Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread - Page 1216

post #12151 of 38701
I just (yesterday) bought Gigabyte 7950! Im happy how games look and run, except I've experience many issues unluckily :/
GTA IV haves lagg spikes. Diablo 3 haves lagg spikes too. When my monitor goes sleep, I cant wake it up and have to turn computer off from power button.

But now I want to try to overclock this (beast?) biggrin.gif Where I should start? Should I try with Sapphires TriXX even when I dont have Sapphire card?
It's alive!
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-7700k Asus ROG MAXIMUS IX HERO Z270 bios: 0906 Gigabyte 7950 3GB @1050/1550MHz G.Skill "Trident Z RGB" F4-3866C18D-16GTZR 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 EVO 250GB OS 830 256GB  2xWD Caviar Black 640GB 64MB WD Caviar Green 1TB 64MB 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Intel 600p 256GB LG DVD drive CPU: Noctua NH-D15 GPU: Accelero Xtreme 7970 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 64bit ASUS 27" LED VE278Q  BenQ 22" Logitech 710+ MX Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX850W NZXT Switch 810 White Logitech G500 Steelseries 9HD 
AudioAudioAudioAudio
Asus ROG Xonar Phoebus Logitech Z523 2.1 Beyerdynamic DT 990 Pro 250Ω Samson C01U mic 
Other
Asus RT-N66U 'Dark Knight' Router 
  hide details  
Reply
It's alive!
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-7700k Asus ROG MAXIMUS IX HERO Z270 bios: 0906 Gigabyte 7950 3GB @1050/1550MHz G.Skill "Trident Z RGB" F4-3866C18D-16GTZR 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 EVO 250GB OS 830 256GB  2xWD Caviar Black 640GB 64MB WD Caviar Green 1TB 64MB 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Intel 600p 256GB LG DVD drive CPU: Noctua NH-D15 GPU: Accelero Xtreme 7970 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 64bit ASUS 27" LED VE278Q  BenQ 22" Logitech 710+ MX Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX850W NZXT Switch 810 White Logitech G500 Steelseries 9HD 
AudioAudioAudioAudio
Asus ROG Xonar Phoebus Logitech Z523 2.1 Beyerdynamic DT 990 Pro 250Ω Samson C01U mic 
Other
Asus RT-N66U 'Dark Knight' Router 
  hide details  
Reply
post #12152 of 38701
Quote:
Originally Posted by raghu78 View Post

I suggest you restrict your clocks to 1150 Mhz in CF. Also make sure your top card doesn't cross 80c under load. I say this in the interest of the longevity of your cards. thumb.gif

I can use 1170 at under 80c so yeah i might have to keep it that way.

btw here is the system. If you have suggestions let me know.
400
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
post #12153 of 38701
Quote:
Originally Posted by Wattser93 View Post

I need some help getting audio from my 7970 to my television through HDMI.
I'm running a recent 12.6 beta, around June 6 or something like that, and the video works fine.
I'm also using the latest VLC player.
By changing the audio device in the control panel to TV as default, going into VLC and changing the audio from stereo to left only, and then back to stereo, I can get audio through my TV (that then gets passed on the my HT, but that's irrelevant). The problem is, I have to do this every time I want to watch a movie, and then have to change the control panel when I want to have sound through my PC speakers.
Ha anybody found a driver that allows them to simply turn on the movie and have the audio go straight to the TV?


You are going through the same exact thing I have to do everytime my dad wants to watch a movie. I live like 4 blocks down from him and he thinks ill come over and help him everytime he calls . tongue.gif
Anyhow I bought him 2 7950s for fathers day gave it to him early to replace a 6990 and I installed the new drivers 12.4 I think and the same exact thing is happening to him . Its like some kind of bug or somthing. I found out it is faster to unplug the hdmi and plug it back in while computer is on and everything works fine . it's annoying thats for sure ! thumb.gif

BTW it seems this gen cards the 7000 gen has more probs then the last gen . Im not a fan boy in fact the gtx600 series was my first ever nvidia card I ever had . I still to this day have not had 1 prob from my gtx690 .
I prob will now for saying this but lets just hope not. tongue.gif
Edited by crunkazcanbe - 6/16/12 at 8:52am
post #12154 of 38701
Quote:
Originally Posted by crunkazcanbe View Post

You are going through the same exact thing I have to do everytime my dad wants to watch a movie. I live like 4 blocks down from him and he thinks ill come over and help him everytime he calls . tongue.gif
Anyhow I bought him 2 7950s for fathers day gave it to him early to replace a 6990 and I installed the new drivers 12.4 I think and the same exact thing is happening to him . Its like some kind of bug or somthing. I found out it is faster to unplug the hdmi and plug it back in while computer is on and everything works fine . it's annoying thats for sure ! thumb.gif
BTW it seems this gen cards the 7000 gen has more probs then the last gen . Im not a fan boy in fact the gtx600 series was my first ever nvidia card I ever had . I still to this day have not had 1 prob from my gtx690 .
I prob will now for saying this but lets just hope not. tongue.gif

I guess I'll have to just deal with it. My MacBook Pro is just a matter of plugging it in and it auto configures itself in a matter of 2 seconds and is ready to go. It amazes me that I can spend $450 on a GPU after it's been out for months (AMD driver team, where are you?) and still have HDMI audio problems.
 
Alienware 14
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4700mq Alienware Nvidia GTX765m 8GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 500GB DVD Windows 8 14" 1080P IPS 
Power
150W 
  hide details  
Reply
 
Alienware 14
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4700mq Alienware Nvidia GTX765m 8GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 500GB DVD Windows 8 14" 1080P IPS 
Power
150W 
  hide details  
Reply
post #12155 of 38701

Anyone having issue with Afterburner 2.2.1? I can't complete WEI run without crashing. Took me few hours to find the culprit.

ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #12156 of 38701
Quote:
Originally Posted by quakermaas View Post


"Driver Sweepers makes a mess." 
Can you explain more ?

I probably don't need to take that extra step, but it is what I have always done and driver sweeper removes about 10 to 12 reg entries after ATIman has done it's stuff. Never had half the problems I read about on here.  

Most keys of them is empty my friend...
DS read only headlines.
post #12157 of 38701
Got up to 1280 core at 1.18v, but it got way too hot, over 90C. I've backed it down to 1185 Core and can run around 75C at 1.118v. About 5 minutes into kombustor, my fan just went back 50% and it started jumping between 50% and 100% for some reason.
post #12158 of 38701
Guys i need help, suddenly i lost about 20 fps in dirt 2, int not big deal, i still have over 90 fps, but i really want to know what the hell happened. If anyone can help, i would really appreaciate.
Cheers.
Green Hell
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 6950X @ 4.3 GHz 1.35V Asus Rampage V Extreme Edition 10  GTX 1080 @ 2.1 GHz GTX 1080 @ 2.1 GHz 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair LPX 128 GB 3200 MHz Samsung 950 Pro 512 GB Samsung 850 Pro 1 TB Samsung 850 Pro 1 TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Fully custom watercooling system Windows 10 Pro Acer Predator XB321HK Razer BlackWidow Ultimate Stealth 2013 Edition 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AXi 1500W Corsair 900D Razer Mamba Asus ROG Strix Wireless 
  hide details  
Reply
Green Hell
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 6950X @ 4.3 GHz 1.35V Asus Rampage V Extreme Edition 10  GTX 1080 @ 2.1 GHz GTX 1080 @ 2.1 GHz 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair LPX 128 GB 3200 MHz Samsung 950 Pro 512 GB Samsung 850 Pro 1 TB Samsung 850 Pro 1 TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Fully custom watercooling system Windows 10 Pro Acer Predator XB321HK Razer BlackWidow Ultimate Stealth 2013 Edition 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AXi 1500W Corsair 900D Razer Mamba Asus ROG Strix Wireless 
  hide details  
Reply
post #12159 of 38701
Quote:
Originally Posted by sena View Post

Guys i need help, suddenly i lost about 20 fps in dirt 2, int not big deal, i still have over 90 fps, but i really want to know what the hell happened. If anyone can help, i would really appreaciate.
Cheers.

check did u change something in AMD control panel...if u rised some options there u can loose some fps
only1
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASUS Maximus IV Extreme-z MSI HD 7970  Mushkin blackline 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Mushkin Chronos 6gb/s Western Digital Caviar Black Noctua NH-D14 Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCase
Dell U2311H Cooler Master GOLD 1200w NZXT Phantom Black 
  hide details  
Reply
only1
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASUS Maximus IV Extreme-z MSI HD 7970  Mushkin blackline 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Mushkin Chronos 6gb/s Western Digital Caviar Black Noctua NH-D14 Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCase
Dell U2311H Cooler Master GOLD 1200w NZXT Phantom Black 
  hide details  
Reply
post #12160 of 38701
Quote:
Originally Posted by sena View Post

Something is very wrong with you score.
Here is mine on 1100/1575.
http://3dmark.com/3dm11/3611231

Both my x16 slots are broken so I have to use the x4 slot until I can RMA the board
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread