Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread - Page 463

post #4621 of 38704
Quote:
Originally Posted by Norlig View Post

I am getting a random line running across my screen horisontally. Mostly when browsing the web, but altso when I launch games and start videos


Turn off GPU affinity hardware acceleration everywhere. FlashPlayer, Video Player, browser, etc.

ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #4622 of 38704
For some reason CCC and Trixx are having a hard time keeping my settings right. When I restart I have to go to the CCC and set +20% on the power control, and set my voltage from default 1170 to 1195 for my overclock. I have remember settings checked in Trixx, anything else I have to do?
NeoPC
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k GA-P67A-UD4-B3 EVGA gtx 680 16GB DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Kingston 64GB SSDNow Lite-On 16x DVD-RW Microsoft Windows 7 Home Premium 24" Acer LED LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Black Widow 750w Corsair Coolermaster HAF912 Razer Naga MMO 
Audio
HT Claro Plus 7.1 
  hide details  
Reply
NeoPC
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k GA-P67A-UD4-B3 EVGA gtx 680 16GB DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Kingston 64GB SSDNow Lite-On 16x DVD-RW Microsoft Windows 7 Home Premium 24" Acer LED LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Black Widow 750w Corsair Coolermaster HAF912 Razer Naga MMO 
Audio
HT Claro Plus 7.1 
  hide details  
Reply
post #4623 of 38704
Quote:
Originally Posted by NeoandGeo View Post

For some reason CCC and Trixx are having a hard time keeping my settings right. When I restart I have to go to the CCC and set +20% on the power control, and set my voltage from default 1170 to 1195 for my overclock. I have remember settings checked in Trixx, anything else I have to do?

Why not use AB for everything?

Also, I just unchecked my Overdrive in CCC again to check and see if I got the same results as earlier and I did not. Everything is working perfectly. I guess I just stumbled across a glitch or something a few days ago.
Literally da bes
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel| i5-2500K @ 4.5GHz - 1.345v |ASRock| P67 Extreme4 Gen3 |MSI| GTX 970 Gaming 4GB |GSkill| Sniper Low Voltage 8GB DDR3 @ 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
|Samsung| Spinpoint F3 1TB |Kingston| HyperX 3K 128GB BD-ROM |Cooler Master| Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
|Microsoft| Win7 Professional 64-bit |ASUS| VH236H |Corsair| TX650 v2 |Corsair| Carbide 400R 
MouseMouse PadAudio
|Cooler Master| Storm Spawn |RAZER| Goliathus Speed |Creative| Insprire T10 
  hide details  
Reply
Literally da bes
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel| i5-2500K @ 4.5GHz - 1.345v |ASRock| P67 Extreme4 Gen3 |MSI| GTX 970 Gaming 4GB |GSkill| Sniper Low Voltage 8GB DDR3 @ 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
|Samsung| Spinpoint F3 1TB |Kingston| HyperX 3K 128GB BD-ROM |Cooler Master| Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
|Microsoft| Win7 Professional 64-bit |ASUS| VH236H |Corsair| TX650 v2 |Corsair| Carbide 400R 
MouseMouse PadAudio
|Cooler Master| Storm Spawn |RAZER| Goliathus Speed |Creative| Insprire T10 
  hide details  
Reply
post #4624 of 38704
Quote:
Originally Posted by Invisible View Post

Why not use AB for everything?
Also, I just unchecked my Overdrive in CCC again to check and see if I got the same results as earlier and I did not. Everything is working perfectly. I guess I just stumbled across a glitch or something a few days ago.

Cool! It's a little bit smoother with just one program to deal with, I've found.
post #4625 of 38704
130017003dmark119703.png

1300/1700 @ 1.3v

I can do 1250 @ 1.25v however tongue.gif

I've still got room on the memory as my performance was still climbing once I hit 1700. thumb.gif
Omega
(17 items)
 
The Beast
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930k C2 @ 4.9 Ghz ASUS Rampage IV Formula Quad SLI GTX TITAN 32GB DDR3 2133 Ripjaws Z CAS9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB x2 Crucial M4 SSD RAID0 Samsung 840 500GB SSD Internal 1TB x 2 External USB 3.0 1.5TB + 2TB + 1TB + 3TB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG Bluray Burner Triple thick EK 360 Rad with D5 Vario & Raystor... Windows 7 Ultimate x64 Catleap 27" 2560x1440 LED LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Coolermaster Silent Pro Gold 1200W Rosewill Thor v2 Logitech G500 
Audio
Logitech 5.1 Surround + Arctic 5.1 Surround Hea... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500k @4.7ghz Asus P8P67 WS Revolution XFX 7970 Black Edition x3 Tri-Fire 8GB DDR3 Gskill 9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2TB External+128GB M4 SSD+64GB SSD+250GB WD External DVD Multi H212+ HSF Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer GD235HZ 120hz 3d 24" Logitech K120 Corsair TX850 + Thermaltake 850W Antec 900 
MouseAudio
Logitech G500 Logitech 5.1 Surround 
  hide details  
Reply
Omega
(17 items)
 
The Beast
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930k C2 @ 4.9 Ghz ASUS Rampage IV Formula Quad SLI GTX TITAN 32GB DDR3 2133 Ripjaws Z CAS9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB x2 Crucial M4 SSD RAID0 Samsung 840 500GB SSD Internal 1TB x 2 External USB 3.0 1.5TB + 2TB + 1TB + 3TB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG Bluray Burner Triple thick EK 360 Rad with D5 Vario & Raystor... Windows 7 Ultimate x64 Catleap 27" 2560x1440 LED LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Coolermaster Silent Pro Gold 1200W Rosewill Thor v2 Logitech G500 
Audio
Logitech 5.1 Surround + Arctic 5.1 Surround Hea... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500k @4.7ghz Asus P8P67 WS Revolution XFX 7970 Black Edition x3 Tri-Fire 8GB DDR3 Gskill 9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2TB External+128GB M4 SSD+64GB SSD+250GB WD External DVD Multi H212+ HSF Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer GD235HZ 120hz 3d 24" Logitech K120 Corsair TX850 + Thermaltake 850W Antec 900 
MouseAudio
Logitech G500 Logitech 5.1 Surround 
  hide details  
Reply
post #4626 of 38704
Quote:
Originally Posted by Evil Penguin View Post

2560x1600 runs mostly without issues.
When I first connected my new monitor there were some flashing issues with the task bar.
A restart later it was gone. headscratch.gif

I get the task bar flash and noticed an AMD icon on there as well during load.

I believe it is the AMD AML driver... which is part of the 12.2 pre certs... another thing to slow down loads.

though folks seem to be disabling this from start-up. Not sure why the ramification are atm ...

http://www.overclock.net/t/1216640/aml-device-install-what-is-it
Fruit Stripe
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
7820x (SL) 4.8  MSI X299 GAMING PRO CARBON LGA  ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti ArcticStorm  3600 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 evo pro 1TB Enermax Neo Changer gpu loop, CPU NXZT kraken 240 Win10 Acer Predator XB271HU 27" WQHD IPS 165hz 
PowerCase
1000w seasonic Mean:IT 
  hide details  
Reply
Fruit Stripe
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
7820x (SL) 4.8  MSI X299 GAMING PRO CARBON LGA  ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti ArcticStorm  3600 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 evo pro 1TB Enermax Neo Changer gpu loop, CPU NXZT kraken 240 Win10 Acer Predator XB271HU 27" WQHD IPS 165hz 
PowerCase
1000w seasonic Mean:IT 
  hide details  
Reply
post #4627 of 38704
Quote:
Originally Posted by Ken1649 View Post


Turn off GPU affinity hardware acceleration everywhere. FlashPlayer, Video Player, browser, etc.



+ if you really want to be thorough Windows Aero....

CM ATCS 840
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 Sapphire HD 7970  G-Skill 4x2GB 12800 DDR3 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
5 x Seagate Barracuda Sata III 2TB 2 x Samsung 1TB 1 x Seagate 1TB Samsung Slim SeS064 External USB DVD Writer 
CoolingCoolingCoolingCooling
Corsair H100 Liquid Cooler 1 x BitFenix Spectre Pro 230mm 5 x BitFenix Spectre Pro 120mm 2 x Lamptron FC5v2 LCD 4x30W Fan Controller 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Home Premium 64-bit Benq 24" G2420HD LCD DVI Benq 20" FP202W LCD DVI Logitech K620 Wireless 
PowerCaseMouseAudio
Antec Truepower New 650W TP-650 Coolermaster ATCS 840 Black Aluminium Full Tower Logitech Wireless Auzentech X-Meridian 2G 
AudioOther
Logitech Z5500 Brain - on backorder 
  hide details  
Reply
CM ATCS 840
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 Sapphire HD 7970  G-Skill 4x2GB 12800 DDR3 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
5 x Seagate Barracuda Sata III 2TB 2 x Samsung 1TB 1 x Seagate 1TB Samsung Slim SeS064 External USB DVD Writer 
CoolingCoolingCoolingCooling
Corsair H100 Liquid Cooler 1 x BitFenix Spectre Pro 230mm 5 x BitFenix Spectre Pro 120mm 2 x Lamptron FC5v2 LCD 4x30W Fan Controller 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Home Premium 64-bit Benq 24" G2420HD LCD DVI Benq 20" FP202W LCD DVI Logitech K620 Wireless 
PowerCaseMouseAudio
Antec Truepower New 650W TP-650 Coolermaster ATCS 840 Black Aluminium Full Tower Logitech Wireless Auzentech X-Meridian 2G 
AudioOther
Logitech Z5500 Brain - on backorder 
  hide details  
Reply
post #4628 of 38704
I just put together this build and everything seems fine except i get no display with the 7950. I get a display with the onboard and my old 5670 card. I have already updated the bios, made sure both power connectors are connected, set default to PCI-E on the bios. Any ideas?

Intel Core i5-2500K 3.3GHz Quad-Core Processor
Cooler Cooler Master Hyper 212 Plus 76.8 CFM Sleeve Bearing CPU Cooler
ASRock Z68 Extreme3 Gen3 ATX LGA1155 Motherboard $129.86
G.Skill Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory $46.99
Seagate Barracuda 500GB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Crucial M4 64GB 2.5" Solid State Disk
Sapphire Radeon HD 7950 3GB Video Card - (OC Version)
Case Cooler Master HAF X ATX Full Tower Case
Lite-On iHAS124-04 DVD/CD Writer
Edited by herika - 2/21/12 at 6:52pm
post #4629 of 38704
Quote:
Originally Posted by herika View Post

I just put together this build and everything seems fine except i get no display with the 7950. I get a display with the onboard and my old 5670 card. I have already updated the bios, made sure both power connectors are connected, set default to PCI-E on the bios. Any ideas?

Take the monitor plug on the card out some seconds and put it back inn... That happens to me also some times...
High roll'a
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
6700k Gigabyte z170gaming-k3 Gigabyte 980ti g1 gaming 2xssd 3-4 3'5 disks 
CoolingOSMonitorPower
H110gt Win10 pro 40" philips pc monitor Corsair hx1050w silver 
Case
Lian-Li PC-D600 
  hide details  
Reply
High roll'a
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
6700k Gigabyte z170gaming-k3 Gigabyte 980ti g1 gaming 2xssd 3-4 3'5 disks 
CoolingOSMonitorPower
H110gt Win10 pro 40" philips pc monitor Corsair hx1050w silver 
Case
Lian-Li PC-D600 
  hide details  
Reply
post #4630 of 38704
Anyone using Firefox ? Well don't !
I just switched to Opera after 100% usage on GPU1 when GIFs are on screen and random high clock spikes and usage at any given time.
Ruby
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2700k HT - 5.0ghz; 1.42v [ASRock] Fatal1ity z68 Proffesional Gen3 [Sapphire] HD 7970's CrossfireX @ 1200/1700mhz ... [G.Skill] RipjawsX CL9D 2x4GB; XMP 2133mhz; 9-1... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
[OCZ] Vertex 3 + [WD] VelociRaptor 600gb Gen3 +... [SONY] Optiarc DVD+RW Combo [EK] Res/Rad/Pump + [Koolance] CPU-360 block + ... [Microsoft] Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
[Samsung] 120hz 3D 27" LED 2ms -S27A950D- [Logitech] G19 [Antec] Quattro 1200w OC Edition [Antec] Dark Fleet 85 
MouseMouse PadAudioAudio
[Logitech] G500 [Razor] Vespula [Asus] Xonar HDAV 7.1 THX DTS [Logitech] Z-5500 speakers 
  hide details  
Reply
Ruby
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] i7 2700k HT - 5.0ghz; 1.42v [ASRock] Fatal1ity z68 Proffesional Gen3 [Sapphire] HD 7970's CrossfireX @ 1200/1700mhz ... [G.Skill] RipjawsX CL9D 2x4GB; XMP 2133mhz; 9-1... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
[OCZ] Vertex 3 + [WD] VelociRaptor 600gb Gen3 +... [SONY] Optiarc DVD+RW Combo [EK] Res/Rad/Pump + [Koolance] CPU-360 block + ... [Microsoft] Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
[Samsung] 120hz 3D 27" LED 2ms -S27A950D- [Logitech] G19 [Antec] Quattro 1200w OC Edition [Antec] Dark Fleet 85 
MouseMouse PadAudioAudio
[Logitech] G500 [Razor] Vespula [Asus] Xonar HDAV 7.1 THX DTS [Logitech] Z-5500 speakers 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread