Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [SOLVED] Can't boot into windows-installed SSD
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[SOLVED] Can't boot into windows-installed SSD

post #1 of 3
Thread Starter 
I have a 60GB 6Gb/s OCZ solid state drive, and when I try to boor from it, it instead boots into my normal 1TB windows drive.

All of the connections are correct, including a SATA6 cable, and it's plugged into a SATA6 port, so that's most likely not where the problem is.

I tried resetting my CMOS many times, and it made no difference.

Please don't post telling me to RMA it, it really doesn't help...

Any ideas?

Thanks!
Edited by jetboy623 - 1/15/12 at 8:55pm
Synergy
(19 items)
 
Mobile machine
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 Black Edition @ 4.3Ghz Asus M5A99X Evo Crossfire XFX 6870's Corsair Vengeance 16GB 1333Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital caviar blue 1TB 7200RPM Western Digital caviar blue 320GB 7200RPM OCZ Solid series SSD 60GB 6Gb/s Some Sony DVD/CD drive 
CoolingOSOSMonitor
XSPC Rasa 750 RS360 liquid-cooling Windows 7 Ultimate x64 Ubuntu 11.4 Viewsonic 27" 1920x1080 
MonitorKeyboardPowerCase
HP 18.5" 1440x900 Logitech G510 Gaming keyboard CM modular silent pro 1000w Heavily modded Cooler Master HAF 922 
MouseMouse PadAudio
Microsoft Intellipoint ergonomic W.O. mouse my desk Coby 5.1 surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 M480 @ 2.67Ghz Stock Lenovo mobo Integrated Intel HD graphics 4GB 1333Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi 500GB 5400RPM HDD General use DVD/CD drive integrated laptop heatsink Windows 7 Home Premium 
Monitor
15.6 Inch monitor 
  hide details  
Reply
Synergy
(19 items)
 
Mobile machine
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 Black Edition @ 4.3Ghz Asus M5A99X Evo Crossfire XFX 6870's Corsair Vengeance 16GB 1333Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital caviar blue 1TB 7200RPM Western Digital caviar blue 320GB 7200RPM OCZ Solid series SSD 60GB 6Gb/s Some Sony DVD/CD drive 
CoolingOSOSMonitor
XSPC Rasa 750 RS360 liquid-cooling Windows 7 Ultimate x64 Ubuntu 11.4 Viewsonic 27" 1920x1080 
MonitorKeyboardPowerCase
HP 18.5" 1440x900 Logitech G510 Gaming keyboard CM modular silent pro 1000w Heavily modded Cooler Master HAF 922 
MouseMouse PadAudio
Microsoft Intellipoint ergonomic W.O. mouse my desk Coby 5.1 surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 M480 @ 2.67Ghz Stock Lenovo mobo Integrated Intel HD graphics 4GB 1333Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi 500GB 5400RPM HDD General use DVD/CD drive integrated laptop heatsink Windows 7 Home Premium 
Monitor
15.6 Inch monitor 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Quote:
Originally Posted by jetboy623 View Post

I have a 60GB 6Gb/s OCZ solid state drive, and when I try to boor from it, it instead boots into my normal 1TB windows drive.
All of the connections are correct, including a SATA6 cable, and it's plugged into a SATA6 port, so that's most likely not where the problem is.
I tried resetting my CMOS many times, and it made no difference.
Please don't post telling me to RMA it, it really doesn't help...
Any ideas?
Thanks!

Unplug every HD except your SSD, then boot; see what happens then. Why do you have Windows installed on another drive?
wth.gif
Also, you need to read Sean Webster's guide for setting up your SSD to run its best. Absolute required reading. Just search for Sean Webster and from there you can find his guide.
Mr. Blue
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 2600K; 4.6GHz @ 1.385V MSI Z68A-GD65 B3 EVGA GeForce GTX 680 FTW MSi GTX 680 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G. Skill Sniper 4GBx4 DDR3 800MHz Crucial M4 SSD WD 1600AAJS Caviar SE WD 32000AAKS Caviar Blue, 16MB Cache 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H50 CPU Water Cooling, 2 120mm fans in ... W10 ACER HG270HU Logitech G910 Orion Spark 
PowerCaseMouseAudio
Antec High Current Gamer 850W Apevia Mid-tower Logitech G500 Creative A220 2.1 Speaker System; Sennheiser HD... 
Other
ASUS Black Blu-ray Drive SATA  
  hide details  
Reply
Mr. Blue
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 2600K; 4.6GHz @ 1.385V MSI Z68A-GD65 B3 EVGA GeForce GTX 680 FTW MSi GTX 680 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G. Skill Sniper 4GBx4 DDR3 800MHz Crucial M4 SSD WD 1600AAJS Caviar SE WD 32000AAKS Caviar Blue, 16MB Cache 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H50 CPU Water Cooling, 2 120mm fans in ... W10 ACER HG270HU Logitech G910 Orion Spark 
PowerCaseMouseAudio
Antec High Current Gamer 850W Apevia Mid-tower Logitech G500 Creative A220 2.1 Speaker System; Sennheiser HD... 
Other
ASUS Black Blu-ray Drive SATA  
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by croSSeduP View Post

Unplug every HD except your SSD, then boot; see what happens then. Why do you have Windows installed on another drive?
wth.gif
Also, you need to read Sean Webster's guide for setting up your SSD to run its best. Absolute required reading. Just search for Sean Webster and from there you can find his guide.

Windows didn't install correctly the first time, so I just reinstalled it... go figure...

thanks anyways!
Synergy
(19 items)
 
Mobile machine
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 Black Edition @ 4.3Ghz Asus M5A99X Evo Crossfire XFX 6870's Corsair Vengeance 16GB 1333Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital caviar blue 1TB 7200RPM Western Digital caviar blue 320GB 7200RPM OCZ Solid series SSD 60GB 6Gb/s Some Sony DVD/CD drive 
CoolingOSOSMonitor
XSPC Rasa 750 RS360 liquid-cooling Windows 7 Ultimate x64 Ubuntu 11.4 Viewsonic 27" 1920x1080 
MonitorKeyboardPowerCase
HP 18.5" 1440x900 Logitech G510 Gaming keyboard CM modular silent pro 1000w Heavily modded Cooler Master HAF 922 
MouseMouse PadAudio
Microsoft Intellipoint ergonomic W.O. mouse my desk Coby 5.1 surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 M480 @ 2.67Ghz Stock Lenovo mobo Integrated Intel HD graphics 4GB 1333Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi 500GB 5400RPM HDD General use DVD/CD drive integrated laptop heatsink Windows 7 Home Premium 
Monitor
15.6 Inch monitor 
  hide details  
Reply
Synergy
(19 items)
 
Mobile machine
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 Black Edition @ 4.3Ghz Asus M5A99X Evo Crossfire XFX 6870's Corsair Vengeance 16GB 1333Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital caviar blue 1TB 7200RPM Western Digital caviar blue 320GB 7200RPM OCZ Solid series SSD 60GB 6Gb/s Some Sony DVD/CD drive 
CoolingOSOSMonitor
XSPC Rasa 750 RS360 liquid-cooling Windows 7 Ultimate x64 Ubuntu 11.4 Viewsonic 27" 1920x1080 
MonitorKeyboardPowerCase
HP 18.5" 1440x900 Logitech G510 Gaming keyboard CM modular silent pro 1000w Heavily modded Cooler Master HAF 922 
MouseMouse PadAudio
Microsoft Intellipoint ergonomic W.O. mouse my desk Coby 5.1 surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 M480 @ 2.67Ghz Stock Lenovo mobo Integrated Intel HD graphics 4GB 1333Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi 500GB 5400RPM HDD General use DVD/CD drive integrated laptop heatsink Windows 7 Home Premium 
Monitor
15.6 Inch monitor 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [SOLVED] Can't boot into windows-installed SSD