Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread - Page 1820

post #18191 of 38701
Quote:
Originally Posted by Tonza View Post

I suppose 1.275v is safe for 24/7 usage? Can get whopping 1270 core stable on this voltage (havent tried 1.3v, its like vortex in my apartment with this reference cooler biggrin.gif). Getting Accelero friday, gonna see final clocks then.

 

The Accelero is going to make a huge difference, I run mine at only 20% and keeps my 7950 at only 56 C with a core voltage of 1.21 V @ 1200 Mhz. And 20% on the fan is pretty much inaudible.
CHILZ - Lan Rig
(17 items)
 
CANARY - Main Rig
(16 items)
 
CADILLAC - HTPC
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-4570s Asus H97M-Plus AMD R9 280 G.Skill RipjawsX 16 GB (2x8) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
250 GB Samsung 840 240 GB Kingston 3 TB USB 3.0 Drive Custom Loop 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Preview BenQ GL2450 Filco MajesTouch2 Ninja PC P&C Silencer Mk III 600 W 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Design Core 1000 Mionix Castor Monoprice XXL JL Amps + Custom Morel Bookshelf speakers 
Other
Scythe Kama-Panel 3 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4.6 GHz Fatal1ty 990FX Pro 9800 GTX+ 512 MB G.Skill Ripjaws X 1866 CL9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
120 GB OCZ Vertex 3 1 TB WD Black 5x 120mm + MCP350 + EK Supreme HF + MicroRes Windows 8 Consumer Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
2x Dell U2212HM Logitech G110 Cooler Master 850W Silent Pro Cooler Master 690 II Adv. 
MouseMouse PadAudio
Razer Death Adder 3.5G Staples Gel Cushion Asus Xonar DG + Senn. PC333D 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Acer X1800 ATI 5670 2 GB Kingston 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 TB WD Green Asus BD-R Windows 7 Home Premium Sony 50" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Acer Media 220 W SFF Acer X1800 Acer Optical 
Mouse PadAudio
The TV cabinet Denon 2808 7.1 AVR + Dahlquist 350W 8" Sub + Kl... 
  hide details  
Reply
CHILZ - Lan Rig
(17 items)
 
CANARY - Main Rig
(16 items)
 
CADILLAC - HTPC
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-4570s Asus H97M-Plus AMD R9 280 G.Skill RipjawsX 16 GB (2x8) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
250 GB Samsung 840 240 GB Kingston 3 TB USB 3.0 Drive Custom Loop 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Preview BenQ GL2450 Filco MajesTouch2 Ninja PC P&C Silencer Mk III 600 W 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Design Core 1000 Mionix Castor Monoprice XXL JL Amps + Custom Morel Bookshelf speakers 
Other
Scythe Kama-Panel 3 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4.6 GHz Fatal1ty 990FX Pro 9800 GTX+ 512 MB G.Skill Ripjaws X 1866 CL9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
120 GB OCZ Vertex 3 1 TB WD Black 5x 120mm + MCP350 + EK Supreme HF + MicroRes Windows 8 Consumer Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
2x Dell U2212HM Logitech G110 Cooler Master 850W Silent Pro Cooler Master 690 II Adv. 
MouseMouse PadAudio
Razer Death Adder 3.5G Staples Gel Cushion Asus Xonar DG + Senn. PC333D 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Acer X1800 ATI 5670 2 GB Kingston 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 TB WD Green Asus BD-R Windows 7 Home Premium Sony 50" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Acer Media 220 W SFF Acer X1800 Acer Optical 
Mouse PadAudio
The TV cabinet Denon 2808 7.1 AVR + Dahlquist 350W 8" Sub + Kl... 
  hide details  
Reply
post #18192 of 38701
I have a problem with the ATIman uninstaller, it only gives me a bluescreen when i accept the start of the cleaning.. Why is that? frown.gif
Harmony
(16 items)
 
School Laptop
(5 items)
 
