Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread - Page 634

post #6331 of 38701
Quote:
Originally Posted by PARTON View Post

It will. See below.
I'm getting about .200v over with this bios.
Good find thumb.gif
This may be well-known, but I've been trying to get more voltage since I got this card on 1/10.
That asus overclock bios and gputweak will do it. Notice the actual voltage in gpuz. Before I was stuck at setting at 1.3v so I could only get about 1.23v load. Setting to 1.4 gets me all the way to 1.31v load. Before I could not get past 1190 stable and now I can set to 1318mv for a stable 1200mhz.
ASIC quality is 55.8% fwiw, so my stock vid is 1.175V(1.12v load). This bios is obviously allowing my to go past +.125 or whatever the hardware OCP limit was thought to be. It allows for ~+200mv. Anyone with a decent clocking chip(mine is really on the bad end of the spectrum) on water should get some nice results with this.
338338

Parton, are you getting any INSANE jumps in volts you have monitored with that bios?
post #6332 of 38701
Just ordered my VTX3D 7950 to crossfire with my 7970.

Woohoo applaud.gif
Edited by Focus182 - 3/14/12 at 1:58pm
post #6333 of 38701
Quote:
Originally Posted by Newbie2009 View Post

Parton, are you getting any INSANE jumps in volts you have monitored with that bios?

Not sure what you mean. Do you mean dangerous spikes not seen with stock? If you're simply asking how much it increased my voltage ceiling, it increased max load voltage by about 70mA.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7(1.416v load) Gigabyte P67 UD4 Diamond HD 7970 1250/1800 4 x 4GB Mushkin Blackline 1.35v 
Hard DriveOSMonitorPower
830 256GB & (3) Spinpoint F3's win7 x64 LG W2363D-PF Silverstone DA800 
Case
FT-02B 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7(1.416v load) Gigabyte P67 UD4 Diamond HD 7970 1250/1800 4 x 4GB Mushkin Blackline 1.35v 
Hard DriveOSMonitorPower
830 256GB & (3) Spinpoint F3's win7 x64 LG W2363D-PF Silverstone DA800 
Case
FT-02B 
  hide details  
Reply
post #6334 of 38701
Quote:
Originally Posted by PARTON View Post

Not sure what you mean. Do you mean dangerous spikes not seen with stock? If you're simply asking how much it increased my voltage ceiling, it increased max load voltage by about 70mA.

No I mean like getting readings of memory and VDDC spiking to 10v.

Just be careful man, watch readings on all sensors. I was getting some real worrying jumps on it. Enough to make me go back to the stock bios. Very wacky.
Edited by Newbie2009 - 3/14/12 at 2:50pm
post #6335 of 38701
Not sure if someone already asked this but there is any way to keep the overdrive at 20% all the time?
Everytime I shutdown or restart the computer have to enter in the CCC the 20%. And sometimes forgot to do this and when working on 3D Max the drivers fail and have to restart frown.gif.
The card is OC 1300 core 1500 memory thumb.gif
post #6336 of 38701
Does anyone have an idea on why my 7950 clocks at almost my full OC whenever I first turn my PC on, and will stay at that OC until I actually boot up a game and close it. I have my OC at 1200/1750, and whenever I boot up into Windows, AB reads my current clocks at 900/1750. And it won't down to the normal idle clocks until I boot up a game, and then exit. And then it's either at the normal 501/1250 or 300/150. I'm not really worried about this, but it's kind of annoying that I have to boot up something whenever my PC starts to get back down to a idle fan speed/temp.

Also, I have another little issue. Whenever I have a video in my FireFox open (whether it be on YouTube or wherever), my in game clock speeds are locked at 501/1250, resulting in horrible performance. And whenever I close out of that video, my clock speeds jump back up to 1200/1750. I have tested this, and the problem only occurs whenever I have a video in FireFox, and it ALWAYS go back to my full clocks whenever I change the web page to something else that doesn't have that video up.

Can I get any help with these two issues as well?

I was using beta 12 for AB, and I just uninstalled and upgraded to beta 14, and I still have the same issue.
Literally da bes
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel| i5-2500K @ 4.5GHz - 1.345v |ASRock| P67 Extreme4 Gen3 |MSI| GTX 970 Gaming 4GB |GSkill| Sniper Low Voltage 8GB DDR3 @ 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
|Samsung| Spinpoint F3 1TB |Kingston| HyperX 3K 128GB BD-ROM |Cooler Master| Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
|Microsoft| Win7 Professional 64-bit |ASUS| VH236H |Corsair| TX650 v2 |Corsair| Carbide 400R 
MouseMouse PadAudio
|Cooler Master| Storm Spawn |RAZER| Goliathus Speed |Creative| Insprire T10 
  hide details  
Reply
Literally da bes
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel| i5-2500K @ 4.5GHz - 1.345v |ASRock| P67 Extreme4 Gen3 |MSI| GTX 970 Gaming 4GB |GSkill| Sniper Low Voltage 8GB DDR3 @ 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
|Samsung| Spinpoint F3 1TB |Kingston| HyperX 3K 128GB BD-ROM |Cooler Master| Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
|Microsoft| Win7 Professional 64-bit |ASUS| VH236H |Corsair| TX650 v2 |Corsair| Carbide 400R 
MouseMouse PadAudio
|Cooler Master| Storm Spawn |RAZER| Goliathus Speed |Creative| Insprire T10 
  hide details  
Reply
post #6337 of 38701
Quote:
Originally Posted by AndresR View Post

Not sure if someone already asked this but there is any way to keep the overdrive at 20% all the time?
Everytime I shutdown or restart the computer have to enter in the CCC the 20%. And sometimes forgot to do this and when working on 3D Max the drivers fail and have to restart frown.gif.
The card is OC 1300 core 1500 memory thumb.gif

mmm it should stay at +20. Are you using the new Afterburner or old one?
post #6338 of 38701
This card is now PISSING ME OFF.

I wont allow me to play any of these titles: Skyrim, Red Orchestra 2, Crysis Warhead, Mass Effect 3, Battlefield 3 or GTA IV.
I boot the games and IMMEDIATELY I get thrown back to desktop and the ONLY game that works after that is Red Orchestra 2.
The others wont allow me to get back into the games.
Skyrim = Back to desktop after logo.
Crysis Warhead lots of idiotic noise from GPU and back to desktop.
Mass Effect 3 back to desktop.
GTA IV I see all splash screens - enters main menu and back to desktop.
BF3 randomly get thrown out of the game.

AMD sickens me, I had not a single issue with my 5850, but damn this card. Pisses me off.

Ive reformated, Ive used two different drivers - 12.3 and 12.2


Guess I gotta sell this **** cause it wont allow me to play any games other than SWTOR.. and I wont be able to RMA it back to the store as its a "software issue" they would claim. And knowing AMD, we wont get a proper driver until atleast 30 days if not months later, and they dont give a rats ass on the official forum about anything, since there are no officials on there.
post #6339 of 38701
Quote:
Originally Posted by hamzta09 View Post

This card is now PISSING ME OFF.
I wont allow me to play any of these titles: Skyrim, Red Orchestra 2, Crysis Warhead, Mass Effect 3, Battlefield 3 or GTA IV.
I boot the games and IMMEDIATELY I get thrown back to desktop and the ONLY game that works after that is Red Orchestra 2.
The others wont allow me to get back into the games.
Skyrim = Back to desktop after logo.
Crysis Warhead lots of idiotic noise from GPU and back to desktop.
Mass Effect 3 back to desktop.
GTA IV I see all splash screens - enters main menu and back to desktop.
BF3 randomly get thrown out of the game.
AMD sickens me, I had not a single issue with my 5850, but damn this card. Pisses me off.
Ive reformated, Ive used two different drivers - 12.3 and 12.2
Guess I gotta sell this **** cause it wont allow me to play any games other than SWTOR.. and I wont be able to RMA it back to the store as its a "software issue" they would claim. And knowing AMD, we wont get a proper driver until atleast 30 days if not months later, and they dont give a rats ass on the official forum about anything, since there are no officials on there.

12.3 and 12.2 are the same drivers.

Have you attempted to install RC11, then 12.2 over the top? It's been successful for many people.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
post #6340 of 38701
Quote:
Originally Posted by Newbie2009 View Post

mmm it should stay at +20. Are you using the new Afterburner or old one?

I'm using Sapphire Trixx, for some reason Afterburner doesn't work on my Asus card.
But even if i disable Trixx and restart the computer Overdrive returns to 0.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread