Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › PC is turning on - No Display, No HDD Acitvity, No....
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PC is turning on - No Display, No HDD Acitvity, No....

post #1 of 23
Thread Starter 
I had a HAF X which was too big and I sold it, so I ran open air on my mobo's box for a week until my CM Storm Enforcer came. I didn't have a single problem running open air and even less running it on my mobo's box (Gigabyte 990fxa-ud3).

Today, I got my new box, all hyped about it, it looked very nice, I plugged everything, did my best cable management ever, everything was perfect, but as I turn the PC on, no display is showing, all fans are running. I checked if the GPU fan is running to see if the GPU even works, it did.

From there, I tried removing everything, setting it back up, it didn't work much either. I tried 1 ram stick, and the other one, it wasn't that, and even then, I haven't touched my ram set since I first bought my PC and since it was first put in the HAF X. The CPU is running on stock cooler (:$ shame ik) but also hasn't been touched.

I tried another monitor first, it wasn't that, changed cable as well.

Summary :
Black Screen - No Boot
Keyboard no lights
Mouse no lights
HDD no activity
Everything works though
All fans on
PSU should be fin
Mobo = Problem to me

Thanks in advance, rep + for anything usefull!
Edited by greenhold - 1/3/12 at 8:19pm
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 945 (BD) Gigabyte 990FX-UD3 PowerColor HD 6870 1GB Mushkin Frostbyte 2x8GB DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital - Black Caviar 500GB Generic LG DVD/Writter Windows 7 Ultimate 1280x1024 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Stock Corsair 750Tx HAF X Microsoft 
Mouse Pad
Periodic Table Mouse Pad 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 945 (BD) Gigabyte 990FX-UD3 PowerColor HD 6870 1GB Mushkin Frostbyte 2x8GB DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital - Black Caviar 500GB Generic LG DVD/Writter Windows 7 Ultimate 1280x1024 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Stock Corsair 750Tx HAF X Microsoft 
Mouse Pad
Periodic Table Mouse Pad 
  hide details  
Reply
post #2 of 23
Hmmm, when the mobo was used open-air, was it grounded properly and on top of a stasis-bag?
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
post #3 of 23
Thread Starter 
I ran it a week on the Mobo's box which is anti-static, and btw, the outside of anti-static bags, I think, are static conductive, so I didn't put one under, anyways, it ran on it a week long, until today I switched, and if it was static-fried, why does it power up everything else?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 945 (BD) Gigabyte 990FX-UD3 PowerColor HD 6870 1GB Mushkin Frostbyte 2x8GB DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital - Black Caviar 500GB Generic LG DVD/Writter Windows 7 Ultimate 1280x1024 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Stock Corsair 750Tx HAF X Microsoft 
Mouse Pad
Periodic Table Mouse Pad 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 945 (BD) Gigabyte 990FX-UD3 PowerColor HD 6870 1GB Mushkin Frostbyte 2x8GB DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital - Black Caviar 500GB Generic LG DVD/Writter Windows 7 Ultimate 1280x1024 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Stock Corsair 750Tx HAF X Microsoft 
Mouse Pad
Periodic Table Mouse Pad 
  hide details  
Reply
post #4 of 23
It's definitely not static-fried. Have you tried re-wiring everything firmly, especially the HDD?. Also, have you tried resetting the CMOS jumper?
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
post #5 of 23
From my interpretation, no POST right? Do you get any BIOS error codes? If not, start poppin' out sticks of RAM. Anytime I've had this issue, it's always 100% EVERY TIME have been RAM.

To answer about your question, the motherboard isn't friend then, it can still distribute power. There are two culprits here, it'll either be the CPU or the memory. I'm pretty positive it's the memory though.
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
post #6 of 23
Thread Starter 
I never had the little speaker in my HAF X, but it came with this new case, so I put it on. It should usually do a bip like all computers do, but there is simply no sound. I just don't get how my memory failed on me though? I didn't even touch it, but I'll test that. I haven't reset CMOS or CMOS jumper (don't know how). But yeah, I didn't think it's static-fried.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 945 (BD) Gigabyte 990FX-UD3 PowerColor HD 6870 1GB Mushkin Frostbyte 2x8GB DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital - Black Caviar 500GB Generic LG DVD/Writter Windows 7 Ultimate 1280x1024 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Stock Corsair 750Tx HAF X Microsoft 
Mouse Pad
Periodic Table Mouse Pad 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 945 (BD) Gigabyte 990FX-UD3 PowerColor HD 6870 1GB Mushkin Frostbyte 2x8GB DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital - Black Caviar 500GB Generic LG DVD/Writter Windows 7 Ultimate 1280x1024 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Stock Corsair 750Tx HAF X Microsoft 
Mouse Pad
Periodic Table Mouse Pad 
  hide details  
Reply
post #7 of 23
i had a similar issue when i was building a friends computer. The GPU's fans ramped up to 100% speed when i turned the computer on.

Turns out one of the 6pin plugs for the gpu wasnt plugged in properly so it didnt have enough power to start up.

Check all of your power connections.

Is there a video output on integrated video?
Patawic's Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Thuban 1055T Gigabyte 880GMA-UD2H GIGABYTE GeForce GTX 460 1GB OC Corsair 4gb 1333mhz DDR3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung F4 LG CH10LS20 Bluray CoolerMaster Hyper Z600 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P4211H x 2 Logitech G110 OCZ 750W Fatal1ty HAF 912 
  hide details  
Reply
Patawic's Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Thuban 1055T Gigabyte 880GMA-UD2H GIGABYTE GeForce GTX 460 1GB OC Corsair 4gb 1333mhz DDR3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung F4 LG CH10LS20 Bluray CoolerMaster Hyper Z600 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P4211H x 2 Logitech G110 OCZ 750W Fatal1ty HAF 912 
  hide details  
Reply
post #8 of 23
Quote:
Originally Posted by greenhold View Post

I never had the little speaker in my HAF X, but it came with this new case, so I put it on. It should usually do a bip like all computers do, but there is simply no sound. I just don't get how my memory failed on me though? I didn't even touch it, but I'll test that. I haven't reset CMOS or CMOS jumper (don't know how). But yeah, I didn't think it's static-fried.

Look for something called "CMOS" or "CLRTC" towards the lower right part of the board. It's usually below the RAM slots. You'll see a header place on pins 1 and 2. Remove the header and place it on pins 2 and 3, wait 5 seconds and put back into original position.

It's something like this - 319
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
post #9 of 23
Thread Starter 
Ty for CMOS reset guide, and as for the 6pin, well first, my GPU's fan is probably barely running @ 20% speed, and I have 4 6pin connectors on my PSU, I could always try and switch them, but I believe it's not my GPU.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 945 (BD) Gigabyte 990FX-UD3 PowerColor HD 6870 1GB Mushkin Frostbyte 2x8GB DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital - Black Caviar 500GB Generic LG DVD/Writter Windows 7 Ultimate 1280x1024 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Stock Corsair 750Tx HAF X Microsoft 
Mouse Pad
Periodic Table Mouse Pad 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 945 (BD) Gigabyte 990FX-UD3 PowerColor HD 6870 1GB Mushkin Frostbyte 2x8GB DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital - Black Caviar 500GB Generic LG DVD/Writter Windows 7 Ultimate 1280x1024 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Stock Corsair 750Tx HAF X Microsoft 
Mouse Pad
Periodic Table Mouse Pad 
  hide details  
Reply
post #10 of 23
Quote:
Originally Posted by greenhold View Post

I ran it a week on the Mobo's box which is anti-static, and btw, the outside of anti-static bags, I think, are static conductive, so I didn't put one under, anyways, it ran on it a week long, until today I switched, and if it was static-fried, why does it power up everything else?

so everything connected directly to psu like hdd/ssd dvd/cd and fans work? Have you tried to clear cmos? and reseat your memory? sounds like mobo problem to me.
I must have looked at that board for 20 min to find the cl cmos... but found it
364
Edited by The_chemist21 - 1/3/12 at 9:48pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › PC is turning on - No Display, No HDD Acitvity, No....