Old PC.
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASrock Z87 Fatal1ty Professional Sapphire Radeon 7970 Ghz Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz 16 GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SSD 830 Series 128 GB Western Digital Desktop Black 1TB Seagate Barracuda Noctua NH-D15 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro. BenQ 24" G2450HM BenQ 24" GL2450 LED Ducky Zero, Brown Cherry MX Brown switches. 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000 80+ Gold NZXT Switch 810 Mionix Saiph 3200 QH-85 
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD Turion(tm) Neo X2 Dual Core Processor L625 ... ATI Radeon 3200 2 GB 300 GB 
OS
Windows 7 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 64 x3 8450 Some REALLY old shit, it's like.. PCI express 1... ATI Radeon HD 4650 Kingstons (I think it is). DDR2 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate Barracuda A broken fan. Windows Vista Home Premium Samtron 19" / Finlux 38" TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Wireless old Keyboard. 230 W unmarked PSU. Packard Bell Media Station (Small tower). Wireless Old Mouse 
Audio
Finlux 38" TV Sound. 
  hide details  
Reply
Harmony
(16 items)
 
School Laptop
(5 items)
 
Old PC.
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASrock Z87 Fatal1ty Professional Sapphire Radeon 7970 Ghz Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz 16 GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SSD 830 Series 128 GB Western Digital Desktop Black 1TB Seagate Barracuda Noctua NH-D15 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Pro. BenQ 24" G2450HM BenQ 24" GL2450 LED Ducky Zero, Brown Cherry MX Brown switches. 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000 80+ Gold NZXT Switch 810 Mionix Saiph 3200 QH-85 
CPUGraphicsRAMHard Drive
AMD Turion(tm) Neo X2 Dual Core Processor L625 ... ATI Radeon 3200 2 GB 300 GB 
OS
Windows 7 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom 64 x3 8450 Some REALLY old shit, it's like.. PCI express 1... ATI Radeon HD 4650 Kingstons (I think it is). DDR2 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate Barracuda A broken fan. Windows Vista Home Premium Samtron 19" / Finlux 38" TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Wireless old Keyboard. 230 W unmarked PSU. Packard Bell Media Station (Small tower). Wireless Old Mouse 
Audio
Finlux 38" TV Sound. 
  hide details  
Reply
post #18193 of 38701
Quote:
Originally Posted by axipher View Post

The Accelero is going to make a huge difference, I run mine at only 20% and keeps my 7950 at only 56 C with a core voltage of 1.21 V @ 1200 Mhz. And 20% on the fan is pretty much inaudible.

Yeah i know, had Accelero on my GTX 580 back in the days. Only thing they could try to improve is the VRM cooling (doesnt matter tho, VRM is rated anyway to run ridiculously high temperatures). Its pretty much silent + cools card like 30c better than reference biggrin.gif
post #18194 of 38701
Quote:
Originally Posted by MooMoo View Post

WOOT! 1.3V???? What is your VRM temps? :O got anything on them?
I like going to burn my VRMs if I put furmark on for awhile. they go up to 100c... And I even have heatsinks on them.

GPU temps never go above 52C and my VRM temps hit 61C at their hottest. No extra cooling other than how it came. I have excellent case flow which really helps.
Blue Monster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8350 @ 5.0Ghz on 1.5V Asus Sabertooth Rev 2.0 Gigabyte 7950 WF3 1250/1600 OC on 1.3V AIR 8 GB GSkill Ripjaw X 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 x Seagate Barracuda 1TB  1x Kingston Hyper X 120GB SSD Asus Combo 7x120mm CM and 1x200mm CM 
CoolingOSMonitorPower
Raystorm RS240 Windows 7 Ultimate 64 Bit Asus 21.5" 1080P full HD 850W Coolermaster M Silent Pro 
Case
Coolermaster HAF 912 
  hide details  
Reply
Blue Monster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8350 @ 5.0Ghz on 1.5V Asus Sabertooth Rev 2.0 Gigabyte 7950 WF3 1250/1600 OC on 1.3V AIR 8 GB GSkill Ripjaw X 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 x Seagate Barracuda 1TB  1x Kingston Hyper X 120GB SSD Asus Combo 7x120mm CM and 1x200mm CM 
CoolingOSMonitorPower
Raystorm RS240 Windows 7 Ultimate 64 Bit Asus 21.5" 1080P full HD 850W Coolermaster M Silent Pro 
Case
Coolermaster HAF 912 
  hide details  
Reply
post #18195 of 38701
Quote:
Originally Posted by Nwanko View Post

Everything was working well till today. Having trouble with the core voltage. Using the Extreme-G 12.11 driver and msi ab 2.2.2 for oc and vent settings. Till now the clocks and voltage was normal. My OC in AB:
Core V: 1.156V
Mem V: 1.606V
Core Clock: 1150
Mem Clock: 1550
Board Li: 20+

xcl extended clocks,unlocked core voltage,monitoring.

Here's the problem. Core clock and mem clock at idle normal at 300/150, but the core voltage stays at 1.156V,when i reset the settings the clocks go down and the core v goes to 0.981V. When it was working normally, i just set the OC in AB and the core V at idle stayed at 0.806V.

I tried uninstalling the drivers,installed 12.11 beta8 and the problem persists,also tride AB 2.3.0 and its still the same.

Is it possible that the atipdlxx.dll in the problem here,because before when i hit the /xcl method in ab shortcut the idle voltage was 0.806V after that it was 0.981V


I'm confused why it stopped working. Did you update the drivers? If so how did you update?


XCL or no XCL, you still need the proper dll for voltage control. There's two files that need to be in the system32/wow folders and/or the AB folder.
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #18196 of 38701
Does anyone know how to add a 3rd Party Video card to MSI AF?
Because I have a 7970 which is not supported by MSI Afterburner due to a different VRM (VT1165) therefore I am unable to adjust or change voltages.

Thank you. smile.gif
My Gaming Rig :)
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500 Z68 Extreme3 Gen3 AMD Radeon HD 7900 Series G.Skill 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill 60GB Intel 330 1TB Seagate Barracuda 7200.12 Hyper 212 Evo 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Corsair CX 600 v2 Coolermaster CM690 II Advanced Logitech G400 
Audio
Creative Sound Blaster Tactic3D Alpha 
  hide details  
Reply
My Gaming Rig :)
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500 Z68 Extreme3 Gen3 AMD Radeon HD 7900 Series G.Skill 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill 60GB Intel 330 1TB Seagate Barracuda 7200.12 Hyper 212 Evo 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Corsair CX 600 v2 Coolermaster CM690 II Advanced Logitech G400 
Audio
Creative Sound Blaster Tactic3D Alpha 
  hide details  
Reply
post #18197 of 38701
Quote:
Originally Posted by Domininja View Post

Does anyone know how to add a 3rd Party Video card to MSI AF?
Because I have a 7970 which is not supported by MSI Afterburner due to a different VRM (VT1165) therefore I am unable to adjust or change voltages.

Thank you. smile.gif


I just posted how to do this for you in the how to thread. Try it out.
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #18198 of 38701
guys i hate spam but there is a club out there for people with XFX's Black edition or Double Dissapation cards. we are looking for members. thanks guys.
http://www.overclock.net/forum/newestpost/1331663
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 3770k MSI Z77A GD65 XFX HD Radeon 6850 Double Dissapation Corsair Dominator (2x8) 1600Mhz (X.M.P) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracude 1TB OCZ Agility4 128GB SSD Samsung DVD Burner Coolermaster Hyper 212 EVO (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Ultimate Acer 23" LED Backlit Monitor Silverstone Strider Plus 850W Modular NZXT Tempest 410 Elite 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 3770k MSI Z77A GD65 XFX HD Radeon 6850 Double Dissapation Corsair Dominator (2x8) 1600Mhz (X.M.P) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracude 1TB OCZ Agility4 128GB SSD Samsung DVD Burner Coolermaster Hyper 212 EVO (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Ultimate Acer 23" LED Backlit Monitor Silverstone Strider Plus 850W Modular NZXT Tempest 410 Elite 
  hide details  
Reply
post #18199 of 38701
Anyone else starting to get artifacts after certain temperature? Yes i know, reference cooler is crap (was trying to see highest OC on core). Getting accelero tomorrow so ill test it out more. Im getting artifacting after 82c, BF3 was stable as rock with 1.275v and 1285 core (after like 30 mins gameplay when it reached 82c artifacts came).
post #18200 of 38701
OMG I'm back, and the problem is back....was working normal till yesterday. Today i look at AB and the Voltage is at 3D state,the clocks at 2D. I really don't know what to do here.

EDIT: Can anyone post what version of AB and the 2 files they r using,how to install it correctly.
Soo i uninstalled the drivers using latest atiman uninstaller,installed 12.11 beta6,have msi ab 2.2.2 installed,both files in ab folder. And the issue persists,when i set an OC in ab the clocks and voltage stay at 3D,ALWAYS. Is the AB version the issue,or the drivers,or both,what?
Edited by Nwanko - 11/28/12 at 3:55am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread