Overclock.net › Forums › Components › Memory › 2500k + 2x4GB 1600MHz - did it set it all right?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

2500k + 2x4GB 1600MHz - did it set it all right?

post #1 of 6
Thread Starter 
Hello.
I have just bought a 2x4GB 1600MHz cl9 dual channel kit. Without changing anything (i had a 2x2 1333 before) cpu-z showed a 1333 frequency. Is it worth changing it into 1600? Will i get better latency without changing it? I do not want to damage my cpu by changing the voltage (I believe it's going to change when I change the freqency in BIOS?)

Rig:
i5 2500k
xfx 550W
Asrock P67pro3 b3
msi gtx560ti
2x4 GB 1600 MHz (Goodram - http://www.proline.pl/?p=GR1600D364L9%2F8GDC).

Sorry for my English but I am not a native.
Thanks in advance.
post #2 of 6
Thread Starter 
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f56af62103f93d3d.html here is a screen from cpu-z and aida64
post #3 of 6
Yeah I had this same problem with my p8p67-pro board with 2500k, and had corsair vengeance 2x4gb 1600mhz and would go down to 1333mhz....

Never found out why it happened. Maybe a bios update would do well.
Burnt Bacon
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus Rampage IV Extreme eVGA gtx 760 16GB DDR3 G. Skill Trident X CL9@2400 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Green 1TB Samsung 840 EVO 250GB Swiftech Apogee XL HW Labs GTX 420 
CoolingCoolingCoolingCooling
HW Labs SR-1 420 HW Labs SR-1 420 Phobya Extreme 1080 MCP35x 
CoolingOSMonitorKeyboard
FrozenQ Liquid Fusion Res. 400mL Win7 Ultimate 27" Achieva Shimian Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseAudio
evga 1300 G2 HAF Stacker Razer Naga Hex Logitech x540 sound system 
Audio
Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
Burnt Bacon
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus Rampage IV Extreme eVGA gtx 760 16GB DDR3 G. Skill Trident X CL9@2400 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Green 1TB Samsung 840 EVO 250GB Swiftech Apogee XL HW Labs GTX 420 
CoolingCoolingCoolingCooling
HW Labs SR-1 420 HW Labs SR-1 420 Phobya Extreme 1080 MCP35x 
CoolingOSMonitorKeyboard
FrozenQ Liquid Fusion Res. 400mL Win7 Ultimate 27" Achieva Shimian Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseAudio
evga 1300 G2 HAF Stacker Razer Naga Hex Logitech x540 sound system 
Audio
Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Ok cleared cmos and did the jumper reset, and afterwards just set the ram to 1600mhz. Turned off and after 3-4 hours I turned back on and seemed to boot fine. Actually seemed to boot better, it didn't even double post like it used to hmm... smile.gif

Maybe that will help you as well, I left the timings alone because when I messed with them the computer would just keep freezing up on me. So they're 9-9-9-24-2, and voltage is staying at 1.5v
Burnt Bacon
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus Rampage IV Extreme eVGA gtx 760 16GB DDR3 G. Skill Trident X CL9@2400 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Green 1TB Samsung 840 EVO 250GB Swiftech Apogee XL HW Labs GTX 420 
CoolingCoolingCoolingCooling
HW Labs SR-1 420 HW Labs SR-1 420 Phobya Extreme 1080 MCP35x 
CoolingOSMonitorKeyboard
FrozenQ Liquid Fusion Res. 400mL Win7 Ultimate 27" Achieva Shimian Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseAudio
evga 1300 G2 HAF Stacker Razer Naga Hex Logitech x540 sound system 
Audio
Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
Burnt Bacon
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus Rampage IV Extreme eVGA gtx 760 16GB DDR3 G. Skill Trident X CL9@2400 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Green 1TB Samsung 840 EVO 250GB Swiftech Apogee XL HW Labs GTX 420 
CoolingCoolingCoolingCooling
HW Labs SR-1 420 HW Labs SR-1 420 Phobya Extreme 1080 MCP35x 
CoolingOSMonitorKeyboard
FrozenQ Liquid Fusion Res. 400mL Win7 Ultimate 27" Achieva Shimian Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseAudio
evga 1300 G2 HAF Stacker Razer Naga Hex Logitech x540 sound system 
Audio
Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
Thank you, I will try that when I come back home.
I have another question though - how to check the voltage? I am afraid my memory at 1600MHz works with 1,65...
post #6 of 6
You can check the voltage in bios. Oh and be sure to remove the memory sticks before resetting everything.
Burnt Bacon
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus Rampage IV Extreme eVGA gtx 760 16GB DDR3 G. Skill Trident X CL9@2400 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Green 1TB Samsung 840 EVO 250GB Swiftech Apogee XL HW Labs GTX 420 
CoolingCoolingCoolingCooling
HW Labs SR-1 420 HW Labs SR-1 420 Phobya Extreme 1080 MCP35x 
CoolingOSMonitorKeyboard
FrozenQ Liquid Fusion Res. 400mL Win7 Ultimate 27" Achieva Shimian Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseAudio
evga 1300 G2 HAF Stacker Razer Naga Hex Logitech x540 sound system 
Audio
Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
Burnt Bacon
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus Rampage IV Extreme eVGA gtx 760 16GB DDR3 G. Skill Trident X CL9@2400 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Green 1TB Samsung 840 EVO 250GB Swiftech Apogee XL HW Labs GTX 420 
CoolingCoolingCoolingCooling
HW Labs SR-1 420 HW Labs SR-1 420 Phobya Extreme 1080 MCP35x 
CoolingOSMonitorKeyboard
FrozenQ Liquid Fusion Res. 400mL Win7 Ultimate 27" Achieva Shimian Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseAudio
evga 1300 G2 HAF Stacker Razer Naga Hex Logitech x540 sound system 
Audio
Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › 2500k + 2x4GB 1600MHz - did it set it all right?