Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread - Page 334

post #3331 of 38701
Hi guys,

Today i tried to run metro benchmark tool and discovered that my 2 7970s would load between 75 and 93%. This is not the issue in other benchmark tools like Heaven where GPU load is 99% during the bench.

I also seem to have a problem making IE 9 to cooperate with the grpah results of metro 2033...

Any ideas?


metrot.jpg

Uploaded with ImageShack.us
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 960 GA-X58A-UD7 rev.1 (NB wc) 2x Sapphire HD7970 (wc) 3x 4GB Dominator GT 2000CL9 @1866CL8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
INTEL X-25M 160GB / BARRACUDA XT 2TB CPU-370 (wc) Windows 7 64bit Ultimate LG 2486L-PF 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution85+ 1250w COSMOS Pure Razor 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 960 GA-X58A-UD7 rev.1 (NB wc) 2x Sapphire HD7970 (wc) 3x 4GB Dominator GT 2000CL9 @1866CL8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
INTEL X-25M 160GB / BARRACUDA XT 2TB CPU-370 (wc) Windows 7 64bit Ultimate LG 2486L-PF 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution85+ 1250w COSMOS Pure Razor 
  hide details  
Reply
post #3332 of 38701
First post after install.

If this is not testament to the impact of this GPU, then nothing is: the card has made me a better BF3 player. Period.
post #3333 of 38701
Quote:
Originally Posted by ElGreco View Post

Hi guys,
Today i tried to run metro benchmark tool and discovered that my 2 7970s would load between 75 and 93%. This is not the issue in other benchmark tools like Heaven where GPU load is 99% during the bench.
I also seem to have a problem making IE 9 to cooperate with the grpah results of metro 2033...
Any ideas?
metrot.jpg
Uploaded with ImageShack.us

What's your cpu clockspeed?

Don't use IE.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7(1.416v load) Gigabyte P67 UD4 Diamond HD 7970 1250/1800 4 x 4GB Mushkin Blackline 1.35v 
Hard DriveOSMonitorPower
830 256GB & (3) Spinpoint F3's win7 x64 LG W2363D-PF Silverstone DA800 
Case
FT-02B 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7(1.416v load) Gigabyte P67 UD4 Diamond HD 7970 1250/1800 4 x 4GB Mushkin Blackline 1.35v 
Hard DriveOSMonitorPower
830 256GB & (3) Spinpoint F3's win7 x64 LG W2363D-PF Silverstone DA800 
Case
FT-02B 
  hide details  
Reply
post #3334 of 38701
8qo2r.png
rS1Gp.png
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K @ 4.5 R4E 4x 290X REF. 16 GB Dominator Platinum @ 2133 MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro 256GB + 2x500 F3 Water! Windows 8 64-bit 3x1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7G Corsair AX1200+AX850 Dimastech Dual Easy V2.5 G9X 
Mouse Pad
Huge one! 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K @ 4.5 R4E 4x 290X REF. 16 GB Dominator Platinum @ 2133 MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro 256GB + 2x500 F3 Water! Windows 8 64-bit 3x1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7G Corsair AX1200+AX850 Dimastech Dual Easy V2.5 G9X 
Mouse Pad
Huge one! 
  hide details  
Reply
post #3335 of 38701
Quote:
Originally Posted by ElGreco View Post

Hi guys,
Today i tried to run metro benchmark tool and discovered that my 2 7970s would load between 75 and 93%. This is not the issue in other benchmark tools like Heaven where GPU load is 99% during the bench.
I also seem to have a problem making IE 9 to cooperate with the grpah results of metro 2033...
Any ideas?
metrot.jpg
Uploaded with ImageShack.us

The game does this with the benchmark tool with every GPU. I observed this on 580 SLI as well.

It'll start around 50% on each gpu and then jump close to 80-100% midway through, it does this regardless of hardware if you have multi GPU
post #3336 of 38701
ok so i saw a post a while back that AMD changed the bios structure so that no editing could be done by RBE. Why would they include a secondary BIOS/switch on the card then?
post #3337 of 38701
Is anyone having problems launching dota 2 beta?
Air 540
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k @4.8ghz MSI z77 MPower  MSI GTX 780 Lightning Sli 8GB Corsair Vengeance White  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 520 Series 120GB WD Caviar Black 1TB NZXT Havik 140 W7-Home Edition x64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 23.5@ 1920x1080 120hz Logitech G110 Black USB Wired LED Backlit Corsair AX 750 Corsair Air 540 
MouseMouse Pad
Logitech G700  GIGABYTE GP-MP8000 Extreme Accuracy Gaming Pad 
  hide details  
Reply
Air 540
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k @4.8ghz MSI z77 MPower  MSI GTX 780 Lightning Sli 8GB Corsair Vengeance White  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 520 Series 120GB WD Caviar Black 1TB NZXT Havik 140 W7-Home Edition x64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 23.5@ 1920x1080 120hz Logitech G110 Black USB Wired LED Backlit Corsair AX 750 Corsair Air 540 
MouseMouse Pad
Logitech G700  GIGABYTE GP-MP8000 Extreme Accuracy Gaming Pad 
  hide details  
Reply
post #3338 of 38701
Quote:
Originally Posted by tsm106 View Post

Damn you, beat me by 10mhz on the core!
Anyways, the higher voltage cards mean that you can run higher voltage to the card!
ie.
1050v card = bleh.
1050(low leakage)+125(OVP - protected max voltage you can add)=1175
1175(high leakage)+125=1300 booyah!

How do I find out how much voltage my cards have at default? Afterburner says 1174 for both, while Trixx says 1175. Not sure if these are actual stock volts or if it's misreading them though.
My Rig
(15 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4.6ghz Asus P8P67 PRO REV 3.1 2x MSI HD 7970 CF - (Ghz Edition Bios) Kingston HyperX 8GB DDR3 1600  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung Spinpoint F1 1TB Asus  Corsair H60 Microsoft Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung T260HD  Razer Lycosa Corsair TX750 V2 Corsair Obsidian 800D 
MouseMouse PadAudio
Razer Deathadder Steel Series Logitech G35 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 945 GIGABYTE GA-P67X-UD3-B3 EVGA GeForce GTX 570 HD Double Shot Corsair XMS3 4GB 
Hard DriveCoolingOSCase
Western Digital Caviar Blue 500GB Cooler Master Hyper 212  Windows 7 Ultimate 64 bit Antec 900 
Audio
Logitech  
  hide details  
Reply
My Rig
(15 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4.6ghz Asus P8P67 PRO REV 3.1 2x MSI HD 7970 CF - (Ghz Edition Bios) Kingston HyperX 8GB DDR3 1600  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung Spinpoint F1 1TB Asus  Corsair H60 Microsoft Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung T260HD  Razer Lycosa Corsair TX750 V2 Corsair Obsidian 800D 
MouseMouse PadAudio
Razer Deathadder Steel Series Logitech G35 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 945 GIGABYTE GA-P67X-UD3-B3 EVGA GeForce GTX 570 HD Double Shot Corsair XMS3 4GB 
Hard DriveCoolingOSCase
Western Digital Caviar Blue 500GB Cooler Master Hyper 212  Windows 7 Ultimate 64 bit Antec 900 
Audio
Logitech  
  hide details  
Reply
post #3339 of 38701
Well for voltage I would only trust gpu-z, but yes you have a 1.174s, and 1.175 is the same thing as these cards only go up by .012 if i'm not mistaken, so I could not see it being different by .001. Also 1.174 is not actual voltage I have a 1.112 card and on gpu-z at load I only actually get 1.098. And has anyone found issues while overclocking the vram currently im stuck at 1860 at 1.643v no matter if I up the voltage I always get a black screen failure. Anyone else running into this issue?
ATIntel
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5-2500K Asrock Extreme 3 Gen 3 Msi 7970 Ref. HIS R9 280x 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
8GB G. Skill Intel 330 SSD Seagate 1TB 7200RPM Seagate Go Flex USB 3.0 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Sony CD Noctua D-14 Windows 8 Samsung 24" 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Mushkin Enhanced 1000W Lian Li Dragonlord Logitiech Wireless 
Audio
Asus D1 
  hide details  
Reply
ATIntel
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5-2500K Asrock Extreme 3 Gen 3 Msi 7970 Ref. HIS R9 280x 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
8GB G. Skill Intel 330 SSD Seagate 1TB 7200RPM Seagate Go Flex USB 3.0 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Sony CD Noctua D-14 Windows 8 Samsung 24" 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Mushkin Enhanced 1000W Lian Li Dragonlord Logitiech Wireless 
Audio
Asus D1 
  hide details  
Reply
post #3340 of 38701
Quote:
Originally Posted by Ruined View Post

Well for voltage I would only trust gpu-z, 1.174 and 1.175 is the same thing as these cards only go up by .012 if i'm not mistaken, so I could not see it being different by .001. Also 1.174 is not actual voltage I have a 1.112 card and on gpu-z at load I only actually get 1.098. And has anyone found issues while overclocking the vram currently im stuck at 1860 at 1.643v no matter if I up the voltage I always get a black screen failure. Anyone else running into this issue?

It's .125 if you're using the decimal or 125mv.
Quote:
Originally Posted by ELCID777 View Post

How do I find out how much voltage my cards have at default? Afterburner says 1174 for both, while Trixx says 1175. Not sure if these are actual stock volts or if it's misreading them though.

Stock voltage... there's actual stock voltage and what's reported. Reported is 1175, give or take, but actual is different. AT this point we start getting into asic leakage percentage. Is that what you mean?
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread