Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Networking in Kubuntu [56k warning]
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Networking in Kubuntu [56k warning]

post #1 of 5
Thread Starter 
Not sure what section this should be in, but this seemed more appropriate than the general linux section.

Got it (my network) working in Ubuntu, but got Kubuntu in the mail a couple of days ago, and as it was 6.06 compared to 5.10 so I decided to do a clean install.

Now I cant seem to get the network up again, so I've taken some screenshots so you guys could possibly tell me what I'm doing wrong.

I've got onboard lan with two ethernet ports, shows up as eth0 and eth1 in Kubuntu. Now I know its eth0 as I got it working in Ubuntu. Even so, I've switched everything around and it doesnt work if I use eth1 either. (hence the disabled eth1 having the same IP as the enabled eth0.)

Windows and linux run on the same PC,and the windows network runs fine. So, heres some windows and linux screenies; anyone recognise something wrong in the linux ones?





As you can see, I cant ping my router in Kubuntu, but I can in windows. (obviously, as I'm writing this on the same machine ).

Help appreciated
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 640 Gigabyte GA-MA770-UD3 7900GS <3 2x 2GB Corsair DDR2 + 2x 512MB of value stuff 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
NEC AD-7170 Win 7 Asus VW193D-B A4 tech wireless 
PowerCaseMouseMouse Pad
Coolermaster Fractal Design Define R3 Gigabyte GM-M6800 Bright Mat 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 640 Gigabyte GA-MA770-UD3 7900GS <3 2x 2GB Corsair DDR2 + 2x 512MB of value stuff 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
NEC AD-7170 Win 7 Asus VW193D-B A4 tech wireless 
PowerCaseMouseMouse Pad
Coolermaster Fractal Design Define R3 Gigabyte GM-M6800 Bright Mat 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Thread Starter 
Anyone? Its not even really linux orientated, just kind of a complicated spot the difference
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 640 Gigabyte GA-MA770-UD3 7900GS <3 2x 2GB Corsair DDR2 + 2x 512MB of value stuff 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
NEC AD-7170 Win 7 Asus VW193D-B A4 tech wireless 
PowerCaseMouseMouse Pad
Coolermaster Fractal Design Define R3 Gigabyte GM-M6800 Bright Mat 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 640 Gigabyte GA-MA770-UD3 7900GS <3 2x 2GB Corsair DDR2 + 2x 512MB of value stuff 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
NEC AD-7170 Win 7 Asus VW193D-B A4 tech wireless 
PowerCaseMouseMouse Pad
Coolermaster Fractal Design Define R3 Gigabyte GM-M6800 Bright Mat 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
What if you turn the linux on DHCP, can you get a lease?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610 DFI LanParty Ultra-D Sapphire X1900XT 512MB 2x 1GB OCZ Gold DDR 500 
Hard DriveOSPowerMouse
160GB WD Caviar Ubuntu Hiper 580W UV Blue Logitech G5 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610 DFI LanParty Ultra-D Sapphire X1900XT 512MB 2x 1GB OCZ Gold DDR 500 
Hard DriveOSPowerMouse
160GB WD Caviar Ubuntu Hiper 580W UV Blue Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
Hey, was busy last few days, sorry for not posting back.

Havnt tried it, as I dont want DHCP. I've set up static IP's on the router so DHCP doesnt work anyway.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 640 Gigabyte GA-MA770-UD3 7900GS <3 2x 2GB Corsair DDR2 + 2x 512MB of value stuff 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
NEC AD-7170 Win 7 Asus VW193D-B A4 tech wireless 
PowerCaseMouseMouse Pad
Coolermaster Fractal Design Define R3 Gigabyte GM-M6800 Bright Mat 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 640 Gigabyte GA-MA770-UD3 7900GS <3 2x 2GB Corsair DDR2 + 2x 512MB of value stuff 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
NEC AD-7170 Win 7 Asus VW193D-B A4 tech wireless 
PowerCaseMouseMouse Pad
Coolermaster Fractal Design Define R3 Gigabyte GM-M6800 Bright Mat 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Sounds like your nForce drivers aren't loading correctly. I know it's this way for nForce2, but it may be for nForce4 as well. See if the "forcedeth" driver is loading correctly. Try typing lsmod | grep force into the terminal.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610 DFI LanParty Ultra-D Sapphire X1900XT 512MB 2x 1GB OCZ Gold DDR 500 
Hard DriveOSPowerMouse
160GB WD Caviar Ubuntu Hiper 580W UV Blue Logitech G5 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610 DFI LanParty Ultra-D Sapphire X1900XT 512MB 2x 1GB OCZ Gold DDR 500 
Hard DriveOSPowerMouse
160GB WD Caviar Ubuntu Hiper 580W UV Blue Logitech G5 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Networking & Security
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Networking in Kubuntu [56k warning]