Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread - Page 944

post #9431 of 38701
<3 I want one..
post #9432 of 38701
Quote:
Originally Posted by m3t4lh34d View Post

Yeah guys I've got 3 680s atm, and compared to my 3 7970s, they aren't really anything special. Until Nvidia works on the scaling with their drivers, I wouldn't recommend to anyone to mvoe to 680s. I have my 4th 680 coming in tomorrow, so I'm hoping Nvidia steps on the gas, or I'll be selling all 4 and buying a 4th 7970 wink.gif

Yea, 680 scaling is a pretty good buzzkill.
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #9433 of 38701
Anyone else who have stuttering/lag problems in CS Source with 7970?
Main PC
(18 items)
 
HTPC
(16 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-5930K @ 4.5Ghz Asus Sabertooth X99 NVIDIA GTX 1080Ti FE SLI @ 1949/5900 Corsair Vengeance LPX 16GB 2666Mhz DDR4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO SSD 1TB Samsung SH-224DB Corsair H110i GT w/Noctua NF-A14 iPPC-3000  Windows 10 Pro 64Bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
AOC AG322QCX (32" VA, 1440p, 144Hz) Samsung S24D390H (24" PLS, 1080p, 60Hz) SteelSeries Apex RAW Seasonic SS-1250XM 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom 820 White Logitech G9x Mionix Sargas 900 Creative Sound Blaster ZxR 
AudioAudio
Beyerdynamic DT770 Pro Logitech Z623 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A10-7850K MSI A78M-E45 V2 Radeon R7, 512 Cores Kingston HyperX Genesis 8GB 1866MHz DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX SSD 120GB 6 x Seagate Desktop 4TB  4 x HGST NAS 6TB Scythe Big Shuriken 2 Rev. B 
OSPowerCaseOther
Windows 7 Home Premium 64Bit Silverstone SST-ST45SF-G 450W Silverstone SST GD05B  2 x ICY BOX IB-RD3640SU3 w/Noctua NF-A8 FLX 
OtherOther
TP-LINK TL-WDN4800 Silverstone SST-EC04-E 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4710MQ NVIDIA GTX 960M  Crucial 16GB 1600Mhz DDR3 Samsung 850 EVO SSD mSATA 250GB 
Hard DriveOSMonitor
Kingston HyperX 3K SSD 240GB  Windows 8.1 Pro 64Bit 13.3" 1080p  
  hide details  
Reply
Main PC
(18 items)
 
HTPC
(16 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-5930K @ 4.5Ghz Asus Sabertooth X99 NVIDIA GTX 1080Ti FE SLI @ 1949/5900 Corsair Vengeance LPX 16GB 2666Mhz DDR4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO SSD 1TB Samsung SH-224DB Corsair H110i GT w/Noctua NF-A14 iPPC-3000  Windows 10 Pro 64Bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
AOC AG322QCX (32" VA, 1440p, 144Hz) Samsung S24D390H (24" PLS, 1080p, 60Hz) SteelSeries Apex RAW Seasonic SS-1250XM 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom 820 White Logitech G9x Mionix Sargas 900 Creative Sound Blaster ZxR 
AudioAudio
Beyerdynamic DT770 Pro Logitech Z623 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A10-7850K MSI A78M-E45 V2 Radeon R7, 512 Cores Kingston HyperX Genesis 8GB 1866MHz DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX SSD 120GB 6 x Seagate Desktop 4TB  4 x HGST NAS 6TB Scythe Big Shuriken 2 Rev. B 
OSPowerCaseOther
Windows 7 Home Premium 64Bit Silverstone SST-ST45SF-G 450W Silverstone SST GD05B  2 x ICY BOX IB-RD3640SU3 w/Noctua NF-A8 FLX 
OtherOther
TP-LINK TL-WDN4800 Silverstone SST-EC04-E 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4710MQ NVIDIA GTX 960M  Crucial 16GB 1600Mhz DDR3 Samsung 850 EVO SSD mSATA 250GB 
Hard DriveOSMonitor
Kingston HyperX 3K SSD 240GB  Windows 8.1 Pro 64Bit 13.3" 1080p  
  hide details  
Reply
post #9434 of 38701

 

Quote:
Originally Posted by tsm106 View Post


Yea, 680 scaling is a pretty good buzzkill.

 

At least 2 way SLI is. 

