Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread - Page 1593

post #15921 of 38704
Hmmm, very strange bradleyw, in my case, i can get in aida64,GPU-Z/MSI AB all in same time, but only before running some 3d app, after 3d app, there is no way to access GPU-Z. All this is with ULPS off, with ulps as i already explained everything is ok.

What drivers you are using bradleyw?
Green Hell
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 6950X @ 4.3 GHz 1.35V Asus Rampage V Extreme Edition 10  GTX 1080 @ 2.1 GHz GTX 1080 @ 2.1 GHz 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair LPX 128 GB 3200 MHz Samsung 950 Pro 512 GB Samsung 850 Pro 1 TB Samsung 850 Pro 1 TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Fully custom watercooling system Windows 10 Pro Acer Predator XB321HK Razer BlackWidow Ultimate Stealth 2013 Edition 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AXi 1500W Corsair 900D Razer Mamba Asus ROG Strix Wireless 
  hide details  
Reply
Green Hell
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 6950X @ 4.3 GHz 1.35V Asus Rampage V Extreme Edition 10  GTX 1080 @ 2.1 GHz GTX 1080 @ 2.1 GHz 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair LPX 128 GB 3200 MHz Samsung 950 Pro 512 GB Samsung 850 Pro 1 TB Samsung 850 Pro 1 TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Fully custom watercooling system Windows 10 Pro Acer Predator XB321HK Razer BlackWidow Ultimate Stealth 2013 Edition 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AXi 1500W Corsair 900D Razer Mamba Asus ROG Strix Wireless 
  hide details  
Reply
post #15922 of 38704
I got a hard lock in Warhead the other day. Running 12.8 and there have been no other issues so far. My cards weren't OC'd at all though I'm starting to think I'm having CPU stability issues. Trying to use offset but keep having to bump voltage. Seems I need 1.47-1.49V for 4.8GHz and even though I've got my RIVE under water I'm still getting what I assume is thermal throttling in P95. Can't seem to figure this OC out.... mad.gif
post #15923 of 38704
You might need to adjust other motherboard settings such as PLL, VRM frequencies and so on?
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
post #15924 of 38704
I got LLC at high, VCCSA at 1.2, VTT is auto and offset is currently +.065. Just updated to latest BIOS for the RIVE and am running my Patriot memory with the XMP profile (1.65V and 1866MHz).

Weird thing is I was not having instability or throttling until I went full custom loop...
post #15925 of 38704
Just got my second 7970 installed. I've noticed that the second card doesn't downclock like the first card. Is that supposed to happen? And if not, how do I fix it?

I do have ULPS disabled. I've tried uninstalling all OC software, and re-installing CCC. No dice.
Duty Mode
(15 items)
 
Deployment Rig
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Impact VIII GTX 1080 FE Corsair Vengeance LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair Force GT Sandisk Ultra II Corsair H75 Windows 10 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator XB271HU Samsung S29E790C Corsair Strafe RGB w/Cherry MX Silent Corsair SF600 
CaseMouseAudio
NCASE M1 Razer Naga Epic Corsair Void Wireless 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 6700HQ 060W4T NVIDIA GeForce GTX 1060 Intel(R) HD Graphics 530 
RAMRAMRAMHard Drive
Soldered     Samsugn M.2 NVME 
OSMonitor
Windows 10 1080p 60hz IPS 
  hide details  
Reply
Duty Mode
(15 items)
 
Deployment Rig
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Impact VIII GTX 1080 FE Corsair Vengeance LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair Force GT Sandisk Ultra II Corsair H75 Windows 10 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator XB271HU Samsung S29E790C Corsair Strafe RGB w/Cherry MX Silent Corsair SF600 
CaseMouseAudio
NCASE M1 Razer Naga Epic Corsair Void Wireless 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 6700HQ 060W4T NVIDIA GeForce GTX 1060 Intel(R) HD Graphics 530 
RAMRAMRAMHard Drive
Soldered     Samsugn M.2 NVME 
OSMonitor
Windows 10 1080p 60hz IPS 
  hide details  
Reply
post #15926 of 38704
Quote:
Originally Posted by ChrisTahoe View Post

Just got my second 7970 installed. I've noticed that the second card doesn't downclock like the first card. Is that supposed to happen? And if not, how do I fix it?
I do have ULPS disabled. I've tried uninstalling all OC software, and re-installing CCC. No dice.
My second HD 7870 also doesnt downlock to low 2D speeds, it stays in 300/1200.
Green Hell
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 6950X @ 4.3 GHz 1.35V Asus Rampage V Extreme Edition 10  GTX 1080 @ 2.1 GHz GTX 1080 @ 2.1 GHz 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair LPX 128 GB 3200 MHz Samsung 950 Pro 512 GB Samsung 850 Pro 1 TB Samsung 850 Pro 1 TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Fully custom watercooling system Windows 10 Pro Acer Predator XB321HK Razer BlackWidow Ultimate Stealth 2013 Edition 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AXi 1500W Corsair 900D Razer Mamba Asus ROG Strix Wireless 
  hide details  
Reply
Green Hell
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 6950X @ 4.3 GHz 1.35V Asus Rampage V Extreme Edition 10  GTX 1080 @ 2.1 GHz GTX 1080 @ 2.1 GHz 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair LPX 128 GB 3200 MHz Samsung 950 Pro 512 GB Samsung 850 Pro 1 TB Samsung 850 Pro 1 TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Fully custom watercooling system Windows 10 Pro Acer Predator XB321HK Razer BlackWidow Ultimate Stealth 2013 Edition 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AXi 1500W Corsair 900D Razer Mamba Asus ROG Strix Wireless 
  hide details  
Reply
post #15927 of 38704
It may have been an ULPS related issue. I was using Trixx. I used the disable ULPS within the program. Then I was having issues with the fan control on it, so I uninstalled it, and re-installed MSI AB. I had already gone through and manually disabled ULPS. Started benching, and noticed issues with my 2nd card turning off. Went back into RegEdit and noticed ULPS was back on. Got it disabled again, and everything seems to be working as expected. biggrin.gif
Duty Mode
(15 items)
 
Deployment Rig
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Impact VIII GTX 1080 FE Corsair Vengeance LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair Force GT Sandisk Ultra II Corsair H75 Windows 10 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator XB271HU Samsung S29E790C Corsair Strafe RGB w/Cherry MX Silent Corsair SF600 
CaseMouseAudio
NCASE M1 Razer Naga Epic Corsair Void Wireless 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 6700HQ 060W4T NVIDIA GeForce GTX 1060 Intel(R) HD Graphics 530 
RAMRAMRAMHard Drive
Soldered     Samsugn M.2 NVME 
OSMonitor
Windows 10 1080p 60hz IPS 
  hide details  
Reply
Duty Mode
(15 items)
 
Deployment Rig
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Impact VIII GTX 1080 FE Corsair Vengeance LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair Force GT Sandisk Ultra II Corsair H75 Windows 10 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator XB271HU Samsung S29E790C Corsair Strafe RGB w/Cherry MX Silent Corsair SF600 
CaseMouseAudio
NCASE M1 Razer Naga Epic Corsair Void Wireless 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 6700HQ 060W4T NVIDIA GeForce GTX 1060 Intel(R) HD Graphics 530 
RAMRAMRAMHard Drive
Soldered     Samsugn M.2 NVME 
OSMonitor
Windows 10 1080p 60hz IPS 
  hide details  
Reply
post #15928 of 38704
Quote:
Originally Posted by ChrisTahoe View Post

It may have been an ULPS related issue. I was using Trixx. I used the disable ULPS within the program. Then I was having issues with the fan control on it, so I uninstalled it, and re-installed MSI AB. I had already gone through and manually disabled ULPS. Started benching, and noticed issues with my 2nd card turning off. Went back into RegEdit and noticed ULPS was back on. Got it disabled again, and everything seems to be working as expected. biggrin.gif
Do you have GPU-Z issues?
Green Hell
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 6950X @ 4.3 GHz 1.35V Asus Rampage V Extreme Edition 10  GTX 1080 @ 2.1 GHz GTX 1080 @ 2.1 GHz 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair LPX 128 GB 3200 MHz Samsung 950 Pro 512 GB Samsung 850 Pro 1 TB Samsung 850 Pro 1 TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Fully custom watercooling system Windows 10 Pro Acer Predator XB321HK Razer BlackWidow Ultimate Stealth 2013 Edition 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AXi 1500W Corsair 900D Razer Mamba Asus ROG Strix Wireless 
  hide details  
Reply
Green Hell
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 6950X @ 4.3 GHz 1.35V Asus Rampage V Extreme Edition 10  GTX 1080 @ 2.1 GHz GTX 1080 @ 2.1 GHz 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair LPX 128 GB 3200 MHz Samsung 950 Pro 512 GB Samsung 850 Pro 1 TB Samsung 850 Pro 1 TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Fully custom watercooling system Windows 10 Pro Acer Predator XB321HK Razer BlackWidow Ultimate Stealth 2013 Edition 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AXi 1500W Corsair 900D Razer Mamba Asus ROG Strix Wireless 
  hide details  
Reply
post #15929 of 38704
Quote:
Originally Posted by sena View Post

Do you have GPU-Z issues?

Sure did. Locked up my system as expected. Also gave me back the not downclocking on the second card issue again.... mad.gif

Edit: No longer locks up my system when opened, and MSI AB shows both cards downclocking correctly.
Edited by ChrisTahoe - 9/17/12 at 6:07pm
Duty Mode
(15 items)
 
Deployment Rig
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Impact VIII GTX 1080 FE Corsair Vengeance LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair Force GT Sandisk Ultra II Corsair H75 Windows 10 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator XB271HU Samsung S29E790C Corsair Strafe RGB w/Cherry MX Silent Corsair SF600 
CaseMouseAudio
NCASE M1 Razer Naga Epic Corsair Void Wireless 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 6700HQ 060W4T NVIDIA GeForce GTX 1060 Intel(R) HD Graphics 530 
RAMRAMRAMHard Drive
Soldered     Samsugn M.2 NVME 
OSMonitor
Windows 10 1080p 60hz IPS 
  hide details  
Reply
Duty Mode
(15 items)
 
Deployment Rig
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Impact VIII GTX 1080 FE Corsair Vengeance LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair Force GT Sandisk Ultra II Corsair H75 Windows 10 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator XB271HU Samsung S29E790C Corsair Strafe RGB w/Cherry MX Silent Corsair SF600 
CaseMouseAudio
NCASE M1 Razer Naga Epic Corsair Void Wireless 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 6700HQ 060W4T NVIDIA GeForce GTX 1060 Intel(R) HD Graphics 530 
RAMRAMRAMHard Drive
Soldered     Samsugn M.2 NVME 
OSMonitor
Windows 10 1080p 60hz IPS 
  hide details  
Reply
post #15930 of 38704
I just changed my PSU to a Corsair AX850 and now my Sapphire 7970 has even more coil whine than before! I can hear it buzzing away in the background whenever I scroll down a web page or sometimes even when I 'm just moving my mouse around. Is there anything I can do about it short of trying to RMA it and spending who knows how long without a GPU?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread