ toolbox had the SSD listed as firmware 1.35. After I saw that was done i put windows disk back in. Installed windows on SSD and logged in, reformatted my D drive again. Before letting it do any updates I installed CCC and drivers (11.10 package) and restart I let windows install everything it needed to. After an hour later and many reboots. I tried plugging in my extra 2 displays (only used 1 through all that) and my problem occurs.

Now i know its hard to help off site, and so on but any advice or recommendations is appreciated.

Normally if something seems impossible to fix i just re-install windows but seeing as i just did that I dont think that will fix it haha.

Thanks again, Nick
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Thread Starter 
Update:

If I plug one monitor Into gpu1 and 2nd monitor into GPU 2, then i get 2 displays that both show up. But then if I plug third monitor into either of the gpus, it just enters its power saving state.

If i plug the monitor plugged into 2nd gpu into 2nd dvi on first gpu same thing, screen goes to power saving state.
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
Another update: If first monitor is dvi on card 1, and 2nd monitor is hdmi on 2nd card only first monitor shows picture, but once again 2nd monitor shows up under detect and makes an extended display and i can move mouse off screen and so on. Just no picture on it. Ive tried re installing gpu drivers (11.10), IDK what else to do as the drivers display the image on the screen. And that seems to be the problem.

Recon it could be the 5870 bios? Even though it was working the few hours before re install on that bios?
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
Was the bios's, didnt like 5870 bios?

Wonder why a lot of people move to the 5870 bios with eyefinity because it has better idles for multi displays. Hmmm
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Failure to mention that you flashed your gpu's to a different bios is a pretty big thing.

People generally do that to "unlock" extra processing cores and higher default clock speeds that were "locked off" at the factory for one reason or another. These unlocks don't always yield a fully stable card (which would be one reason to lock it off), but sometimes it works and you gain free processing power (meaning they locked it off due to a shortage of the exact GPU needed).
Maximum Dwarf
(15 items)
 
Density!
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k ASUS MAXIMUS IV GENE HD7970 Gen 1 Ripjaws Z 2x8GB 2133MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB RE4 2x3TB WD Red LG 10x BD-R Corsair H80i w/push pull 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Ultimate 3x 1920x1080 LG IPS displays. Razer Mass Effect 3 Blackwidow Ultimate Cooler Master Silent Pro M850 
CaseMouseMouse Pad
Silverstone TJ08B-E R.A.T. 7 An ergonomic one 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7 3770k Gigabyte Sniper M3 1155 mATX CORSAIR Vengeance 8GB (2 x 4GB) 1600MHz 1TB WD RE4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2TB WD Red 2TB WD Red 4TB WD Red 4TB WD Red 
PowerCaseAudioOther
750W Seasonic Gold Fractal Node 804 5.1 Definitive Def Tech PERC 5i RAID card w/ BBU (LSI Firmware) 
  hide details  
Reply
Maximum Dwarf
(15 items)
 
Density!
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k ASUS MAXIMUS IV GENE HD7970 Gen 1 Ripjaws Z 2x8GB 2133MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB RE4 2x3TB WD Red LG 10x BD-R Corsair H80i w/push pull 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Ultimate 3x 1920x1080 LG IPS displays. Razer Mass Effect 3 Blackwidow Ultimate Cooler Master Silent Pro M850 
CaseMouseMouse Pad
Silverstone TJ08B-E R.A.T. 7 An ergonomic one 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7 3770k Gigabyte Sniper M3 1155 mATX CORSAIR Vengeance 8GB (2 x 4GB) 1600MHz 1TB WD RE4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2TB WD Red 2TB WD Red 4TB WD Red 4TB WD Red 
PowerCaseAudioOther
750W Seasonic Gold Fractal Node 804 5.1 Definitive Def Tech PERC 5i RAID card w/ BBU (LSI Firmware) 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › (Solved) Problem with extended displays, not showing... What to do?