Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread - Page 1259

post #12581 of 38704
Quote:
Originally Posted by SacredChaos View Post

Why does my 7970 show up at a 6800 series in some programs? For example the program for overclock.net that fills out the info for your system, registers it as a 6800 series. I did have a 6870 but I have uninstalled drivers with atiman.

Most probably you still have traces of your old card in your system.
Solution a)
Go to Control Panel > my devices > View > Shw hidden devices > graphics adaptor and see if it is still there (if it s, just right click and uninstall)... then unnstall and reinstall drivers
or
Solution b)
Simply, redownload the very latest 7.0.2 Atiman Unnstaller that uninstalls old hidden gpu devices automatically (if your registry's controlsets are not messy) and reinstall the latest driver. Still, check manually as described above if you still have in the hidden gpu devices after the atimans uninstallation process.

Do that and let us know how it went smile.gif
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 960 GA-X58A-UD7 rev.1 (NB wc) 2x Sapphire HD7970 (wc) 3x 4GB Dominator GT 2000CL9 @1866CL8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
INTEL X-25M 160GB / BARRACUDA XT 2TB CPU-370 (wc) Windows 7 64bit Ultimate LG 2486L-PF 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution85+ 1250w COSMOS Pure Razor 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 960 GA-X58A-UD7 rev.1 (NB wc) 2x Sapphire HD7970 (wc) 3x 4GB Dominator GT 2000CL9 @1866CL8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
INTEL X-25M 160GB / BARRACUDA XT 2TB CPU-370 (wc) Windows 7 64bit Ultimate LG 2486L-PF 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution85+ 1250w COSMOS Pure Razor 
  hide details  
Reply
post #12582 of 38704
I'm having some issues with my eyefinity on these cards.

I'm running two in crossfire, all monitor cables are in the first card. Two through MD-DVI plugs and one directly through DVI. Yet Catalyst reads them all as my primary monitor. So it detects 3 screens, but says they're all monitor number 1. Instead of my nice eyefinity display I've just got 3 screens mirroring eachother.
"The Sleeper"
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k ASUS Sabertooth Z77 Sapphire 7970 x2 Watercooled  16GB Corsair Vengeance  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB WD Caviar Black 128GB OCZ Vertex 4 Don't %*$!ing leak on me! Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
3x LG 2211T Das Ultimate S AX850 Corsair 800D Obsidian 
MouseMouse PadAudioAudio
Steelseries Diablo 3 mouse Steelseries QCK Logitech Z623 Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
"The Sleeper"
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k ASUS Sabertooth Z77 Sapphire 7970 x2 Watercooled  16GB Corsair Vengeance  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB WD Caviar Black 128GB OCZ Vertex 4 Don't %*$!ing leak on me! Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
3x LG 2211T Das Ultimate S AX850 Corsair 800D Obsidian 
MouseMouse PadAudioAudio
Steelseries Diablo 3 mouse Steelseries QCK Logitech Z623 Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #12583 of 38704
Quote:
Originally Posted by AnToNCheZ View Post

I have a problem guys, and I can't seem to work out if it's all in my head (which I doubt) or if there is something wrong with one of my components. I will describe the scenario, and my rig is in my sig:
This morning, I log on to play some BF3 before I head out. Something is really strange. What is normally an extremely smooth experience at max settings (bar the 4x AA) seems very weird. Then, I start getting 1 second freezes every 20 seconds or so. I thought maybe something is running in the background by mistake. I close what was there, and try again. Same thing. Everything is smooth, and then, the skipping happens, like it will not recover but then it does. So I restart the PC, do the same thing again, and use GPU-Z to monitor what might be happening. This is the result:
486486486
Notice the sudden drops in VDDC voltage, and also the spiking, and the dips also in the GPU usage to zero on a couple of occasions. Also, the VDDC Current seems awfully erratic also, but I never paid much attention to this until now, so it may be normal. What definitely is not normal is the extremely erratic behaviour of the VDDC, which is normally very consistent and provides a nice smooth line across the top of it's graph close to the voltage I have specified in Trixx.
Other symptoms of funny behaviour is missing geometry when gaming, this has happened in Tribes Ascend and Crysis 2 just now as I was testing some more. Unigine Heaven and 3DMark11 seems to return normal activity, both in benchmark numbers, graphic display and also on the GPU graph. I am pulling my hair out because I love having my system perfect and this is most definitely not that. I am running the 8.97 beta drivers (which worked FLAWLESSLY for months and is the reason I have gone back to them to make sure it is not driver related, which it seems it isn't.
Am I missing something? Normally when I have a gut feeling on something, it usually turns out right, and my gut (and my knowledge from much researching on great forums such as this one) is telling me that something is most certainly busted. I have put it down to maybe 3 things: M/B, GPU or PSU. All of which are no more than 6 months old, and the GPU and MB are only 3 months old, if that.
I have tried switching the PCIe lanes, which did not help anything. I have reset all my OC (GPU and CPU) to stock and am basically running everything out of the box. Nothing has fixed it. Any help would be appreciated a tremendous amount. I have already lost a day to this thing, and tomorrow I am transplanting some parts from my brothers PC to try and diagnose what the issue is. Any further help in advance of me doing this would be fantastic.
Edit: Upon further testing, I am now beginning to see some ghosting around the gun when up against walls in BF3, and also some pixellation when looking through the red dot sight but not when in ADS. Just to add further information.

Fill out your system specs please. Maybe your power supply is failing.
post #12584 of 38704
Quote:
Originally Posted by ElGreco View Post

Most probably you still have traces of your old card in your system.
Solution a)
Go to Control Panel > my devices > View > Shw hidden devices > graphics adaptor and see if it is still there (if it s, just right click and uninstall)... then unnstall and reinstall drivers
or
Solution b)
Simply, redownload the very latest 7.0.2 Atiman Unnstaller that uninstalls old hidden gpu devices automatically (if your registry's controlsets are not messy) and reinstall the latest driver. Still, check manually as described above if you still have in the hidden gpu devices after the atimans uninstallation process.
Do that and let us know how it went smile.gif

I've ran the auto mode on atiman a bunch of times since February (when I got the 7970). Just recently I downloaded and ran 7.0.2 to install the 12.6 beta drivers. 1 interesting fact, Atiman does show that I have crossfire 6870s, which I used to. Is there a specific mode I am supposed to run in ATIman?

303
Big Blue
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930k ASUS X79 Deluxe MSI 7970 3GB 4x4GB G.SKILL Ares Series 2133MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 Pro 256GB WD Caviar Black 1.5TB Hitachi Deskstar 500GB LG Black BD-ROM 
Optical DriveCoolingCoolingOS
SAMSUNG 22X DVD±R XSPC Rasa RX 360 Kit EK Radeon HD 7970 Liquid Cooling Block Windows 10 Pro 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
24" ASUS VN247H-P Black 24" ASUS VN247H-P Black Razer BlackWidow Chroma SeaSonic X750 Gold 
CaseMouseAudio
CoolerMaster HAF 942 Advanced Blue Edition Razer Naga Epic Logitech Z623 200 Watt 2.1 
  hide details  
Reply
Big Blue
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930k ASUS X79 Deluxe MSI 7970 3GB 4x4GB G.SKILL Ares Series 2133MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 Pro 256GB WD Caviar Black 1.5TB Hitachi Deskstar 500GB LG Black BD-ROM 
Optical DriveCoolingCoolingOS
SAMSUNG 22X DVD±R XSPC Rasa RX 360 Kit EK Radeon HD 7970 Liquid Cooling Block Windows 10 Pro 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
24" ASUS VN247H-P Black 24" ASUS VN247H-P Black Razer BlackWidow Chroma SeaSonic X750 Gold 
CaseMouseAudio
CoolerMaster HAF 942 Advanced Blue Edition Razer Naga Epic Logitech Z623 200 Watt 2.1 
  hide details  
Reply
post #12585 of 38704
Quote:
Originally Posted by SacredChaos View Post

I've ran the auto mode on atiman a bunch of times since February (when I got the 7970). Just recently I downloaded and ran 7.0.2 to install the 12.6 beta drivers. 1 interesting fact, Atiman does show that I have crossfire 6870s, which I used to. Is there a specific mode I am supposed to run in ATIman?
303

Ok, first of all redownload atimans uninstaller v 7.0.2 it has been reupdated.

Second, fully uninstall your drivers using atimans uninstaller and while uninstalled check via the control panel the hidden devices you have.... most probably you still have traces of the 6800 cards there that you can easily uninstall manually via right click, uninstall (in the hidden devices)
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 960 GA-X58A-UD7 rev.1 (NB wc) 2x Sapphire HD7970 (wc) 3x 4GB Dominator GT 2000CL9 @1866CL8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
INTEL X-25M 160GB / BARRACUDA XT 2TB CPU-370 (wc) Windows 7 64bit Ultimate LG 2486L-PF 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution85+ 1250w COSMOS Pure Razor 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 960 GA-X58A-UD7 rev.1 (NB wc) 2x Sapphire HD7970 (wc) 3x 4GB Dominator GT 2000CL9 @1866CL8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
INTEL X-25M 160GB / BARRACUDA XT 2TB CPU-370 (wc) Windows 7 64bit Ultimate LG 2486L-PF 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution85+ 1250w COSMOS Pure Razor 
  hide details  
Reply
post #12586 of 38704
Quote:
Originally Posted by Newbie2009 View Post

Fill out your system specs please. Maybe your power supply is failing.

Ok so here is my system, although I'm sure I listed all of these in my profile. Not to worry, here they are:

AsRock Z68 Ext 3 Gen 3 M/B
i5 2500K (normally @ 4.5Ghz. but I tested everything at stock also and same deal)
8G GSkill Sniper RAM
Sapphire HD 7950 OC (tested at stock but has been OC up to 1225Mhz and been stable)
750W Coolermaster GX Series PSU
Coolermaster Hyper Evo CPU Cooler
5 120/140mm case fans
1TB Seagate Barracuda HDD
640GB Samsung HDD
Pioneer BDR 202 Blu Ray Burner

I think that just about covers everything. Other things I am noticing are pixellated water on BF3, slow loading geometry on Tribes Ascend as well as terrible frame drops where there weren't any before.
Some games show the voltage all messed up, and others, especially the benchmark programs, show a nice consistent amount of volts going to the card, with no erratic behaviour as shown in the previous screens. Hope this helps.
post #12587 of 38704
Quote:
Originally Posted by ElGreco View Post

Ok, first of all redownload atimans uninstaller v 7.0.2 it has been reupdated.
Second, fully uninstall your drivers using atimans uninstaller and while uninstalled check via the control panel the hidden devices you have.... most probably you still have traces of the 6800 cards there that you can easily uninstall manually via right click, uninstall (in the hidden devices)

with drivers uninstalled do the ollowing...
...go to DEVICE MANAGER>VIEW> Show Hidden Devices  then open DISPLAY ADAPTERS and uninstall your previous cards
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 960 GA-X58A-UD7 rev.1 (NB wc) 2x Sapphire HD7970 (wc) 3x 4GB Dominator GT 2000CL9 @1866CL8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
INTEL X-25M 160GB / BARRACUDA XT 2TB CPU-370 (wc) Windows 7 64bit Ultimate LG 2486L-PF 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution85+ 1250w COSMOS Pure Razor 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 960 GA-X58A-UD7 rev.1 (NB wc) 2x Sapphire HD7970 (wc) 3x 4GB Dominator GT 2000CL9 @1866CL8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
INTEL X-25M 160GB / BARRACUDA XT 2TB CPU-370 (wc) Windows 7 64bit Ultimate LG 2486L-PF 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution85+ 1250w COSMOS Pure Razor 
  hide details  
Reply
post #12588 of 38704
Quote:
Originally Posted by AnToNCheZ View Post

Ok so here is my system, although I'm sure I listed all of these in my profile. Not to worry, here they are:
AsRock Z68 Ext 3 Gen 3 M/B
i5 2500K (normally @ 4.5Ghz. but I tested everything at stock also and same deal)
8G GSkill Sniper RAM
Sapphire HD 7950 OC (tested at stock but has been OC up to 1225Mhz and been stable)
750W Coolermaster GX Series PSU
Coolermaster Hyper Evo CPU Cooler
5 120/140mm case fans
1TB Seagate Barracuda HDD
640GB Samsung HDD
Pioneer BDR 202 Blu Ray Burner
I think that just about covers everything. Other things I am noticing are pixellated water on BF3, slow loading geometry on Tribes Ascend as well as terrible frame drops where there weren't any before.
Some games show the voltage all messed up, and others, especially the benchmark programs, show a nice consistent amount of volts going to the card, with no erratic behaviour as shown in the previous screens. Hope this helps.

You mention you are on old drivers which have been rock up to now. Have there been any recent software updates for BF3? Perhaps if there has been you need newer drivers.
post #12589 of 38704
Quote:
Originally Posted by AnToNCheZ View Post

Ok so here is my system, although I'm sure I listed all of these in my profile. Not to worry, here they are:
AsRock Z68 Ext 3 Gen 3 M/B
i5 2500K (normally @ 4.5Ghz. but I tested everything at stock also and same deal)
8G GSkill Sniper RAM
Sapphire HD 7950 OC (tested at stock but has been OC up to 1225Mhz and been stable)
750W Coolermaster GX Series PSU
Coolermaster Hyper Evo CPU Cooler
5 120/140mm case fans
1TB Seagate Barracuda HDD
640GB Samsung HDD
Pioneer BDR 202 Blu Ray Burner
I think that just about covers everything. Other things I am noticing are pixellated water on BF3, slow loading geometry on Tribes Ascend as well as terrible frame drops where there weren't any before.
Some games show the voltage all messed up, and others, especially the benchmark programs, show a nice consistent amount of volts going to the card, with no erratic behaviour as shown in the previous screens. Hope this helps.

You should try some other GPU intensive games so you can rule out BF3 as the possible cause.
If you have similar things happening with other games the problem is hardware or some software drivers.
My Rig
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k @ 4,5GHz, 1.33v Asus P8Z68-V Pro Gen3 Sapphire HD7950 OC Edition @ 1130 / 1550, 1.150v 8GB Corsair CML8GX3M2A1600C9 @ DDR3-1600, 9-9-9... 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
1x Samsung 830 Series Desktop Upgrade Kit Sony Optiarc 24x DVDRW AD-7280S Scythe Mugen 2 Rev. B 2x Front intake fans 
CoolingCoolingOSMonitor
1x Large intake side fan 1x Back exhaust fan Windows 7 Enterprise x64 SP1 Samsung SyncMaster 2494hm 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard 600 Corsair Enthusiast TX850M Corsair Carbide 500R Black Logitech G5 Laser Mouse 
AudioAudio
Realtek High Definition Audio AMD High Definition Audio Device 
  hide details  
Reply
My Rig
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k @ 4,5GHz, 1.33v Asus P8Z68-V Pro Gen3 Sapphire HD7950 OC Edition @ 1130 / 1550, 1.150v 8GB Corsair CML8GX3M2A1600C9 @ DDR3-1600, 9-9-9... 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
1x Samsung 830 Series Desktop Upgrade Kit Sony Optiarc 24x DVDRW AD-7280S Scythe Mugen 2 Rev. B 2x Front intake fans 
CoolingCoolingOSMonitor
1x Large intake side fan 1x Back exhaust fan Windows 7 Enterprise x64 SP1 Samsung SyncMaster 2494hm 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard 600 Corsair Enthusiast TX850M Corsair Carbide 500R Black Logitech G5 Laser Mouse 
AudioAudio
Realtek High Definition Audio AMD High Definition Audio Device 
  hide details  
Reply
post #12590 of 38704
Quote:
Originally Posted by AnToNCheZ View Post


Ok so here is my system, although I'm sure I listed all of these in my profile. Not to worry, here they are:
AsRock Z68 Ext 3 Gen 3 M/B
i5 2500K (normally @ 4.5Ghz. but I tested everything at stock also and same deal)
8G GSkill Sniper RAM
Sapphire HD 7950 OC (tested at stock but has been OC up to 1225Mhz and been stable)
750W Coolermaster GX Series PSU
Coolermaster Hyper Evo CPU Cooler
5 120/140mm case fans
1TB Seagate Barracuda HDD
640GB Samsung HDD
Pioneer BDR 202 Blu Ray Burner
I think that just about covers everything. Other things I am noticing are pixellated water on BF3, slow loading geometry on Tribes Ascend as well as terrible frame drops where there weren't any before.
Some games show the voltage all messed up, and others, especially the benchmark programs, show a nice consistent amount of volts going to the card, with no erratic behaviour as shown in the previous screens. Hope this helps.

A lot of people reporting lag spikes in BF3 since last night, it is server side, don't start pulling your system apart. tongue.gif

 

It drove me bat ***** crazy last night.

 

Seems to be a finger pointing to a PunkBuster problem  rolleyes.gif

 

http://www.overclock.net/t/851366/official-battlefield-3-information-discussion-thread/41490_30#post_17572253

 

 

http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2832654348090028442/

 

"Felixlynch777 said:
Battlefield 3: Close Laggers
Battlefield 3: Armored Lag
Battlefield 3: Afterlag
Battlefield 3: End Game Lag"

 

 

lol


Edited by quakermaas - 6/27/12 at 6:44am
Money pit
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
SB-E 3930K @ 4.5GHz & 1.36v Rampage IV Formula R9 290 OC CF DDR3 1866 Dominator Platinum 4 x 4GB (9-11-9-27... 
Hard DriveCoolingMonitorKeyboard
2 x 128GB SSD + 2 x 500GB + 1 x 1TB Heatkiller rev. 3, EK motherboard VRM, Aquacomp... Catleap Q270 27" 2560 x 1440 @ 65Hz Ducky Mini (Snake) 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX850W lian li v2000b plus (black) G400 in MX518 case Audioengine A2 + 10" Sub 
  hide details  
Reply
Money pit
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
SB-E 3930K @ 4.5GHz & 1.36v Rampage IV Formula R9 290 OC CF DDR3 1866 Dominator Platinum 4 x 4GB (9-11-9-27... 
Hard DriveCoolingMonitorKeyboard
2 x 128GB SSD + 2 x 500GB + 1 x 1TB Heatkiller rev. 3, EK motherboard VRM, Aquacomp... Catleap Q270 27" 2560 x 1440 @ 65Hz Ducky Mini (Snake) 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX850W lian li v2000b plus (black) G400 in MX518 case Audioengine A2 + 10" Sub 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread