Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › No signs of life on motherboard
New Posts  All Forums:Forum Nav:

No signs of life on motherboard

post #1 of 12
Thread Starter 
Sorry for my grammar, using my phone for this.

Anyway, building a new pc. P67 Pro3, Antec 650 earthwatts, a2500k, and ripjaw 1866. Everything in, including hard drive and etc, hit the power button, and chassis/cpu fans barely spin, and nothing. No lights or codes on motherboard. The 24 and 8 pin connectors are in, think everything is hooked up right, everything straight out of the box... Ideas?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8P67 NVidia 560 RipjawsX 8GB (2 x 4GB) 1866MHz 
Hard Drive
SSD/HDD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8P67 NVidia 560 RipjawsX 8GB (2 x 4GB) 1866MHz 
Hard Drive
SSD/HDD 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
Looks like a nice rig, but from experience it's rare that everything starts from the first (happend once on over 20 for me). Likely it's one of these things:
  1. something isn't properly connected
  2. something is shorting on the PSU conectors (like a MOLEX being squashed) or the motherboard is shorting against the backplate
I'm more inclined to think it's the first thing though.
Centurion
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 940 @3.3GHz 1.25V Gigabyte 790X-DS4 XFX 5850 8GB OCZ DDR2-800 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair Force 3 TRUE Win 7 Pro x64 ACER 23" TN  
PowerCase
400W Silverstone Strider Antec P182 
  hide details  
Reply
Centurion
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 940 @3.3GHz 1.25V Gigabyte 790X-DS4 XFX 5850 8GB OCZ DDR2-800 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair Force 3 TRUE Win 7 Pro x64 ACER 23" TN  
PowerCase
400W Silverstone Strider Antec P182 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
Thread Starter 
What could be improperly connected? Even when I only have one stick of ram, the psu, motherboard, and cpu attached, only things in being the 24/8 pin .. nothing.

Also, I know some motherboards have a light that goes on when the PSU is properly connected.. been starring at mine and reading the book to find one, no dice. Anyone familiar with the board able to tell me otherwise?
Edited by Iblis - 11/15/11 at 10:31pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8P67 NVidia 560 RipjawsX 8GB (2 x 4GB) 1866MHz 
Hard Drive
SSD/HDD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8P67 NVidia 560 RipjawsX 8GB (2 x 4GB) 1866MHz 
Hard Drive
SSD/HDD 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
When you have time, maybe put up a picture? That would help see if something isn't connected properly.
Click
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k AsRock P67 Extreme4 Gen3 Galaxy GTX 580 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial m4 Samsung Spinpoint F3 Samsung Bluray Cooler Master Hyper 212 Plus 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro x64 ASUS VG248Q HP 22"  WASD Cherry Black 
PowerCaseMouseMouse Pad
MKII 750W Fractal Design Arc Midi Deathadder BE Qck Heavy/Puretrak Talent 
Audio
HD 555 
  hide details  
Reply
Click
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k AsRock P67 Extreme4 Gen3 Galaxy GTX 580 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial m4 Samsung Spinpoint F3 Samsung Bluray Cooler Master Hyper 212 Plus 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro x64 ASUS VG248Q HP 22"  WASD Cherry Black 
PowerCaseMouseMouse Pad
MKII 750W Fractal Design Arc Midi Deathadder BE Qck Heavy/Puretrak Talent 
Audio
HD 555 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
Thread Starter 
359

700

700

359
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8P67 NVidia 560 RipjawsX 8GB (2 x 4GB) 1866MHz 
Hard Drive
SSD/HDD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8P67 NVidia 560 RipjawsX 8GB (2 x 4GB) 1866MHz 
Hard Drive
SSD/HDD 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
This is going to sound dumb, but are you sure your PSU is switched ON? The only reason I ask is because I remember getting the same behavior when i hit the power button on my computer after unplugging the PSU (just to make sure there isn't any residual current). So it could be there is still a small amount of power in your mobo, you hit the switch, and the fans spin for a little and then there's no more power.

Everything looks connected...You should update your rig to say ASRock, not Asus though.

EDIT: Also, it looks like your PSU may be upside down, unless there are screw holes on the other side.
Click
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k AsRock P67 Extreme4 Gen3 Galaxy GTX 580 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial m4 Samsung Spinpoint F3 Samsung Bluray Cooler Master Hyper 212 Plus 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro x64 ASUS VG248Q HP 22"  WASD Cherry Black 
PowerCaseMouseMouse Pad
MKII 750W Fractal Design Arc Midi Deathadder BE Qck Heavy/Puretrak Talent 
Audio
HD 555 
  hide details  
Reply
Click
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k AsRock P67 Extreme4 Gen3 Galaxy GTX 580 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial m4 Samsung Spinpoint F3 Samsung Bluray Cooler Master Hyper 212 Plus 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro x64 ASUS VG248Q HP 22"  WASD Cherry Black 
PowerCaseMouseMouse Pad
MKII 750W Fractal Design Arc Midi Deathadder BE Qck Heavy/Puretrak Talent 
Audio
HD 555 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Thread Starter 
Yep! Switched on, and unless there's a vent in the case at the bottom, the PSU is in the right way. tongue.gif

Going to try taking everything out of the chassis and installing it barebones on something nonconductive like cardboard to make sure it isn't shorting against the case.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8P67 NVidia 560 RipjawsX 8GB (2 x 4GB) 1866MHz 
Hard Drive
SSD/HDD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8P67 NVidia 560 RipjawsX 8GB (2 x 4GB) 1866MHz 
Hard Drive
SSD/HDD 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
Sounds to me like a short make sure the standoffs are in the right locations and check you haven't over tightened the screws holding the mobo to the stand offs. Doing what you said above will correct any shorts
Always in pieces
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k  Asus p8- z68V gigabyte gtx 480 8gb DDR3 Corsair Dominator cl7 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Caviar black  Corsair Hydro H50 Windows 7 Pro X 64 silverstone strider 850 watt 
Case
Coolermaster HAF X 
  hide details  
Reply
Always in pieces
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k  Asus p8- z68V gigabyte gtx 480 8gb DDR3 Corsair Dominator cl7 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Caviar black  Corsair Hydro H50 Windows 7 Pro X 64 silverstone strider 850 watt 
Case
Coolermaster HAF X 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
haha yeah i guess you don't want to be blocking your psu fan...

Also it looks like you are using both cpu fan connectors, and it doens't look like your cooler has 2 fans. Did you do that on purpose?
Click
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k AsRock P67 Extreme4 Gen3 Galaxy GTX 580 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial m4 Samsung Spinpoint F3 Samsung Bluray Cooler Master Hyper 212 Plus 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro x64 ASUS VG248Q HP 22"  WASD Cherry Black 
PowerCaseMouseMouse Pad
MKII 750W Fractal Design Arc Midi Deathadder BE Qck Heavy/Puretrak Talent 
Audio
HD 555 
  hide details  
Reply
Click
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k AsRock P67 Extreme4 Gen3 Galaxy GTX 580 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial m4 Samsung Spinpoint F3 Samsung Bluray Cooler Master Hyper 212 Plus 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro x64 ASUS VG248Q HP 22"  WASD Cherry Black 
PowerCaseMouseMouse Pad
MKII 750W Fractal Design Arc Midi Deathadder BE Qck Heavy/Puretrak Talent 
Audio
HD 555 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Thread Starter 
Only one is plugged in, the yellow wire just.. vanishes. I'll update in an hour or so - Family Guy time, then doin' this thang.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8P67 NVidia 560 RipjawsX 8GB (2 x 4GB) 1866MHz 
Hard Drive
SSD/HDD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8P67 NVidia 560 RipjawsX 8GB (2 x 4GB) 1866MHz 
Hard Drive
SSD/HDD 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Power Supplies
Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › No signs of life on motherboard