Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Please Help!!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Please Help!!!

post #1 of 26
Thread Starter 
i just installed 2 250gb hds and a new psu ( OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI ATX12V 700W) when i turned on the computer the first thing i did was load the nvidia raid driver onto a floppy from my asus cd. after that when the computer boots it said press f4 to enter raid utility so i did and it could only detect one hd so i tried moving one of them to a different slot and the same thing happened. please help!!!!!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd x2 4400+ asus a8n sli deluxe evga 7800gtx 2 gigs corsair xms 
Hard DrivePower
2x 250 raid 0 enermax 700w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd x2 4400+ asus a8n sli deluxe evga 7800gtx 2 gigs corsair xms 
Hard DrivePower
2x 250 raid 0 enermax 700w 
  hide details  
Reply
post #2 of 26
Are both disks recognized during POST and in BIOS?

And if you try each drive separately, are they each recognized upon boot?

It seems you did have the SATA controller set to RAID in the BIOS. Check this though to be sure.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #3 of 26
Start your windows install and hit f6. When asked install drivers off floppy. During first reboot hit f4 to go into raid controller and set up the drive array.
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
post #4 of 26
Thread Starter 
they are not recognized during bios or post but they are when i boot and press f4
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd x2 4400+ asus a8n sli deluxe evga 7800gtx 2 gigs corsair xms 
Hard DrivePower
2x 250 raid 0 enermax 700w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd x2 4400+ asus a8n sli deluxe evga 7800gtx 2 gigs corsair xms 
Hard DrivePower
2x 250 raid 0 enermax 700w 
  hide details  
Reply
post #5 of 26
Thread Starter 
when i press f6 i load what is on the floppy but then it says it cannot detect and drives. also there are places to put master and slave pins but im pretty sure i dont have to. but i might be wrong
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd x2 4400+ asus a8n sli deluxe evga 7800gtx 2 gigs corsair xms 
Hard DrivePower
2x 250 raid 0 enermax 700w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd x2 4400+ asus a8n sli deluxe evga 7800gtx 2 gigs corsair xms 
Hard DrivePower
2x 250 raid 0 enermax 700w 
  hide details  
Reply
post #6 of 26
Thread Starter 
ok now an update. so now i switched the sata cables from the sata raid slots to the sata slots now they are detected in the post and bios but still when i try to install the raid drivers on the xp disc it does not detect any drives
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd x2 4400+ asus a8n sli deluxe evga 7800gtx 2 gigs corsair xms 
Hard DrivePower
2x 250 raid 0 enermax 700w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd x2 4400+ asus a8n sli deluxe evga 7800gtx 2 gigs corsair xms 
Hard DrivePower
2x 250 raid 0 enermax 700w 
  hide details  
Reply
post #7 of 26
Did you get the correct drivers from the CD?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #8 of 26
Thread Starter 
i got the oem version and it didnt come with one but im going to try downloading it
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd x2 4400+ asus a8n sli deluxe evga 7800gtx 2 gigs corsair xms 
Hard DrivePower
2x 250 raid 0 enermax 700w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd x2 4400+ asus a8n sli deluxe evga 7800gtx 2 gigs corsair xms 
Hard DrivePower
2x 250 raid 0 enermax 700w 
  hide details  
Reply
post #9 of 26
ok

You'll need all the nVidia drivers and stuff... probably nvraid or something for the RAID.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #10 of 26
are the jumpers set right? they both need to be set to one setting, not one master and one slave, just both masters
Obelisk
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 720BE @3.2Ghz Gigabyte US2H EvGa 450 GTS GSkill 1066 3GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 GB Cav Lite-on DVD Burner Windows Vista 32bit SP2 21' Sony Trinitron 85Hrz RR 
PowerCase
400W Corsair NZXT BETA Evo 
  hide details  
Reply
Obelisk
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 720BE @3.2Ghz Gigabyte US2H EvGa 450 GTS GSkill 1066 3GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 GB Cav Lite-on DVD Burner Windows Vista 32bit SP2 21' Sony Trinitron 85Hrz RR 
PowerCase
400W Corsair NZXT BETA Evo 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Power Supplies
Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Please Help!!!