Mugendramon
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670k ASrock Z87 Extreme6 R9 290 Crossfire Samsung 8GB DDR3 2133mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
WD Black 1T Samsung Spinpoint F3 1 TB EK Supreme HF Rev 2.0  HW GTX 360 Rad 
CoolingOSMonitorPower
EK Acetal waterblock W7 64 bit Yamakasi Catleap Q270 2560x1440p Corsair AX850 
CaseAudio
Corsair 800D Creative Titanium HD  
  hide details  
Reply
Mugendramon
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670k ASrock Z87 Extreme6 R9 290 Crossfire Samsung 8GB DDR3 2133mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
WD Black 1T Samsung Spinpoint F3 1 TB EK Supreme HF Rev 2.0  HW GTX 360 Rad 
CoolingOSMonitorPower
EK Acetal waterblock W7 64 bit Yamakasi Catleap Q270 2560x1440p Corsair AX850 
CaseAudio
Corsair 800D Creative Titanium HD  
  hide details  
Reply
post #9435 of 38701
I'd still feel 680 SLI would provide smoother gameplay. Half of all the games I play are stuttery and skippy. Of the games that are butter smooth are only BF3 and L4D2. Witcher 2 is skippy, Metro 2033 and Crysis as well. And by skippy, I mean it cannot hold 60fps with vsync enabled. It will constantly drop to 57-59 which causes a split second of stutter which is annoying. But when it does hold 60fps, it's butter smooth. I've tried all drivers and CAPs and haven't found a fix since a month ago.
post #9436 of 38701
Quote:
Originally Posted by dosmond View Post

Video card sleep resume issues Gigabyte hd7950. This is not my first post on this topic so after this one I'll probably leave things alone for a while, My pc is not set to sleep, only the video card is, I run win7 64 bit, and win8 developer 64bit, the windows 8 os works fine with the latest drivers, video sleep and pc sleep resume works fine its just windows 7 that has issues, the monitor shuts down with message no video signal, that disappears, then all I have is a yellow amber power saving light on monitor I can move my mouse, hit space on keyboard ect, it will not resume, I can then press windows key>left arrow>enter and the pc will power off, so I know my pc is not locked up. I've tried multple drivers removed drivers, ran the ati cleanup tool nothing no driver reinstall will fix it, However if I go into device manager and right click and choose disable on my display adapter, this seems to disable ati's drivers and the system will start using a basic display mode / vga driver mode, and guess what THE DARN VIDEO SLEEP
/ RESUME ISSUE IS GONE...... So without completely throwing my pc out the window or selling off my new video card, logically doesn't that mean its specifically a ati driver issue?

you issue is amd ultra low power state aka ulps thats what causing your issues to fix this you of to disable they made a utility for it here a link download it and run as administrator restart you pc and you should be good to go thumb.gif

http://www.overclock.net/t/1088266/ulps-gui-config-utility-enable-disable

make sure you download the one that say disable.
GAMEZ PC BOX
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X BioStar X370 GT7 2 XFX FURY X Crossfire @ 1070 core/525 mem  16GB DDR4 2666 mhz Crucial Ballistix  
Hard DriveCoolingCoolingOS
SandDisk Ultra Plus 128GB X2 Raid 0 / seagate 1... EK MX Supremacy waterblock / 2 x Swiftech Komod... Alphacool Monsta Rads 360/240. Windows 10 pro 64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4k Monitor Logitech G710+ Gaming Keyboard EVGA G2 1600 Watts PSU Rosewill Black Hawk Ultra 
MouseMouse PadAudio
Corsair M65 Pro Gaming mouse The Arrow TV Series Mouse Pad Skully Candy PLYR 2 Headsets 
  hide details  
Reply
GAMEZ PC BOX
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X BioStar X370 GT7 2 XFX FURY X Crossfire @ 1070 core/525 mem  16GB DDR4 2666 mhz Crucial Ballistix  
Hard DriveCoolingCoolingOS
SandDisk Ultra Plus 128GB X2 Raid 0 / seagate 1... EK MX Supremacy waterblock / 2 x Swiftech Komod... Alphacool Monsta Rads 360/240. Windows 10 pro 64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4k Monitor Logitech G710+ Gaming Keyboard EVGA G2 1600 Watts PSU Rosewill Black Hawk Ultra 
MouseMouse PadAudio
Corsair M65 Pro Gaming mouse The Arrow TV Series Mouse Pad Skully Candy PLYR 2 Headsets 
  hide details  
Reply
post #9437 of 38701
Quote:
Originally Posted by Majin SSJ Eric View Post

It amazes me how pathetically immature some people portray themselves around here. Make me? Really? I haven't heard somebody say that since the 6th grade... rolleyes.gif
post #9438 of 38701
NEED HELP PLEASE

Ok today i woke up and started to leagues of Legend, and the out of no where my computer just shut down screen faded and nothing. unplugged it and plugged it back in and nothing. After pain and trouble shooting i figured out that it was my videocard XFX -HD-7950 that was causing my computer not to turn on. So i tested it out in other computers and the same problem. I put in my old 6950 and bam computer started right up.

So i did some testing if i plug the 7950 into the PCIe slot with no 6pin power to it the computer starts right up. Even the fans on the Video Card are spinning. When i plug in the 2 six pin power plugs the computer acts like its not ground the light flicker on and makes a crack sound and nothing.
Mother board light are on but i can not get it to start.
Unplug the 6 pins plugs and starts right up..

So i started to think will maybe power supply so i tested the card in 2 other computer they did the same thing.
Even tested out a new powersupply in my computer thinking the cords might be bad or the PSU might be bad.

Question is i have never seen this happen just got the card like 2 months ago. I hear bad storys about XFX RMA process. D3 is just around the corner and want my 7950 to work does anyone have any idea what my be causing this or a quick fix so i dont have to deal with XFX RMA

HAS ANYONE RMA with XFX company please let me know good or bad
X99
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-5820k Asus x99 Deluxe  Evga GTX 980 Evga GTX 980 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair DDR4 16gb  256 SSD 256 SSD Corsair H110i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 27 Xstar Logitech G510 NZXT 850 
CaseMouse
Corsair Air 540 Razor  
  hide details  
Reply
X99
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-5820k Asus x99 Deluxe  Evga GTX 980 Evga GTX 980 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair DDR4 16gb  256 SSD 256 SSD Corsair H110i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 27 Xstar Logitech G510 NZXT 850 
CaseMouse
Corsair Air 540 Razor  
  hide details  
Reply
post #9439 of 38701
Quote:
Originally Posted by Ryncrash View Post

NEED HELP PLEASE

Ok today i woke up and started to leagues of Legend, and the out of no where my computer just shut down screen faded and nothing. unplugged it and plugged it back in and nothing. After pain and trouble shooting i figured out that it was my videocard XFX -HD-7950 that was causing my computer not to turn on. So i tested it out in other computers and the same problem. I put in my old 6950 and bam computer started right up.

So i did some testing if i plug the 7950 into the PCIe slot with no 6pin power to it the computer starts right up. Even the fans on the Video Card are spinning. When i plug in the 2 six pin power plugs the computer acts like its not ground the light flicker on and makes a crack sound and nothing.
Mother board light are on but i can not get it to start.
Unplug the 6 pins plugs and starts right up..

So i started to think will maybe power supply so i tested the card in 2 other computer they did the same thing.
Even tested out a new powersupply in my computer thinking the cords might be bad or the PSU might be bad.

Question is i have never seen this happen just got the card like 2 months ago. I hear bad storys about XFX RMA process. D3 is just around the corner and want my 7950 to work does anyone have any idea what my be causing this or a quick fix so i dont have to deal with XFX RMA

HAS ANYONE RMA with XFX company please let me know good or bad

xfx has a good RMA. talk to them and open a ticket
post #9440 of 38701
Quote:
Originally Posted by Ryncrash View Post

NEED HELP PLEASE
Ok today i woke up and started to leagues of Legend, and the out of no where my computer just shut down screen faded and nothing. unplugged it and plugged it back in and nothing. After pain and trouble shooting i figured out that it was my videocard XFX -HD-7950 that was causing my computer not to turn on. So i tested it out in other computers and the same problem. I put in my old 6950 and bam computer started right up.
So i did some testing if i plug the 7950 into the PCIe slot with no 6pin power to it the computer starts right up. Even the fans on the Video Card are spinning. When i plug in the 2 six pin power plugs the computer acts like its not ground the light flicker on and makes a crack sound and nothing.
Mother board light are on but i can not get it to start.
Unplug the 6 pins plugs and starts right up..
So i started to think will maybe power supply so i tested the card in 2 other computer they did the same thing.
Even tested out a new powersupply in my computer thinking the cords might be bad or the PSU might be bad.
Question is i have never seen this happen just got the card like 2 months ago. I hear bad storys about XFX RMA process. D3 is just around the corner and want my 7950 to work does anyone have any idea what my be causing this or a quick fix so i dont have to deal with XFX RMA
HAS ANYONE RMA with XFX company please let me know good or bad

RMA. Sounds like problems with the power connector. More likely that not, it appears to be a short between the connector pins. Most likely a phase to ground. Trying a few more times could totally fry your cards power circuitry. Just do an RMA. Get an ASUS or GA card. I heard they're pretty reliable. Sapphire is great as well.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] AMD Radeon HD 7950/7970/7990 Owners Thread