Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread - Page 1007

post #10061 of 38704
Holy crap! I think I had the ASIC jackpot with my second Gigabyte card. ASIC 84.9%.

338
post #10062 of 38704
Quote:
Originally Posted by Wattser93 View Post

I've been tempted to buy a Sapphire Dual X 7970, but have read Newegg reviews where people comment on coil whine.
Can anybody here on the forums confirm whether or not they've experienced any coil whine with this particular model of 7970?

The Dual-X is actually a reference board, so it will be hit or miss on that im afraid. my card doesn't have any coil whine that im aware of biggrin.gif
post #10063 of 38704
Quote:
Originally Posted by flyingsaucers View Post

..."e-penis?"
that just sounds soooo filthy and wrong...

lol, not intended to be filthy wink.gif
My Rig
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k @ 4,5GHz, 1.33v Asus P8Z68-V Pro Gen3 Sapphire HD7950 OC Edition @ 1130 / 1550, 1.150v 8GB Corsair CML8GX3M2A1600C9 @ DDR3-1600, 9-9-9... 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
1x Samsung 830 Series Desktop Upgrade Kit Sony Optiarc 24x DVDRW AD-7280S Scythe Mugen 2 Rev. B 2x Front intake fans 
CoolingCoolingOSMonitor
1x Large intake side fan 1x Back exhaust fan Windows 7 Enterprise x64 SP1 Samsung SyncMaster 2494hm 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard 600 Corsair Enthusiast TX850M Corsair Carbide 500R Black Logitech G5 Laser Mouse 
AudioAudio
Realtek High Definition Audio AMD High Definition Audio Device 
  hide details  
Reply
My Rig
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k @ 4,5GHz, 1.33v Asus P8Z68-V Pro Gen3 Sapphire HD7950 OC Edition @ 1130 / 1550, 1.150v 8GB Corsair CML8GX3M2A1600C9 @ DDR3-1600, 9-9-9... 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
1x Samsung 830 Series Desktop Upgrade Kit Sony Optiarc 24x DVDRW AD-7280S Scythe Mugen 2 Rev. B 2x Front intake fans 
CoolingCoolingOSMonitor
1x Large intake side fan 1x Back exhaust fan Windows 7 Enterprise x64 SP1 Samsung SyncMaster 2494hm 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard 600 Corsair Enthusiast TX850M Corsair Carbide 500R Black Logitech G5 Laser Mouse 
AudioAudio
Realtek High Definition Audio AMD High Definition Audio Device 
  hide details  
Reply
post #10064 of 38704
Quote:
Originally Posted by Nemesis158 View Post

The Dual-X is actually a reference board, so it will be hit or miss on that im afraid. my card doesn't have any coil whine that im aware of biggrin.gif

Thanks for the response. I've heard from some other threads that the whine (if present) is very difficult to hear unless you put your head up to the case and listen for it.

I think I'm going to buy one, it'll come out to $430 after rebate and credit so I don't think I can beat it for that price. It should max any game I plan on running for the next 18 months with ease.
 
Alienware 14
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4700mq Alienware Nvidia GTX765m 8GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 500GB DVD Windows 8 14" 1080P IPS 
Power
150W 
  hide details  
Reply
 
Alienware 14
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4700mq Alienware Nvidia GTX765m 8GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 500GB DVD Windows 8 14" 1080P IPS 
Power
150W 
  hide details  
Reply
post #10065 of 38704
Mine comes in tomorrow, and I'll be benching it on Tuesday, so I'll let you know also if I get any coil whine.
post #10066 of 38704
Quote:
Originally Posted by tsm106 View Post

The card dropping to zero is actually working properly on the desktop. ULPS shuts off un-used cards. Now when you are in games, the card is supposed to power up. At this point it comes down to how or if you are overclocking and with what app. How are you overclocking if at all? You should also use afterburner and setup the OSD to monitor gpu stats to see if that bad card truly is bad. If you're overclocking with AB, you need to shutoff ULPS, so the fact that the card is shutdown, leads me to think you are not using AB in typical UOM mode.

I'm actually not OCing either card at all. Both are 100% stock. I had them OCd via Catalyst Control on my old Z68 system and when I moved to X79, I left them stock, and never installed anything GPU related past the RC11 drivers. Each card /alone/ is fine. Each card when paired is fine- up until I throw something graphicly intense at it, and the second card should "kick in" and get some work done- it doesn't. It lays deader then a coffin nail. Another odd thing is that within the past couple of days, I've gotten some weird BSoDs. They seem to be one-offs, though- 0x0000050, 0x00000f4, and full on freezing, where no BSoD happened, it just was an old school freeze. None however were 0x0000116 (GPU driver / card) like I previously had with my bad card. This leads me to believe it's either the motherboard PCI-E lane (Though it's a sabertooth... I've never heard of one having an issue), or driver issues (likely, but I'd like to find out which before my direct-replacement runs out in a week). Any other help would be greatly appreciated. Thanks for taking the time to give some help, Tsm.
post #10067 of 38704
Quote:
Originally Posted by shellbunner View Post

Mine comes in tomorrow, and I'll be benching it on Tuesday, so I'll let you know also if I get any coil whine.

I should have mine by Wednesday. I didn't want to miss out on the MIR so I pulled the trigger, I'm sure I won't be disappointed. The HD3000 has kept me limping along through internet browsing and school work, but it's time to get a real GPU and start gaming. biggrin.gif
 
Alienware 14
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4700mq Alienware Nvidia GTX765m 8GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 500GB DVD Windows 8 14" 1080P IPS 
Power
150W 
  hide details  
Reply
 
Alienware 14
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4700mq Alienware Nvidia GTX765m 8GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 500GB DVD Windows 8 14" 1080P IPS 
Power
150W 
  hide details  
Reply
post #10068 of 38704
Quote:
Originally Posted by Diber View Post

Quote:
Originally Posted by tsm106 View Post

The card dropping to zero is actually working properly on the desktop. ULPS shuts off un-used cards. Now when you are in games, the card is supposed to power up. At this point it comes down to how or if you are overclocking and with what app. How are you overclocking if at all? You should also use afterburner and setup the OSD to monitor gpu stats to see if that bad card truly is bad. If you're overclocking with AB, you need to shutoff ULPS, so the fact that the card is shutdown, leads me to think you are not using AB in typical UOM mode.

I'm actually not OCing either card at all. Both are 100% stock. I had them OCd via Catalyst Control on my old Z68 system and when I moved to X79, I left them stock, and never installed anything GPU related past the RC11 drivers. Each card /alone/ is fine. Each card when paired is fine- up until I throw something graphicly intense at it, and the second card should "kick in" and get some work done- it doesn't. It lays deader then a coffin nail. Another odd thing is that within the past couple of days, I've gotten some weird BSoDs. They seem to be one-offs, though- 0x0000050, 0x00000f4, and full on freezing, where no BSoD happened, it just was an old school freeze. None however were 0x0000116 (GPU driver / card) like I previously had with my bad card. This leads me to believe it's either the motherboard PCI-E lane (Though it's a sabertooth... I've never heard of one having an issue), or driver issues (likely, but I'd like to find out which before my direct-replacement runs out in a week). Any other help would be greatly appreciated. Thanks for taking the time to give some help, Tsm.

Turn off pcie3 in the bios and see if things start working. Btw, I've read of a few problems with x79 sabertooths and at least 3 users are on this forum.
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #10069 of 38704
Quote:
Originally Posted by switchblade View Post

did you even raise the voltage? And remember that every card is different. But more than likely its unstable and u need to increase the voltages
Quote:
Originally Posted by quakermaas View Post




My cards are unstable and need a slight voltage bump at 1.1GHz when playing BF3.

The funny thing is, I have no problems in Unigine Heaven maxed out. BF3 runs perfectly until I look at an enemy at relatively close range. Very bizarre.
USS Venture
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-920 Gigabyte EX-58 UD7 HD 6950 flashed to HD 6970 6GB Corsair Dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64GB SSD, 2TB WD Caviar Black + 4TB Green Samsung Blu Ray reader Windows 7 Pro x64 2xSamsung P2350 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7G CoolerMaster Real Power M850 Modular Lian Li A71F-B Logitech G700 
Mouse Pad
Steelseries I2 Experience 
  hide details  
Reply
USS Venture
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-920 Gigabyte EX-58 UD7 HD 6950 flashed to HD 6970 6GB Corsair Dominator 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64GB SSD, 2TB WD Caviar Black + 4TB Green Samsung Blu Ray reader Windows 7 Pro x64 2xSamsung P2350 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7G CoolerMaster Real Power M850 Modular Lian Li A71F-B Logitech G700 
Mouse Pad
Steelseries I2 Experience 
  hide details  
Reply
post #10070 of 38704
Yuss! Finally got my sapphire 7950 back from RMA, I had one of the dual x fans die on me rolleyes.gif,

I have asked before, but anyone else had a dud fan? I'm hoping its not a common issue tongue.gif
ULTIMA MKIII
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k @4.6GHz ASUS Z97-A Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming @ 2GHz (Boost) kingston Hyperx Fury 16GB 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial MX200 250GB Crucial MX100 512GB ADATA Premier SP550 960GB TSSTcorp CDDVDW SH-S223F 
CoolingOSMonitorMonitor
Kraken x60 Windows 10 Pro 64bit  AOC I2477FWQ  AOC I2477FWQ 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC I2477FWQ CM Storm Quickfire Ultimate (MX Brown) Corsair HX750i NZXT Switch 810 
MouseMouse PadAudioAudio
Corsair M65 Corsair MM200 Extended Asus Xonar U7 (External) Logitech Z906 5.1 
Audio
Steelseries Siberia V3 Headset 
  hide details  
Reply
ULTIMA MKIII
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k @4.6GHz ASUS Z97-A Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming @ 2GHz (Boost) kingston Hyperx Fury 16GB 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial MX200 250GB Crucial MX100 512GB ADATA Premier SP550 960GB TSSTcorp CDDVDW SH-S223F 
CoolingOSMonitorMonitor
Kraken x60 Windows 10 Pro 64bit  AOC I2477FWQ  AOC I2477FWQ 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC I2477FWQ CM Storm Quickfire Ultimate (MX Brown) Corsair HX750i NZXT Switch 810 
MouseMouse PadAudioAudio
Corsair M65 Corsair MM200 Extended Asus Xonar U7 (External) Logitech Z906 5.1 
Audio
Steelseries Siberia V3 Headset 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread