Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread - Page 430

post #4291 of 38701
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud View Post


I set up those profiles like you mentioned...and that still doesn't work. If I leave the card at bone stock without MSI AB or Trixxx running....I have absolutely no issues at all (no overclocking).
I know where the issue is at, I'm just confused why I'm the only person that seems to be having it. frown.gif


Mate it's either a dodgy card or because you're jumping all over the place. No offense. I don't think you're an idiot or a fool, at all. Maybe just unlucky.

 

I also don't think my method is right, or the best, but at least it's methodological. There are several other very well explained methodological guides in this thread also. You've got too many things happening from all directions, so it's impossible to know where the problem lies.

 

This is my own opinion - I'll very clear on that ok: You are an Official Overclock Moderator. If I was Sapphire I would worry less about where your card came from and more that you have a good card and are happy. Give them the opportunity to make this right. You must know someone that knows someone from Sapphire, a rep or manager or something. Just explain politely your frustration (without threats to go to NV) and see what they can do for you. The worst thing that can happen is they say no, and you haven't lost anything. Best-case scenario you might get a new card replacement.

 

And FFS buy an el cheapo HDD and run a clean Windows setup like 3 million people have told you. I'll buy you a drive if you're that broke. They're only 20 bucks on eBay.

 

Lastly you're welcome.

Sincerely good luck.

 


Edited by chillgreg - 2/18/12 at 6:15pm
CM ATCS 840
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 Sapphire HD 7970  G-Skill 4x2GB 12800 DDR3 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
5 x Seagate Barracuda Sata III 2TB 2 x Samsung 1TB 1 x Seagate 1TB Samsung Slim SeS064 External USB DVD Writer 
CoolingCoolingCoolingCooling
Corsair H100 Liquid Cooler 1 x BitFenix Spectre Pro 230mm 5 x BitFenix Spectre Pro 120mm 2 x Lamptron FC5v2 LCD 4x30W Fan Controller 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Home Premium 64-bit Benq 24" G2420HD LCD DVI Benq 20" FP202W LCD DVI Logitech K620 Wireless 
PowerCaseMouseAudio
Antec Truepower New 650W TP-650 Coolermaster ATCS 840 Black Aluminium Full Tower Logitech Wireless Auzentech X-Meridian 2G 
AudioOther
Logitech Z5500 Brain - on backorder 
  hide details  
Reply
CM ATCS 840
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 Sapphire HD 7970  G-Skill 4x2GB 12800 DDR3 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
5 x Seagate Barracuda Sata III 2TB 2 x Samsung 1TB 1 x Seagate 1TB Samsung Slim SeS064 External USB DVD Writer 
CoolingCoolingCoolingCooling
Corsair H100 Liquid Cooler 1 x BitFenix Spectre Pro 230mm 5 x BitFenix Spectre Pro 120mm 2 x Lamptron FC5v2 LCD 4x30W Fan Controller 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Home Premium 64-bit Benq 24" G2420HD LCD DVI Benq 20" FP202W LCD DVI Logitech K620 Wireless 
PowerCaseMouseAudio
Antec Truepower New 650W TP-650 Coolermaster ATCS 840 Black Aluminium Full Tower Logitech Wireless Auzentech X-Meridian 2G 
AudioOther
Logitech Z5500 Brain - on backorder 
  hide details  
Reply
post #4292 of 38701
Quote:
Originally Posted by chillgreg View Post


Quote:
Originally Posted by pioneerisloud View Post

I set up those profiles like you mentioned...and that still doesn't work. If I leave the card at bone stock without MSI AB or Trixxx running....I have absolutely no issues at all (no overclocking).

I know where the issue is at, I'm just confused why I'm the only person that seems to be having it. frown.gif


Mate it's either a dodgy card or because you're jumping all over the place. No offense. I don't think you're an idiot or a fool, at all. Maybe just unlucky.

I also don't think my method is right, or the best, but at least it's methodological. There are several other very well explained methodological guides in this thread also. You've got too many things happening from all directions, so it's impossible to know where the problem lies.

This is my own opinion - I'll very clear on that ok: You are an Official Overclock Moderator. If I was Sapphire I would worry less about where your card came from and more that you have a good card and are happy. Give them the opportunity to make this right. You must know someone that knows someone from Sapphire, a rep or manager or something. Just explain politely your frustration (without threats to go to NV) and see what they can do for you. The worst thing that can happen is they say no, and you haven't lost anything. Best-case scenario you might get a new card replacement.

And FFS buy an el cheapo HDD and run a clean Windows setup like 3 million people have told you. I'll buy you a drive if you're that broke. They're only 20 bucks on eBay.

Lastly you're welcome.

Sincerely good luck.

I can't format Windows till my server is up and running. That's why I haven't done it yet. My entire server is backed up to my rig. I don't want to run ANY sort of risk of losing the data, so I'm leaving it be for now. I'm hopefully going to order a Celeron on Monday to finish off the server (I just hope that's enough).

And yes, typically I really AM that broke, lol. Looking at my sig rig, you wouldn't think so. But this machine has been pieced together one part at a time over the last 2 years. The 30" monitor and 7970 were all at once...yes. But that was thanks to tax returns and my girlfriend.
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
post #4293 of 38701
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud View Post


I can't format Windows till my server is up and running. That's why I haven't done it yet. My entire server is backed up to my rig. I don't want to run ANY sort of risk of losing the data, so I'm leaving it be for now. I'm hopefully going to order a Celeron on Monday to finish off the server (I just hope that's enough).
And yes, typically I really AM that broke, lol. Looking at my sig rig, you wouldn't think so. But this machine has been pieced together one part at a time over the last 2 years. The 30" monitor and 7970 were all at once...yes. But that was thanks to tax returns and my girlfriend.


I just PM'd you.

 

CM ATCS 840
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 Sapphire HD 7970  G-Skill 4x2GB 12800 DDR3 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
5 x Seagate Barracuda Sata III 2TB 2 x Samsung 1TB 1 x Seagate 1TB Samsung Slim SeS064 External USB DVD Writer 
CoolingCoolingCoolingCooling
Corsair H100 Liquid Cooler 1 x BitFenix Spectre Pro 230mm 5 x BitFenix Spectre Pro 120mm 2 x Lamptron FC5v2 LCD 4x30W Fan Controller 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Home Premium 64-bit Benq 24" G2420HD LCD DVI Benq 20" FP202W LCD DVI Logitech K620 Wireless 
PowerCaseMouseAudio
Antec Truepower New 650W TP-650 Coolermaster ATCS 840 Black Aluminium Full Tower Logitech Wireless Auzentech X-Meridian 2G 
AudioOther
Logitech Z5500 Brain - on backorder 
  hide details  
Reply
CM ATCS 840
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 Sapphire HD 7970  G-Skill 4x2GB 12800 DDR3 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
5 x Seagate Barracuda Sata III 2TB 2 x Samsung 1TB 1 x Seagate 1TB Samsung Slim SeS064 External USB DVD Writer 
CoolingCoolingCoolingCooling
Corsair H100 Liquid Cooler 1 x BitFenix Spectre Pro 230mm 5 x BitFenix Spectre Pro 120mm 2 x Lamptron FC5v2 LCD 4x30W Fan Controller 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Home Premium 64-bit Benq 24" G2420HD LCD DVI Benq 20" FP202W LCD DVI Logitech K620 Wireless 
PowerCaseMouseAudio
Antec Truepower New 650W TP-650 Coolermaster ATCS 840 Black Aluminium Full Tower Logitech Wireless Auzentech X-Meridian 2G 
AudioOther
Logitech Z5500 Brain - on backorder 
  hide details  
Reply
post #4294 of 38701
Quote:
Originally Posted by chillgreg View Post



 


 
Try what is working for me (with single monitor only for gaming and benches):

  1. Run Registry Clean in CCleaner. Repeat till no errors.




  2. Run Wise Registry Cleaner. Repeat till no errors




  3. Uninstall all AMD using Control Panel.




  4. Delete AMD and ATI folders under C:\ (may be hidden)




  5. BEFORE reboot also go to Device Manager and delete Graphics Adapter say Yes to Delete Software.




  6. Also uninstall Trixx, AB, OCCT, Radeon Pro, and anything else resident on your system that accesses the GPU. (GPUz is OK to leave) Make sure the latest version Speedfan is not in use as it interrogates the GPU.




  7. Reboot.




  8. Windows might auto install 7970 driver. If it does go to Device Manager and repeat. You should now have ugly vanilla Windows screen




  9. Install Latest AMD drivers 12.2 Pre




  10. Use CC Cleaner or other method disable CLIstart.exe in Windows Startup area.




  11. Reboot. CCC should now not be running in Task Manager.




  12. Install AB Beta




  13. Run Registry Clean in CCleaner. Repeat till no errors.




  14. Run Wise Registry Cleaner. Repeat till no errors




  15. Reboot. Wait for a few minutes to let Windows do any of its prefetch stuff.




  16. Run Windows Experience Index (I think this tunes the amount of GPU Windows uses for Aero. Leave it at stock for this, using the maximum monitors enabled that you use for normal daily use, ie not gaming or benches.




  17. Make sure for each game or bench you run you have disabled Windows Aero by checking Disable Desktop Composition in the .exe properties.




  18. In the shortcut properties for AB, add the command line argument /XCL. Run AB. You will now get a message about rebooting.




  19. Remove same argument, this only needs to be run once. DO NOT enable Unofficial Overclocking in afterburner.cfg




  20. Reboot




  21. Now try O/C, benches and gaming. Single monitor active only.




  22. Hopefully you are smiling now smile.gif




Be it good luck or whatever, I am having a good run since doing this. NB The GPU still clocks down to 500mhz when 2nd monitor enabled. This presents no issues for Windows normal use, and I will leave to another thread to deal with.

I just tried this, and a couple off issues. Installing the AB beta (2.2) only give me a message saying that something is missing, tried multiple times. AB 2,1 works tho. Adding the command line argument /XCL don't give me any message about rebooting frown.gif

Edit: After doing this all benches and stuff crash....
Edit2: Even the one game i have that don't crash crashed, and got 7 "AMD drivers has stopped responding" errors...story of my life. Had only problems with the new gear, haven't played anything the last weeks after getting "good/expensive" parts....arg, tired frown.gif

Edit3: After turning off AB and setting stock mhz on ccc everything i tests work... the games and benches work, however one of the biggest reason i bought 2xthese cards is that they are easy to overclock, if i can't do that.... :S
Edited by Ottesen - 2/18/12 at 7:42pm
High roll'a
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
6700k Gigabyte z170gaming-k3 Gigabyte 980ti g1 gaming 2xssd 3-4 3'5 disks 
CoolingOSMonitorPower
H110gt Win10 pro 40" philips pc monitor Corsair hx1050w silver 
Case
Lian-Li PC-D600 
  hide details  
Reply
High roll'a
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
6700k Gigabyte z170gaming-k3 Gigabyte 980ti g1 gaming 2xssd 3-4 3'5 disks 
CoolingOSMonitorPower
H110gt Win10 pro 40" philips pc monitor Corsair hx1050w silver 
Case
Lian-Li PC-D600 
  hide details  
Reply
post #4295 of 38701

Alan Wake: Set everything to absolute max. Inc AA to 8x. Runs beautiful 60fps v-synced. So far (up to 1st checkpoint), no stutters or fps drops or lag at all. Nice looking game, using 360 pad. Every day I feel better about my 7970. Can't wait to strap on the AC 7970 when I can find one in Australia.

 

Talk about BLOODY SCARY!!! lol I had goosebumps all the way through the first scene...upsidedwnsmiley.gif

 

BTW Crysis 2 was using 2.1GB of VRAM at one point!!!

CM ATCS 840
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 Sapphire HD 7970  G-Skill 4x2GB 12800 DDR3 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
5 x Seagate Barracuda Sata III 2TB 2 x Samsung 1TB 1 x Seagate 1TB Samsung Slim SeS064 External USB DVD Writer 
CoolingCoolingCoolingCooling
Corsair H100 Liquid Cooler 1 x BitFenix Spectre Pro 230mm 5 x BitFenix Spectre Pro 120mm 2 x Lamptron FC5v2 LCD 4x30W Fan Controller 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Home Premium 64-bit Benq 24" G2420HD LCD DVI Benq 20" FP202W LCD DVI Logitech K620 Wireless 
PowerCaseMouseAudio
Antec Truepower New 650W TP-650 Coolermaster ATCS 840 Black Aluminium Full Tower Logitech Wireless Auzentech X-Meridian 2G 
AudioOther
Logitech Z5500 Brain - on backorder 
  hide details  
Reply
CM ATCS 840
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 Sapphire HD 7970  G-Skill 4x2GB 12800 DDR3 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
5 x Seagate Barracuda Sata III 2TB 2 x Samsung 1TB 1 x Seagate 1TB Samsung Slim SeS064 External USB DVD Writer 
CoolingCoolingCoolingCooling
Corsair H100 Liquid Cooler 1 x BitFenix Spectre Pro 230mm 5 x BitFenix Spectre Pro 120mm 2 x Lamptron FC5v2 LCD 4x30W Fan Controller 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Home Premium 64-bit Benq 24" G2420HD LCD DVI Benq 20" FP202W LCD DVI Logitech K620 Wireless 
PowerCaseMouseAudio
Antec Truepower New 650W TP-650 Coolermaster ATCS 840 Black Aluminium Full Tower Logitech Wireless Auzentech X-Meridian 2G 
AudioOther
Logitech Z5500 Brain - on backorder 
  hide details  
Reply
post #4296 of 38701
Quote:
Originally Posted by Ottesen View Post


I just tried this, and a couple off issues. Installing the AB beta (2.2) only give me a message saying that something is missing, tried multiple times. AB 2,1 works tho. Adding the command line argument /XCL don't give me any message about rebooting frown.gif
Edit: After doing this all benches and stuff crash....
Edit2: Even the one game i have that don't crash crashed, and got 7 "AMD drivers has stopped responding" errors...story of my life. Had only problems with the new gear, haven't played anything the last weeks after getting "good/expensive" parts....arg, tired frown.gif

I'm flattered you tried my "guide" :)

 

I hate to suggest this, but have you tried re-installing Windows?

 

Make sure the "Target" command line looks exactly like this: "C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner\MSIAfterburner.exe" /XCL


Does your card ever go above 70 degrees? This seems to be the beginning of the danger zone for 7970's...

 

Can you run basic games at all? No O/C no AB just vanilla CCC?

 

Do you have a single monitor running?

 

Look through Task Manager and Windows Services. Anything that looks suspicious or unecessary?

 

When you run AB do you get the Windows UAC prompt? Meaning it is running with Administrator privileges.

 

Edit: This is the thread that I read through carefully. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=358092

 


Edited by chillgreg - 2/18/12 at 7:45pm
CM ATCS 840
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 Sapphire HD 7970  G-Skill 4x2GB 12800 DDR3 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
5 x Seagate Barracuda Sata III 2TB 2 x Samsung 1TB 1 x Seagate 1TB Samsung Slim SeS064 External USB DVD Writer 
CoolingCoolingCoolingCooling
Corsair H100 Liquid Cooler 1 x BitFenix Spectre Pro 230mm 5 x BitFenix Spectre Pro 120mm 2 x Lamptron FC5v2 LCD 4x30W Fan Controller 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Home Premium 64-bit Benq 24" G2420HD LCD DVI Benq 20" FP202W LCD DVI Logitech K620 Wireless 
PowerCaseMouseAudio
Antec Truepower New 650W TP-650 Coolermaster ATCS 840 Black Aluminium Full Tower Logitech Wireless Auzentech X-Meridian 2G 
AudioOther
Logitech Z5500 Brain - on backorder 
  hide details  
Reply
CM ATCS 840
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 Sapphire HD 7970  G-Skill 4x2GB 12800 DDR3 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
5 x Seagate Barracuda Sata III 2TB 2 x Samsung 1TB 1 x Seagate 1TB Samsung Slim SeS064 External USB DVD Writer 
CoolingCoolingCoolingCooling
Corsair H100 Liquid Cooler 1 x BitFenix Spectre Pro 230mm 5 x BitFenix Spectre Pro 120mm 2 x Lamptron FC5v2 LCD 4x30W Fan Controller 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Home Premium 64-bit Benq 24" G2420HD LCD DVI Benq 20" FP202W LCD DVI Logitech K620 Wireless 
PowerCaseMouseAudio
Antec Truepower New 650W TP-650 Coolermaster ATCS 840 Black Aluminium Full Tower Logitech Wireless Auzentech X-Meridian 2G 
AudioOther
Logitech Z5500 Brain - on backorder 
  hide details  
Reply
post #4297 of 38701
Quote:
Originally Posted by chillgreg View Post

I'm flattered you tried my "guide" smile.gif
Good stuff, didn't mean to make it look bad tho, just didn't work for me, but nothing works here so not so strange...lol

I hate to suggest this, but have you tried re-installing Windows?
On my third windows this weekend.

Make sure the "Target" command line looks exactly like this: "C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner\MSIAfterburner.exe" /XCL


Does your card ever go above 70 degrees? This seems to be the beginning of the danger zone for 7970's...
Rarely, dual fan cards.

Can you run basic games at all? No O/C no AB just vanilla CCC?
Tried 3 different 3dmark and 3 different "normal" games, all crashed or made something else crash.

Do you have a single monitor running?
Yepp

Look through Task Manager and Windows Services. Anything that looks suspicious or unecessary?
Nope, noting strange.

When you run AB do you get the Windows UAC prompt? Meaning it is running with Administrator privileges.
Uncertain on what you mean, i don't get anything "un-normal" as far as i see

Edit: This is the thread that I read through carefully. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=358092


Wrote in answers, i'm so tired of this, bought 2500k, mobo and ram + now 7950... have had problems for 2 months strait, talking about using hours almost everyday trying to fix this... arg.
High roll'a
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
6700k Gigabyte z170gaming-k3 Gigabyte 980ti g1 gaming 2xssd 3-4 3'5 disks 
CoolingOSMonitorPower
H110gt Win10 pro 40" philips pc monitor Corsair hx1050w silver 
Case
Lian-Li PC-D600 
  hide details  
Reply
High roll'a
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
6700k Gigabyte z170gaming-k3 Gigabyte 980ti g1 gaming 2xssd 3-4 3'5 disks 
CoolingOSMonitorPower
H110gt Win10 pro 40" philips pc monitor Corsair hx1050w silver 
Case
Lian-Li PC-D600 
  hide details  
Reply
post #4298 of 38701
Man, I'm not sure if I want to love or hate this 7950. I OC'ed and I'm getting insane FPS (instead of GTA IV in which I get 20fps maxed, haha, but we all know how bad that game is optimized), but I still feel like I'm getting way less FPS than I should be getting. Again, I'm at 900p. Take Skyrim for example. I have V-Sync on, and I stay at a constant 60fps of course, even with tons of graphical mods on, BUT...just look at how much VRAM I'm using. If you can't see, that's almost 2.7GB....AT 900P!

http://i.imgur.com/FnVid.jpg

Also, is there any way that 900p can possible use more memory and whatnot than 1080p? All of the benchmarks I'm seeing at 1080p are a little better, or if not the same than what I'm actually getting at 900p. Just a bit paranoid here folks smile.gif Going to be getting a 1080p monitor soon.
Literally da bes
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel| i5-2500K @ 4.5GHz - 1.345v |ASRock| P67 Extreme4 Gen3 |MSI| GTX 970 Gaming 4GB |GSkill| Sniper Low Voltage 8GB DDR3 @ 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
|Samsung| Spinpoint F3 1TB |Kingston| HyperX 3K 128GB BD-ROM |Cooler Master| Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
|Microsoft| Win7 Professional 64-bit |ASUS| VH236H |Corsair| TX650 v2 |Corsair| Carbide 400R 
MouseMouse PadAudio
|Cooler Master| Storm Spawn |RAZER| Goliathus Speed |Creative| Insprire T10 
  hide details  
Reply
Literally da bes
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel| i5-2500K @ 4.5GHz - 1.345v |ASRock| P67 Extreme4 Gen3 |MSI| GTX 970 Gaming 4GB |GSkill| Sniper Low Voltage 8GB DDR3 @ 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
|Samsung| Spinpoint F3 1TB |Kingston| HyperX 3K 128GB BD-ROM |Cooler Master| Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
|Microsoft| Win7 Professional 64-bit |ASUS| VH236H |Corsair| TX650 v2 |Corsair| Carbide 400R 
MouseMouse PadAudio
|Cooler Master| Storm Spawn |RAZER| Goliathus Speed |Creative| Insprire T10 
  hide details  
Reply
post #4299 of 38701
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud View Post

For anybody that's been following my issues in here.....
Turns out if I don't run Trixxx or Afterburner...I do NOT get the lock ups (leaving my 7970 at stock). So 110% vanilla...everything works fine. It's only overclocking that causes the lock ups for some reason at idle after too long.
Now I'm confused. confused.gif

have you tried to disable graphics overdrive in ccc before oc'ing through trixx or afterburner?
My Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k @ 4.2ghz Asus Maximus IV Extreme-Z EVGA 580 Classified Ultra 4x 4GB G.Skill Sniper Series @ 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
180GB Corsair Force GT 4x 2Tb Western Digital Caviar Black Pioneer BDR-206MBK Thermalright Silver Arrow 
OSMonitorKeyboardPower
Win7 Ultimate 64bit Asus VK278Q Razer BlackWidow Ultimate OCZ ZX 850w 
CaseMouseAudio
DimasTech Bench Table Easy Dual V2.5 Razer DeathAdder Logitech G35 
  hide details  
Reply
My Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k @ 4.2ghz Asus Maximus IV Extreme-Z EVGA 580 Classified Ultra 4x 4GB G.Skill Sniper Series @ 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
180GB Corsair Force GT 4x 2Tb Western Digital Caviar Black Pioneer BDR-206MBK Thermalright Silver Arrow 
OSMonitorKeyboardPower
Win7 Ultimate 64bit Asus VK278Q Razer BlackWidow Ultimate OCZ ZX 850w 
CaseMouseAudio
DimasTech Bench Table Easy Dual V2.5 Razer DeathAdder Logitech G35 
  hide details  
Reply
post #4300 of 38701
Quote:
Originally Posted by chillgreg View Post

Alan Wake: Set everything to absolute max. Inc AA to 8x. Runs beautiful 60fps v-synced. So far (up to 1st checkpoint), no stutters or fps drops or lag at all. Nice looking game, using 360 pad. Every day I feel better about my 7970. Can't wait to strap on the AC 7970 when I can find one in Australia.

Talk about BLOODY SCARY!!! lol I had goosebumps all the way through the first scene...upsidedwnsmiley.gif

BTW Crysis 2 was using 2.1GB of VRAM at one point!!!

I just tried the same, had only 50-60 fps, but crossfire was off + stock card + everything max including the draw distance and all that. Soon as i turned crossfire on the game crashed after 3 sek...

But on another note, the game seems really good after just playing 5 min. I'm a fairly big guy, i'm 6 ft and 215lbs strongman/powerlifter and i got scared as **** in there...lol biggrin.gif
High roll'a
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
6700k Gigabyte z170gaming-k3 Gigabyte 980ti g1 gaming 2xssd 3-4 3'5 disks 
CoolingOSMonitorPower
H110gt Win10 pro 40" philips pc monitor Corsair hx1050w silver 
Case
Lian-Li PC-D600 
  hide details  
Reply
High roll'a
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
6700k Gigabyte z170gaming-k3 Gigabyte 980ti g1 gaming 2xssd 3-4 3'5 disks 
CoolingOSMonitorPower
H110gt Win10 pro 40" philips pc monitor Corsair hx1050w silver 
Case
Lian-Li PC-D600 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread