Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Power Problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Power Problem

post #1 of 3
Thread Starter 
My computer will power off after a 2-15 minutes of use, no light son my gigabyte mobo, then it will come back on and i can power up and the cycle repeats. What is causing this? I just installed a Xigamtek Gaia and it just started doing this. My temps are really low so i cannot be heat realated. Thanks!
Dream Machine
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090t X6 Black Edition Gigabyte GA-890FXA-UD5 EVGA 570 G.SKILL Ripjaws Series 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
200 WD Sata 2 ASUS DVDRW/CDRW Xigatek Gaia 1283 Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
22' Westinghouse 24' Acer 1080P Logitech G15 Corsair tx750w 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 Razr Deathaddr Walmart Plaintronics Headset 
  hide details  
Reply
Dream Machine
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090t X6 Black Edition Gigabyte GA-890FXA-UD5 EVGA 570 G.SKILL Ripjaws Series 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
200 WD Sata 2 ASUS DVDRW/CDRW Xigatek Gaia 1283 Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
22' Westinghouse 24' Acer 1080P Logitech G15 Corsair tx750w 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 Razr Deathaddr Walmart Plaintronics Headset 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Quote:
Originally Posted by Xantos12 View Post

My computer will power off after a 2-15 minutes of use, no light son my gigabyte mobo, then it will come back on and i can power up and the cycle repeats. What is causing this? I just installed a Xigamtek Gaia and it just started doing this. My temps are really low so i cannot be heat realated. Thanks!


It could be bad power connections from PSU to components. Make sure all are firmly seated/inserted.
 

 

 

ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
Ah thanks it seems i failed to completely lock in the connection to mobo. I feel dumb:p
Dream Machine
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090t X6 Black Edition Gigabyte GA-890FXA-UD5 EVGA 570 G.SKILL Ripjaws Series 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
200 WD Sata 2 ASUS DVDRW/CDRW Xigatek Gaia 1283 Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
22' Westinghouse 24' Acer 1080P Logitech G15 Corsair tx750w 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 Razr Deathaddr Walmart Plaintronics Headset 
  hide details  
Reply
Dream Machine
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090t X6 Black Edition Gigabyte GA-890FXA-UD5 EVGA 570 G.SKILL Ripjaws Series 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
200 WD Sata 2 ASUS DVDRW/CDRW Xigatek Gaia 1283 Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
22' Westinghouse 24' Acer 1080P Logitech G15 Corsair tx750w 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 Razr Deathaddr Walmart Plaintronics Headset 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Power Supplies
Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Power Problem