Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Have i Blown my Proceesor?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Have i Blown my Proceesor?

post #1 of 24
Thread Starter 
700
^The above image was the last thing i saw on my Display.
am having AMD Phenom ii X2 555 BE on ECS MCP61M-M3 board (i know this board suks..)
I was trying to unlock cores and after above screen i pressed F10( Without knowing what the default settings are).
after that my cpu starts restarting every 5-10 secs and nothing is displayed on the screen.
What it could be? have i killed my processor or my RAM? plz help..
post #2 of 24
Reset the CMOS, if it still doesn't work you probably blew something.
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #3 of 24
Try clearing the CMOS.
Viking
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4.8 GHz 1.45V P8Z68-V GEN3 [2x] EVGA GeForce GTX 570 SLI [2x] Kingston HyperX 4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M4 128GB [2x] WD 320GB XSPC Single Bay Reservoir Swiftech MCP655 
CoolingCoolingOSPower
XSPC Raystorm XSPC EX240 Windows 7 Pro 64-bit Corsair HX850 
Case
Corsair Obsidian 650D 
  hide details  
Reply
Viking
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4.8 GHz 1.45V P8Z68-V GEN3 [2x] EVGA GeForce GTX 570 SLI [2x] Kingston HyperX 4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M4 128GB [2x] WD 320GB XSPC Single Bay Reservoir Swiftech MCP655 
CoolingCoolingOSPower
XSPC Raystorm XSPC EX240 Windows 7 Pro 64-bit Corsair HX850 
Case
Corsair Obsidian 650D 
  hide details  
Reply
post #4 of 24
Thread Starter 
How can i do that?
nothing is being shown on Moniter..i tried to pull out the button cell and refitting it..still it is same..
btw my cpu was just 10 days old but will it void the warranty if it died that way?
post #5 of 24
Read your motherboards manual if you don't know where to find it. It's either a jumper, a button, or you have to take your battery out.
2 OP pls nerf
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6400 Skylake Asus Z170-E ATX EVGA GTX 950 GeIL 8GB DDR4 3600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk 480GB SSD Western Digital EZRX 3TB Cryorig H7 Windows 10 Pro x64 
PowerAudioAudioAudio
Silverstone 500w Gold Lepai LP-2020A+ AudioSource LS100 Polk Audio PSW111 
  hide details  
Reply
2 OP pls nerf
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6400 Skylake Asus Z170-E ATX EVGA GTX 950 GeIL 8GB DDR4 3600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk 480GB SSD Western Digital EZRX 3TB Cryorig H7 Windows 10 Pro x64 
PowerAudioAudioAudio
Silverstone 500w Gold Lepai LP-2020A+ AudioSource LS100 Polk Audio PSW111 
  hide details  
Reply
post #6 of 24
1-Unplug your computer from the wall.
2-Remove the battery on the motherboard.
3-Wait 1 minute
4-Plug back the computer and power it on.
5-Wait for POST and pray.
post #7 of 24
Quote:
Originally Posted by AeZei View Post

How can i do that?
nothing is being shown on Moniter..i tried to pull out the button cell and refitting it..still it is same..
btw my cpu was just 10 days old but will it void the warranty if it died that way?

Just maybe not mention that part when you return it, tell them what the malfunction is and get a new one, but I would try to reset the cmos with jumpers first, that almost always fixes mistakes made with a bios change, your cmos jumper should be at the buttom of your MOBO just below the last white PCI slot, above the system cooling fan connector. good luck thumb.gif
Edited by Bravo2010 - 1/6/12 at 10:41am
 
My collectables
(7 photos)
My Main Beast
(20 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 2600K MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3 AMD Diamond 7970 HDx2 AMD Diamond 7970 HDx2 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.SKILL Ripjaws X Series 16 GB Western Digital 20EARS SSD KINGSTON V100 SSD WD Elements 1TB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Patriot INFERNO SSD DVD Rw (Lightscribe)  XSPC Rasa 750 RX240  Windows 7 Home Premium 64 Bit  
MonitorKeyboardPowerCase
Viewsonic vx2835wm (28.5 inch 1920x1200) Steelseries Merc Stealth Silverstone Strider 750 Plus 750W Modular Power Coolmaster 690 II Advanced 
MouseAudioAudioOther
Logitech M500 BOSE House speaskers, They sound AWESOME Turtle Beach Ear Force Z2 Professional Grade PC... Microsoft C8G-00004 Xbox 360 Common Controller 
  hide details  
Reply
 
My collectables
(7 photos)
My Main Beast
(20 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 2600K MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3 AMD Diamond 7970 HDx2 AMD Diamond 7970 HDx2 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.SKILL Ripjaws X Series 16 GB Western Digital 20EARS SSD KINGSTON V100 SSD WD Elements 1TB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Patriot INFERNO SSD DVD Rw (Lightscribe)  XSPC Rasa 750 RX240  Windows 7 Home Premium 64 Bit  
MonitorKeyboardPowerCase
Viewsonic vx2835wm (28.5 inch 1920x1200) Steelseries Merc Stealth Silverstone Strider 750 Plus 750W Modular Power Coolmaster 690 II Advanced 
MouseAudioAudioOther
Logitech M500 BOSE House speaskers, They sound AWESOME Turtle Beach Ear Force Z2 Professional Grade PC... Microsoft C8G-00004 Xbox 360 Common Controller 
  hide details  
Reply
post #8 of 24
watch this video . . .

http://www.youtube.com/watch?v=Pdp_L5IxaNI

your cmos jumper is shown in the pic.486

make sure to shut down your system completely. you may have to use twizzers but be careful not to short anything. the battery method will work best.

note: do this at your own risk.redface.gif

YES, replace the plug.
Second Intel Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2700 4.5/ 1.28 77 290 (2) 16 / 1866 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1000 360/240 10 64 28 2160 
PowerCase
850 540 
  hide details  
Reply
Second Intel Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2700 4.5/ 1.28 77 290 (2) 16 / 1866 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1000 360/240 10 64 28 2160 
PowerCase
850 540 
  hide details  
Reply
post #9 of 24
Thread Starter 
Thank you GUYS Problem Solved :thumb.gif
It CMOS Reset that i worked.
Aclty accidentally my CPU ws running on 12.8 GHZ (biggrin.gif) thts y it restarting may be becoz of over heating But pulling out Jumper Worked.
Respect.band.gif
post #10 of 24
Wow accidentaly setting it to 12.8 GHz is kind of a big slip up. How did you manage to do that?
1337 cuz LEDs
(14 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8350 Gigabyte 970A-UD3 Sapphire 7950  8GB Kingston HyperX Blu  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Kingston Hyper X 240GB SSD  XSPC Raystorm 240 Windows 7 Home Premium  21.5" Acer E211H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Black Widow Ultimate  Antec 620W  NZXT Phantom 410 Razer Naga  
Mouse PadAudio
Razer Goliathus  Creative SB X-Fi Titanium  
CPUGraphicsRAMHard Drive
A10-4600m 7730m 6GB 1600MHz  Samsung 830 128GB 
OS
Windows 7 
  hide details  
Reply
1337 cuz LEDs
(14 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8350 Gigabyte 970A-UD3 Sapphire 7950  8GB Kingston HyperX Blu  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Kingston Hyper X 240GB SSD  XSPC Raystorm 240 Windows 7 Home Premium  21.5" Acer E211H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Black Widow Ultimate  Antec 620W  NZXT Phantom 410 Razer Naga  
Mouse PadAudio
Razer Goliathus  Creative SB X-Fi Titanium  
CPUGraphicsRAMHard Drive
A10-4600m 7730m 6GB 1600MHz  Samsung 830 128GB 
OS
Windows 7 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Have i Blown my Proceesor?