Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › No sound coming out of the on-board audio
New Posts  All Forums:Forum Nav:

No sound coming out of the on-board audio

post #1 of 4
Thread Starter 

So I've got this rig I built:

 

[quote]

2600k

p8z68-v pro

120gb solid 3

8gb corsair 1600mhz c9

powercolor 6870

ocz zs550

corsair h100

corsair 400r

[/quote]

 

When I brought it over to my friends house (the owner), he had his screen plugged into the HDMI and audio was coming out of the HDMI, it wasn't an issue until a friend of his decided to give him a 5.1 setup. At that point he unplugged the speakers from HDMI and plugged into the rear green port. No sound. No detection. Nada.

 

We tried:

- Front panel

- Pass the screen through DVI

- All ports behind

 

Here are some screen shots.

 

Any ideas?

 settings.PNG

moresettings.PNG

 

Shnurok 3.0
(22 items)
 
Alienware M11x
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 ASUS Sabertooth X58 PowerColor 6870 G.Skill π 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
60GB Vertex Turbo WD 1TB Black 500GB Scorpio Blue Stinger Hybrid 
CoolingCoolingCoolingOS
MCP 655 CyberDruid custom Waterfall  MCR320 Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2711 DAS Ultimate S Silent XFX XXX 750w PRO CaseLabs M8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G500 Razer Destructor ASUS Xonar D2X Logitech G51 
Audio
Corsair H1SA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
SU7300 M11Xr1 GT335M 4GB Hynix 
Hard DriveOSMonitorCase
120GB Vertex 2 Windows 7 Home Premium x64 11.6" M11X 
Mouse
Logitech MX Anywhere 
  hide details  
Reply
Shnurok 3.0
(22 items)
 
Alienware M11x
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 ASUS Sabertooth X58 PowerColor 6870 G.Skill π 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
60GB Vertex Turbo WD 1TB Black 500GB Scorpio Blue Stinger Hybrid 
CoolingCoolingCoolingOS
MCP 655 CyberDruid custom Waterfall  MCR320 Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2711 DAS Ultimate S Silent XFX XXX 750w PRO CaseLabs M8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G500 Razer Destructor ASUS Xonar D2X Logitech G51 
Audio
Corsair H1SA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
SU7300 M11Xr1 GT335M 4GB Hynix 
Hard DriveOSMonitorCase
120GB Vertex 2 Windows 7 Home Premium x64 11.6" M11X 
Mouse
Logitech MX Anywhere 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
You can't use HDMI for just video. If you've got HDMI plugged in, it's going to carry both the video and the audio.
post #3 of 4
Quote:
Originally Posted by Broseidon View Post

You can't use HDMI for just video. If you've got HDMI plugged in, it's going to carry both the video and the audio.

You can disable the audio coming from HDMI in the NVidia control panel, but I am having the same issues with my computer and my new head phones. I can't use the onboard head phone jack on the front or any of the back ones. I have to connect to the monitor itself. I would love to get this fixed too.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 2500k ASUS P8P67 Pro Rev. 3.1 MSI Twin Frzr 3 GTX 570 G. Skill 1600 2x4GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
F3 Spinpoint 1tb HDD M4 Crucial 64GB Boot Drive Hyper 212+ Windows 7 Home Premium Dell u2312hm 
KeyboardPowerCaseMouse
Sidewinder x4 TX750 NZXT Phantom Newegg Special Edition Razer Naga 
Mouse PadAudio
Warcraft 3 Battlechest :( AD700's 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 2500k ASUS P8P67 Pro Rev. 3.1 MSI Twin Frzr 3 GTX 570 G. Skill 1600 2x4GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
F3 Spinpoint 1tb HDD M4 Crucial 64GB Boot Drive Hyper 212+ Windows 7 Home Premium Dell u2312hm 
KeyboardPowerCaseMouse
Sidewinder x4 TX750 NZXT Phantom Newegg Special Edition Razer Naga 
Mouse PadAudio
Warcraft 3 Battlechest :( AD700's 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 

Even with DVI plugged in it didn't exhaust any sound :(

 

It's an AMD card, but the HDMI relay is the same...

Shnurok 3.0
(22 items)
 
Alienware M11x
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 ASUS Sabertooth X58 PowerColor 6870 G.Skill π 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
60GB Vertex Turbo WD 1TB Black 500GB Scorpio Blue Stinger Hybrid 
CoolingCoolingCoolingOS
MCP 655 CyberDruid custom Waterfall  MCR320 Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2711 DAS Ultimate S Silent XFX XXX 750w PRO CaseLabs M8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G500 Razer Destructor ASUS Xonar D2X Logitech G51 
Audio
Corsair H1SA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
SU7300 M11Xr1 GT335M 4GB Hynix 
Hard DriveOSMonitorCase
120GB Vertex 2 Windows 7 Home Premium x64 11.6" M11X 
Mouse
Logitech MX Anywhere 
  hide details  
Reply
Shnurok 3.0
(22 items)
 
Alienware M11x
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 ASUS Sabertooth X58 PowerColor 6870 G.Skill π 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
60GB Vertex Turbo WD 1TB Black 500GB Scorpio Blue Stinger Hybrid 
CoolingCoolingCoolingOS
MCP 655 CyberDruid custom Waterfall  MCR320 Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2711 DAS Ultimate S Silent XFX XXX 750w PRO CaseLabs M8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G500 Razer Destructor ASUS Xonar D2X Logitech G51 
Audio
Corsair H1SA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
SU7300 M11Xr1 GT335M 4GB Hynix 
Hard DriveOSMonitorCase
120GB Vertex 2 Windows 7 Home Premium x64 11.6" M11X 
Mouse
Logitech MX Anywhere 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › No sound coming out of the on-board audio