Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Complete Overclocking Guide: Sandy Bridge & Ivy Bridge | *ASRock Edition*
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Complete Overclocking Guide: Sandy Bridge & Ivy Bridge | *ASRock Edition* - Page 89

Poll Results: Was this guide helpful?

Poll expired: Oct 17, 2012  
  • 80% (237)
    Yes (and I DO have an ASRock motherboard).
  • 15% (45)
    Yes (but I DO NOT have an ASRock motherboard).
  • 2% (7)
    No (and I DO have an ASRock motherboard).
  • 2% (7)
    No (but I DO NOT have an ASRock motherboard).
296 Total Votes  
post #881 of 9531
So I have to offset -0.030 to 4.3, cpu-z showing vcore 1,192 maximum, I can reduce the turbo boost voltage to -0.004? to try to put the vcore to 1,184 .
post #882 of 9531
Hey everyone,

First post on the forum and I just wanted to thank the OP and all the other contributors to the thread for helping me get this OC. 3570k @ 4.4ghz @ 1.24v using offset mode. I tried getting it p95 27.7 stable with less V, but I kept getting rounding errors at around 3 hours. Seems like it really stresses the CPU with the avx more so than other stability programs. The one thing which really helped me get stable was decreasing the CPU PLL voltage straight to 1.709. And there are no WHEA 19 errors either. Still debating whether to try for 4.5.

338
450
450
450
450
post #883 of 9531
^ You hit 84C at 4.4ghz...I wouldn't push it any further. I hit 81C at 4.4ghz..and am not willing to push it anymore...no more heat for me...no thanks. I won't go past 85C on Prime95....so i say you should settle at 4.4ghz.
Edited by malikq86 - 6/29/12 at 1:51pm
reQuiem
(16 items)
 
  
Reply
reQuiem
(16 items)
 
  
Reply
post #884 of 9531
I figure if anyone has experience with the problem I'm having with my board it's the people in this thread. Here's my post from the Extreme 4 thread that doesn't seem to get as much traffic.
Quote:
Originally Posted by PuffinMyLye View Post

I all of a sudden can't get into my BIOS at all. When i restart my computer, my BIOS screen never appears and hitting delete like crazy does nothing, it just continues to boot to Windows. This all started yesterday when I couldn't even get the computer to get into Windows it would just hang with an A2 debug code. After unplugging the SATA ports and clearing the CMOS a few times I was able to get into Windows but now this. Any ideas?
Btw, I already upgraded to BIOS 1.40 when I first got the board about 2 weeks ago and then to 1.80 after I had this problem but it hasn't changed anything.

EDIT: It seems that I'm getting into the BIOS but just getting no video until Windows loads. If I press delete it just hangs at what I believe is the BIOS screen with an A6 debug code. Nothing shows on the screen though. I have to hit ctrl + alt + del to reboot and get into Windows.
post #885 of 9531
Quote:
Originally Posted by PuffinMyLye View Post

I figure if anyone has experience with the problem I'm having with my board it's the people in this thread. Here's my post from the Extreme 4 thread that doesn't seem to get as much traffic.

Obvious question, how is your keyboard? Have you tried a different one? How are your connections? If I had a nickel for all the times I miss the basic stuff . . .

Hope you get it sorted out.

marty
post #886 of 9531
Quote:
Originally Posted by tootercomputer View Post

Obvious question, how is your keyboard? Have you tried a different one? How are your connections? If I had a nickel for all the times I miss the basic stuff . . .
Hope you get it sorted out.
marty

Yea I've made that mistake in the past (not checking the basic stuff) but not the case this time. Keyboard is fine, works in WIndows and works to get into the bios of my other computer connected to the same KVM.
post #887 of 9531
right guys, great guide and happy to be here after 10+ years under the AMD wings...... I'm still learning the basics of a serious overclocker, asrock extreme6 + i3570k btw.

With the default settings (offset +0.005 turbo +0.004 and LLC 3) I get bsod @4.5GHz, not while running prime tho, but whatever else I do while prime is running. Trying to go @4.6 won't allow me to login, windows freeze or gives bsod at the login screen. I'll try to ovecome this playing with the other settings as suggested in the guide, also because I feel like I have some margin being still around 71-73° with peaks of 75°

What I'd like to ask is about disabling the sleep/deep sleep mode via the C-state
Quote:
So heres your 2 options:

Offset Mode: Your CPU will use VERY LITTLE voltage and speed when idling, ANYTIME you idle. (Even browsing can be considered idling.)
Enhanced Halt State (C1E): Enabled
CPU C3 State Support: Disabled
CPU C6 State Support: Disabled
Package C State Support: Disabled

Fixed Mode: Your CPU will run full voltage and speed all the time, even when idling.
Enhanced Halt State (C1E): Enabled
CPU C3 State Support: Enabled
CPU C6 State Support: Enabled
Package C State Support: Auto

I've read leaving them enabled could give you bsod while idleing, but can someone elaborate on that "could". I mean: will it happen, can it happen, could not be happening at all? AFAIK using the offset mode is mainly done to have less voltages while idleing or not in full-load, but excluding sleep modes isn't going in the opposite direction?
post #888 of 9531
Summer heat wave sucks. I had to lower my OC to 4.2 because the temps in my room are getting insane; it's starting to feel like a suana in the morning.

CPU ratio = 42
Offset = +0.05
LLC = lvl 3
All C disabled except for C1E.

I've allways been OCing with fixed voltages, but I decided to use offset, can anyone explain why offset is preferred?

-EDIT-

NVM, I just saw the post above me.
Edited by Hand_Grenade - 6/30/12 at 5:19am
post #889 of 9531
Anyone with a Z77 extreme4 update the Bios to 1.80 yet?

Any noticeable differences? The fixes look like they might help a decent amout.
Just for Email
(19 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II 720 BE @3.2 GHz Gigabyte GA-MA790XT HIS Radeon HD 4850 1GB @ 700/1050 4GB G.Skill 1333 MHz DDR3 @ 7-7-7-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
640GB 7200RPM WD LG 22X DVD+R Vista Home Premium 64 22" Gateway 
PowerCase
Corsair 650TX Antec 902 
  hide details  
Reply
Just for Email
(19 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II 720 BE @3.2 GHz Gigabyte GA-MA790XT HIS Radeon HD 4850 1GB @ 700/1050 4GB G.Skill 1333 MHz DDR3 @ 7-7-7-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
640GB 7200RPM WD LG 22X DVD+R Vista Home Premium 64 22" Gateway 
PowerCase
Corsair 650TX Antec 902 
  hide details  
Reply
post #890 of 9531
Quote:
Originally Posted by bigal1542 View Post

Anyone with a Z77 extreme4 update the Bios to 1.80 yet?
Any noticeable differences? The fixes look like they might help a decent amout.
I updated mine a couple days ago. Didn't notice anything different so far at 4.2ghz. Going to go back to my usual OC at 4.5 ghz when I get home from work.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Complete Overclocking Guide: Sandy Bridge & Ivy Bridge | *ASRock Edition*