Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 9800gx2 - No SLI - No Second GPU..??
New Posts  All Forums:Forum Nav:

9800gx2 - No SLI - No Second GPU..??

post #1 of 9
Thread Starter 
what would be my steps to start figuring this out.

meh..

i didnt notice it was off till i decided to check the power draw of my rig and realized it was way less than it should be at full load.. mad.gif


Thanks

All the lights are on and green,
ive installed the newest drivers from nvidia AFTER i realized the problem was there and didnt fix the problem..
post #2 of 9
Is the internal SLI bridge connected?
Swag box m8
(13 items)
 
7 x BL460c
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K Asus P8P67 Sapphire HD 5770 2x8GB Corsair 1333MHz 
Hard DriveMonitorMonitorPower
Corsair Force 3 120GB Aoc F22S+ Aoc F22S+ Powercool 850W 80+ 
Case
NZXT Phantom 
CPUCPUMotherboardRAM
Xeon E5520  Xeon E5520  BL460c G6 12GB ECC DDR3 
Hard DriveOS
1TB of SAN Server 2008 R2 
  hide details  
Reply
Swag box m8
(13 items)
 
7 x BL460c
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K Asus P8P67 Sapphire HD 5770 2x8GB Corsair 1333MHz 
Hard DriveMonitorMonitorPower
Corsair Force 3 120GB Aoc F22S+ Aoc F22S+ Powercool 850W 80+ 
Case
NZXT Phantom 
CPUCPUMotherboardRAM
Xeon E5520  Xeon E5520  BL460c G6 12GB ECC DDR3 
Hard DriveOS
1TB of SAN Server 2008 R2 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Quote:
Originally Posted by NKrader View Post

what would be my steps to start figuring this out.

meh..

i didnt notice it was off till i decided to check the power draw of my rig and realized it was way less than it should be at full load.. mad.gif


Thanks

All the lights are on and green,
ive installed the newest drivers from nvidia AFTER i realized the problem was there and didnt fix the problem..


I don't think your motherboard supports SLI but Crossfire only.

 

Have a look at this thread for a workaround;

 

 

 

ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
It's a dual gpu card. The motherboard doesn't have to support SLI or even crossfire in it's case as I understand it.
 
Micromachine
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4500u Inspiron 15 7000 Integrated 8gb 
Hard DriveOSMouse
120gb Samsung EVO SSD Debian Logitech m705 
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD 5350 Kabini AsRock AM1H-ITX 8gb Gskill Ripjaws (2x4) Samsung 120 Evo 
Hard DriveHard DriveOSCase
WD 1tb 2.5 WD 2tb USB 3.0 Ubuntu Server 16.04 Antec ISK 
  hide details  
Reply
 
Micromachine
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4500u Inspiron 15 7000 Integrated 8gb 
Hard DriveOSMouse
120gb Samsung EVO SSD Debian Logitech m705 
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD 5350 Kabini AsRock AM1H-ITX 8gb Gskill Ripjaws (2x4) Samsung 120 Evo 
Hard DriveHard DriveOSCase
WD 1tb 2.5 WD 2tb USB 3.0 Ubuntu Server 16.04 Antec ISK 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by overclocker23578 View Post

Is the internal SLI bridge connected?

i never moved the case or the card or anything so i suppose i could pull the card out tonight and see if its still connected.
thumb.gif
Quote:
Originally Posted by Tadaen Sylvermane View Post

It's a dual gpu card. The motherboard doesn't have to support SLI or even crossfire in it's case as I understand it.

true story.

it was running sli for like 2 months then stopped.
Edited by NKrader - 12/24/11 at 2:42pm
post #6 of 9

Is the OS "registered"?

ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Quote:
Originally Posted by NKrader View Post

i never moved the case or the card or anything so i suppose i could pull the card out tonight and see if its still connected.
thumb.gif
.

It may have just come loose thumb.gif
Swag box m8
(13 items)
 
7 x BL460c
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K Asus P8P67 Sapphire HD 5770 2x8GB Corsair 1333MHz 
Hard DriveMonitorMonitorPower
Corsair Force 3 120GB Aoc F22S+ Aoc F22S+ Powercool 850W 80+ 
Case
NZXT Phantom 
CPUCPUMotherboardRAM
Xeon E5520  Xeon E5520  BL460c G6 12GB ECC DDR3 
Hard DriveOS
1TB of SAN Server 2008 R2 
  hide details  
Reply
Swag box m8
(13 items)
 
7 x BL460c
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K Asus P8P67 Sapphire HD 5770 2x8GB Corsair 1333MHz 
Hard DriveMonitorMonitorPower
Corsair Force 3 120GB Aoc F22S+ Aoc F22S+ Powercool 850W 80+ 
Case
NZXT Phantom 
CPUCPUMotherboardRAM
Xeon E5520  Xeon E5520  BL460c G6 12GB ECC DDR3 
Hard DriveOS
1TB of SAN Server 2008 R2 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
just took it out and checked sli bridge seemed firmly in place.

reboot, still only shows gpu 0


and before anyone asks.

this was verrified using
Nvidia Inspector
can only see one core in
Boinc
&
Furmark

thumb.gif
post #9 of 9
Looks like it's time for a bake then thumb.gif
Swag box m8
(13 items)
 
7 x BL460c
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K Asus P8P67 Sapphire HD 5770 2x8GB Corsair 1333MHz 
Hard DriveMonitorMonitorPower
Corsair Force 3 120GB Aoc F22S+ Aoc F22S+ Powercool 850W 80+ 
Case
NZXT Phantom 
CPUCPUMotherboardRAM
Xeon E5520  Xeon E5520  BL460c G6 12GB ECC DDR3 
Hard DriveOS
1TB of SAN Server 2008 R2 
  hide details  
Reply
Swag box m8
(13 items)
 
7 x BL460c
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K Asus P8P67 Sapphire HD 5770 2x8GB Corsair 1333MHz 
Hard DriveMonitorMonitorPower
Corsair Force 3 120GB Aoc F22S+ Aoc F22S+ Powercool 850W 80+ 
Case
NZXT Phantom 
CPUCPUMotherboardRAM
Xeon E5520  Xeon E5520  BL460c G6 12GB ECC DDR3 
Hard DriveOS
1TB of SAN Server 2008 R2 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 9800gx2 - No SLI - No Second GPU..??