Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › I may have just killed my pc...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I may have just killed my pc...

Poll Results: Do you thinks it's my mobo, ram, or cpu?

 
  • 36% (7)
    Motherboard
  • 0% (0)
    CPU
  • 31% (6)
    RAM
  • 31% (6)
    Other
19 Total Votes  
post #1 of 39
Thread Starter 
So to start with, my cpu was prime stable. 24 hours prime small and large fft as well as blend at 263x14 (PhII 925) @ 1.45v. I have had this for a few years and play with the OC here and there. I have ran it as high as 1.6v before without problems and temps are fan with my corsair h50 and antec 300. I have been currently working on bringing down my memory timings. I ran prime blend for just over 4 hours last night with mem at (DDR2 1200 GSkill Trident) 438 @ 4-4-4-5-13-2T @ 1.8v before it encountered an error. So today I left it at those timings but turned the voltage up to 2.1v and it ran for over 7 hours before it encountered an error. (CPU temps averaged 52C, occasionally reaching 55C and all other temps were lower). Well after than erred I restarted it and set it to 4-4-4-5-14-2T @ 2.1v and ran prime blend. When I checked on it about 10 minutes later it had erred within minutes and the whole thing had froze up. I restarted it and now it won't turn back on. The psu comes on and the lights and my thermometer work but the fans just idle up and down constantly and it doesn't post. My tv registers that the pc turned on for about a sec then says no signal. Did I kill my mobo or something else? There are pics of my rig in my signature.
Current Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 925 ASUS M4A785-M Palit GTX260 896MB 448-bit GSkill Trident DDR2 1200 2x2 GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 500GB 7200 RPM Atapi Windows 7 Pro 64bit LG 32LH40-UD 1080P LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech *wireless Antec BP550 Plus Antec Three Hundred Illusion Logitech *wireless 
  hide details  
Reply
Current Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 925 ASUS M4A785-M Palit GTX260 896MB 448-bit GSkill Trident DDR2 1200 2x2 GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 500GB 7200 RPM Atapi Windows 7 Pro 64bit LG 32LH40-UD 1080P LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech *wireless Antec BP550 Plus Antec Three Hundred Illusion Logitech *wireless 
  hide details  
Reply
post #2 of 39
Have you tried clearing the CMOS yet?
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320E AsRock 970M Pro3 Zotac GTX 1060 Mini 3GB 8GB KLEVV NEO 1600Mhz CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2 x SP S60 120GB RAID 0 Corsair H60 Windows 10 Qnix QX2710 @ 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 2 Antec Neo ECO 520W Antec mini P180 Mionix Naos 7000 
Mouse Pad
Artisan Hien VE 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3430 Supermicro X8SIE-F XFX 9800 GT  8GB Hynix DDR3 1333MHz ECC R 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial C300 64GB WD Black 750GB Intel stock yo Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ GL2760H EVGA Supernova G2 750W CM Centurion 590 Infinity Primus P150 
Audio
Lepai LP-2020A+ 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320E AsRock 970M Pro3 Zotac GTX 1060 Mini 3GB 8GB KLEVV NEO 1600Mhz CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2 x SP S60 120GB RAID 0 Corsair H60 Windows 10 Qnix QX2710 @ 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 2 Antec Neo ECO 520W Antec mini P180 Mionix Naos 7000 
Mouse Pad
Artisan Hien VE 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3430 Supermicro X8SIE-F XFX 9800 GT  8GB Hynix DDR3 1333MHz ECC R 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial C300 64GB WD Black 750GB Intel stock yo Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ GL2760H EVGA Supernova G2 750W CM Centurion 590 Infinity Primus P150 
Audio
Lepai LP-2020A+ 
  hide details  
Reply
post #3 of 39
Thread Starter 
Yep tried that. Same results...
Current Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 925 ASUS M4A785-M Palit GTX260 896MB 448-bit GSkill Trident DDR2 1200 2x2 GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 500GB 7200 RPM Atapi Windows 7 Pro 64bit LG 32LH40-UD 1080P LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech *wireless Antec BP550 Plus Antec Three Hundred Illusion Logitech *wireless 
  hide details  
Reply
Current Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 925 ASUS M4A785-M Palit GTX260 896MB 448-bit GSkill Trident DDR2 1200 2x2 GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 500GB 7200 RPM Atapi Windows 7 Pro 64bit LG 32LH40-UD 1080P LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech *wireless Antec BP550 Plus Antec Three Hundred Illusion Logitech *wireless 
  hide details  
Reply
post #4 of 39
Have you tried different ram?
post #5 of 39
This happened to my brothers old P4.

It was a whole mess.
I'm not 100% sure what we did, but we pretty much reseated the CPU, disconnected all connections, discharged all caps w/ power button, let sit for about 10 minutes, and hooked it all up and has been goin' at it for a bit.

In other words, try reseating CPU, re-apply thermal, and maybe even try out a new power supply.

I have heard of some power supplies going out, similar to your story.
post #6 of 39
Thread Starter 
Nope. That was my next test as that is easier to swap out then the cpu. If that doesn't work I will through my old Athlon 5600+ in there and see what happens. After that I will be sad as I do not have a spare mobo...

On the downside, I'm headed to the gym so I can't start tinkering with it yet...
Current Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 925 ASUS M4A785-M Palit GTX260 896MB 448-bit GSkill Trident DDR2 1200 2x2 GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 500GB 7200 RPM Atapi Windows 7 Pro 64bit LG 32LH40-UD 1080P LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech *wireless Antec BP550 Plus Antec Three Hundred Illusion Logitech *wireless 
  hide details  
Reply
Current Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 925 ASUS M4A785-M Palit GTX260 896MB 448-bit GSkill Trident DDR2 1200 2x2 GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 500GB 7200 RPM Atapi Windows 7 Pro 64bit LG 32LH40-UD 1080P LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech *wireless Antec BP550 Plus Antec Three Hundred Illusion Logitech *wireless 
  hide details  
Reply
post #7 of 39
Just to clarify...you weren't running those 2.1 volts through the CPU were you? eek.gif
Heisenberg
(10 items)
 
Redemption
(18 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Extreme @ 2.8GHz (upgrade) Intel GMA 950 2 x 2 DDR2 667MHz (upgrade) 120GB Mushkin ECO2 
Optical DriveOSMonitorPower
Replaced with 42 W/hr aux battery Mint 17.3 1280x800 Dell 65w Dell Adapter 
CaseOther
Latitude D630 Chassis Intel 7260-802.11ac 2x2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Not telling AsRock something Pixel Pusher 2 x 8 GB AMD Radeon RAM @ 1600mhz (All the VM's) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 128GB (8 second boot) Western Digital RE4 1TB Western Digital RE4 2TB Pioneer Blu-Ray Reader/Writer 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 Evo Windows 8.1 Pro x64 Dell U2713HM IBM Model M (CLICKY!!) 
PowerCaseMouseAudio
Antec HCG-900 NZXT Source 210 (it was cheap) Logitech G502 Schiit Modi 
AudioAudio
Sennheiser HD 598 M-Audio AV40's 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-4200U Microsoft BGA1168 Intel HD 4400 8 GB LPDDR3 Dual Channel @ 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
SK Hynix 256GB SSD Windows 8.1 Professional 1920 x 1080p IPS Display Microsoft Touch Cover 2 
Power
48w PSU 
  hide details  
Reply
Heisenberg
(10 items)
 
Redemption
(18 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Extreme @ 2.8GHz (upgrade) Intel GMA 950 2 x 2 DDR2 667MHz (upgrade) 120GB Mushkin ECO2 
Optical DriveOSMonitorPower
Replaced with 42 W/hr aux battery Mint 17.3 1280x800 Dell 65w Dell Adapter 
CaseOther
Latitude D630 Chassis Intel 7260-802.11ac 2x2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Not telling AsRock something Pixel Pusher 2 x 8 GB AMD Radeon RAM @ 1600mhz (All the VM's) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 128GB (8 second boot) Western Digital RE4 1TB Western Digital RE4 2TB Pioneer Blu-Ray Reader/Writer 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 Evo Windows 8.1 Pro x64 Dell U2713HM IBM Model M (CLICKY!!) 
PowerCaseMouseAudio
Antec HCG-900 NZXT Source 210 (it was cheap) Logitech G502 Schiit Modi 
AudioAudio
Sennheiser HD 598 M-Audio AV40's 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-4200U Microsoft BGA1168 Intel HD 4400 8 GB LPDDR3 Dual Channel @ 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
SK Hynix 256GB SSD Windows 8.1 Professional 1920 x 1080p IPS Display Microsoft Touch Cover 2 
Power
48w PSU 
  hide details  
Reply
post #8 of 39
Quote:
Originally Posted by coachmark2 View Post

Just to clarify...you weren't running those 2.1 volts through the CPU were you? eek.gif

He was talking about the ram, DDR2 can do 2.1 volts I have 2.2v OCZ reapers.

Edit: To the OP do you have any other ram sitting around to try? When I was running my old C2 955 with DDR2 it was very particular about the settings, you could also try a different ram slots to see if one went dead. I have issues with memory on my M4N82 in the basement with memory in channel A. I know it's not the same problem, but memory can stop the post process.
Edited by Aesir - 1/30/12 at 7:11pm
MCP
(17 items)
 
Loki
(2 items)
 
Rinzler
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2700K 5GHz ~1.475v Asus P8Z68 Deluxe Gen3 EVGA GTX-1080 (4x8GB) Crucial Balistix 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A bunch of disks LG DVD Combo Apogee Xt Rev 1.0, 360 Rad + D5 Fedora 25 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 10 Acer 32" 4k Acer 32" 4k Wacom Cintiq 27 QHD 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Corsair AX850 Coolermaster HAF-X Corsair 
Audio
Xonar DG 
CPUGraphics
Intel i7-4558U Intel Iris 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 720QM Proprietary GTX 260M 4 gb DDR3 1066 
Hard Drive
500 GB WD Caviar Black 
  hide details  
Reply
MCP
(17 items)
 
Loki
(2 items)
 
Rinzler
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2700K 5GHz ~1.475v Asus P8Z68 Deluxe Gen3 EVGA GTX-1080 (4x8GB) Crucial Balistix 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A bunch of disks LG DVD Combo Apogee Xt Rev 1.0, 360 Rad + D5 Fedora 25 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 10 Acer 32" 4k Acer 32" 4k Wacom Cintiq 27 QHD 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Corsair AX850 Coolermaster HAF-X Corsair 
Audio
Xonar DG 
CPUGraphics
Intel i7-4558U Intel Iris 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 720QM Proprietary GTX 260M 4 gb DDR3 1066 
Hard Drive
500 GB WD Caviar Black 
  hide details  
Reply
post #9 of 39
2.1 vcore.... there's your problem.

What error did you get?
Want Kepler
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K 4.5 gHz @ 1.256v MSI P67A-GD55 Gigabyte GTX 560 Ti G.Skill 16gb 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Generic Asus Windows 7 64bit Asus VH236H Razer Blackwidow 
PowerCaseMouse
CM Silent Pro 1000W HAF X Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
Want Kepler
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K 4.5 gHz @ 1.256v MSI P67A-GD55 Gigabyte GTX 560 Ti G.Skill 16gb 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Generic Asus Windows 7 64bit Asus VH236H Razer Blackwidow 
PowerCaseMouse
CM Silent Pro 1000W HAF X Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #10 of 39
Thread Starter 
No. haha. Pretty sure my mobo wouldn't even let me run the cpu that high. CPU was set for 1.45v and running in the low 50's for temps. Hell I don't even think it got out of the 40's when the pc froze up this time.

Also about 5 hours or so into that 7 hour run at 2.1v on the ram I reached in and felt the ram sticks and they felt nice and cool with the fan blowing on them, as did my north and south bridge.

I also know it wasn't my mosfets as I had an ordeal with those a while back as they would overheat and clock themselves down to about 1.1v on the cpu as a failsafe, but that was only an issue when I was running above 1.5v. At 1.45v I never had that issue as temps were about 10C cooler.
Current Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 925 ASUS M4A785-M Palit GTX260 896MB 448-bit GSkill Trident DDR2 1200 2x2 GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 500GB 7200 RPM Atapi Windows 7 Pro 64bit LG 32LH40-UD 1080P LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech *wireless Antec BP550 Plus Antec Three Hundred Illusion Logitech *wireless 
  hide details  
Reply
Current Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 925 ASUS M4A785-M Palit GTX260 896MB 448-bit GSkill Trident DDR2 1200 2x2 GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 500GB 7200 RPM Atapi Windows 7 Pro 64bit LG 32LH40-UD 1080P LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech *wireless Antec BP550 Plus Antec Three Hundred Illusion Logitech *wireless 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › I may have just killed my pc...