Overclock.net › Forums › Components › Mice › Mouse Doesn't always work on start up
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Mouse Doesn't always work on start up

post #1 of 8
Thread Starter 
I'm using a Cooler Master Cm Storm Inferno and some times when i turn my computer on it doesn't respond or acts as if it isn't plugged in so i have to unplug it and plug it back in to make it work. Does anyone know what is wrong or how to fix this? Would really appreciate the help thanks!!!
post #2 of 8
Kind of sounds like a driver issue. Have you tried re-installing it?

http://www.cmstorm.com/en/support/downloads/45/
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
I haven't tried that yet but i will. But i think if i remember correctly it also did this with another mouse i had ( i could be imagining that though) so it might be some thing wrong with the computer?
post #4 of 8
[quote name="Kanade" url="/t/1209592/mouse-doesnt-always-work-on-start-up#post_16363678"]I haven't tried that yet but i will. But i think if i remember correctly it also did this with another mouse i had ( i could be imagining that though) so it might be some thing wrong with the computer?[/quote] Could be. Are you using USB ports on the case or an expansion card or USB ports directly on the MOBO. It could also be a plug and play problem. I had that happen years back and had to adjust some settings. Btw, try different ports. Preferably the ones directly on the MOBO.
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Thread Starter 
I do use the ones on the MOBO and they all do it, what is this plug and play problem?
post #6 of 8
Plug and play is where Windows automatically recognizes new hardware and sets it up to work. Sometimes it doesn't go as planned.

It your case its not recognizing on boot. If you've tried different ports and have other peripherals plugged in via USB that work fine I would say its the mouse or mouse drivers.


Sent from my ADR6300 using Tapatalk
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Download and reinstall your usb drivers for your motherboard.
post #8 of 8
Quote:
Originally Posted by stevo1663 View Post

Download and reinstall your usb drivers for your motherboard.

This

Sent from my ADR6300 using Tapatalk
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
Current Thing
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820K ASUS Sabertooth X99 EVGA 980 ti Kingston HyperX Predator (16 gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 840 Pro Crucial M4 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 ASUS ROG Swift Logitech K70 RGB Corsair AX 860i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Steelseries Rival Corsair the size of my desk Sennheiser HD650 
AudioAudioAudio
Schiit Magni 2 Schiit Modi 2 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Mice
Overclock.net › Forums › Components › Mice › Mouse Doesn't always work on start up