Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › problem booting new rig
New Posts  All Forums:Forum Nav:

problem booting new rig

post #1 of 16
Thread Starter 
hi, I just finsihed assembling my rig with the specs in my signature.

I pressed the power on button but there was no video! The case fans, cpu fan, vga fan were all running. Then after a few seconds, my computer would turn off for like 2 seconds and restarted with all the fans on again but still without any videos!

Your help would be really appreciated!

thanks
Quiet Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i920 (3.78 GHz HT on @ 1.376V) Gigabyte X58 Extreme XFX R7970 Black Edition DD Crossfire Mushkin 6gig DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1001FALS, WD5000AAKS, Raid 0 5K3000 Pioneer DVR-117DBK Windows 7 Ultimate 64-bit LG Flatron W3000H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V2 Antec Signature 850W Zalman LQ1000 Razor Boomslang Collector's edition 
  hide details  
Reply
Quiet Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i920 (3.78 GHz HT on @ 1.376V) Gigabyte X58 Extreme XFX R7970 Black Edition DD Crossfire Mushkin 6gig DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1001FALS, WD5000AAKS, Raid 0 5K3000 Pioneer DVR-117DBK Windows 7 Ultimate 64-bit LG Flatron W3000H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V2 Antec Signature 850W Zalman LQ1000 Razor Boomslang Collector's edition 
  hide details  
Reply
post #2 of 16
Thread Starter 
i just cleared my cmos but it my rig still behaves the same...
Quiet Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i920 (3.78 GHz HT on @ 1.376V) Gigabyte X58 Extreme XFX R7970 Black Edition DD Crossfire Mushkin 6gig DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1001FALS, WD5000AAKS, Raid 0 5K3000 Pioneer DVR-117DBK Windows 7 Ultimate 64-bit LG Flatron W3000H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V2 Antec Signature 850W Zalman LQ1000 Razor Boomslang Collector's edition 
  hide details  
Reply
Quiet Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i920 (3.78 GHz HT on @ 1.376V) Gigabyte X58 Extreme XFX R7970 Black Edition DD Crossfire Mushkin 6gig DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1001FALS, WD5000AAKS, Raid 0 5K3000 Pioneer DVR-117DBK Windows 7 Ultimate 64-bit LG Flatron W3000H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V2 Antec Signature 850W Zalman LQ1000 Razor Boomslang Collector's edition 
  hide details  
Reply
post #3 of 16
This may sound stupid but did you plugin the power for your graphics card and is it seated correctly and the fans on that running also?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k ASUS P8P67 Pro MSI Hawk Geforce GTX 460 16GB G.SKILL Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Seagate 1TB Sata 3.0 (OS) Windows 7 x64 Ultimate 2x SAMSUNG 25inch Widescreen Logitech Wireless KB 
PowerCaseMouse
Thermaltake 650watt Antec 900 Logitech Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k ASUS P8P67 Pro MSI Hawk Geforce GTX 460 16GB G.SKILL Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Seagate 1TB Sata 3.0 (OS) Windows 7 x64 Ultimate 2x SAMSUNG 25inch Widescreen Logitech Wireless KB 
PowerCaseMouse
Thermaltake 650watt Antec 900 Logitech Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
post #4 of 16
Try taking out a stick of ram.
Project Omega
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600K ASUS Sabertooth P67 MSI GTX 570 TwinFrozr II G.SKILL Sniper PC3-14900 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 4 128GB + 15TB Lite-On Bluray Player Windows 7 ASUS VW246H (2) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair 750TX Antec P280 Logitech G5 
Mouse PadAudio
SteelSeries Experience I-2 X-Fi Fatal1ty Professional 
  hide details  
Reply
Project Omega
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600K ASUS Sabertooth P67 MSI GTX 570 TwinFrozr II G.SKILL Sniper PC3-14900 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 4 128GB + 15TB Lite-On Bluray Player Windows 7 ASUS VW246H (2) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair 750TX Antec P280 Logitech G5 
Mouse PadAudio
SteelSeries Experience I-2 X-Fi Fatal1ty Professional 
  hide details  
Reply
post #5 of 16
Quote:
Originally Posted by henrys
hi, I just finsihed assembling my rig with the specs in my signature.

I pressed the power on button but there was no video! The case fans, cpu fan, vga fan were all running. Then after a few seconds, my computer would turn off for like 2 seconds and restarted with all the fans on again but still without any videos!

Your help would be really appreciated!

thanks
I would check the following (restart after each check):

1) make sure ram is seated correctly and only insert one stick
2) move ram to next slot (try all, restarting after each swap)
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.4ghz MSI z87-gd65 gaming Asus GTX 1080 Strix Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 250GB 840 Evo-Series 2x640GB raid 0 (caviar blk) Corsair H110 Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG Gaming 24GM77-B Ducky 2108s (red cherry mx) Corsair TX750w NZXT Switch 810 
MouseMouse Pad
Logitech G9x Corsair Vengeance MM600 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.4ghz MSI z87-gd65 gaming Asus GTX 1080 Strix Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 250GB 840 Evo-Series 2x640GB raid 0 (caviar blk) Corsair H110 Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG Gaming 24GM77-B Ducky 2108s (red cherry mx) Corsair TX750w NZXT Switch 810 
MouseMouse Pad
Logitech G9x Corsair Vengeance MM600 
  hide details  
Reply
post #6 of 16
Quote:
Originally Posted by lightsource
Try taking out a stick of ram.
Yes, then try the other stick.

Sorry, but gotta ask: 4-pin ATX plugged in?
Flux
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K GA-P67A-UD7 GTX 580 2 x 2GB Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C300 (OS), Velociraptor (storage) Lite-On W7 64-bit Pro Samsung 275T 
KeyboardPowerCaseMouse
Black Widow Ult. Silverstone DA750 Lian Li T60 R.A.T. 7 
Mouse Pad
Q-Pad 
  hide details  
Reply
Flux
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K GA-P67A-UD7 GTX 580 2 x 2GB Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C300 (OS), Velociraptor (storage) Lite-On W7 64-bit Pro Samsung 275T 
KeyboardPowerCaseMouse
Black Widow Ult. Silverstone DA750 Lian Li T60 R.A.T. 7 
Mouse Pad
Q-Pad 
  hide details  
Reply
post #7 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by thehacker11
This may sound stupid but did you plugin the power for your graphics card and is it seated correctly and the fans on that running also?
yes, the vga fan is running and yes the video card is connected properly.

Quote:
Originally Posted by lightsource
Try taking out a stick of ram.
I still haven't recieved my teamXtream rams from tankguys yet. I borrowed a stick of corsair's value select ram from my sister's comp so my rig is currently using only 1 stick of ram. I also already tried different ram slot locations but my comp still fans on, restart and then fans on again...
Quiet Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i920 (3.78 GHz HT on @ 1.376V) Gigabyte X58 Extreme XFX R7970 Black Edition DD Crossfire Mushkin 6gig DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1001FALS, WD5000AAKS, Raid 0 5K3000 Pioneer DVR-117DBK Windows 7 Ultimate 64-bit LG Flatron W3000H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V2 Antec Signature 850W Zalman LQ1000 Razor Boomslang Collector's edition 
  hide details  
Reply
Quiet Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i920 (3.78 GHz HT on @ 1.376V) Gigabyte X58 Extreme XFX R7970 Black Edition DD Crossfire Mushkin 6gig DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1001FALS, WD5000AAKS, Raid 0 5K3000 Pioneer DVR-117DBK Windows 7 Ultimate 64-bit LG Flatron W3000H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V2 Antec Signature 850W Zalman LQ1000 Razor Boomslang Collector's edition 
  hide details  
Reply
post #8 of 16
Are there any beeps when you start it up?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k ASUS P8P67 Pro MSI Hawk Geforce GTX 460 16GB G.SKILL Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Seagate 1TB Sata 3.0 (OS) Windows 7 x64 Ultimate 2x SAMSUNG 25inch Widescreen Logitech Wireless KB 
PowerCaseMouse
Thermaltake 650watt Antec 900 Logitech Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k ASUS P8P67 Pro MSI Hawk Geforce GTX 460 16GB G.SKILL Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Seagate 1TB Sata 3.0 (OS) Windows 7 x64 Ultimate 2x SAMSUNG 25inch Widescreen Logitech Wireless KB 
PowerCaseMouse
Thermaltake 650watt Antec 900 Logitech Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
post #9 of 16
you might have a bad/incompatible stick of ram there.

i hope for u that the ram is the problem, otherwise u might need to rma the board...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.4ghz MSI z87-gd65 gaming Asus GTX 1080 Strix Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 250GB 840 Evo-Series 2x640GB raid 0 (caviar blk) Corsair H110 Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG Gaming 24GM77-B Ducky 2108s (red cherry mx) Corsair TX750w NZXT Switch 810 
MouseMouse Pad
Logitech G9x Corsair Vengeance MM600 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k @ 4.4ghz MSI z87-gd65 gaming Asus GTX 1080 Strix Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 250GB 840 Evo-Series 2x640GB raid 0 (caviar blk) Corsair H110 Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG Gaming 24GM77-B Ducky 2108s (red cherry mx) Corsair TX750w NZXT Switch 810 
MouseMouse Pad
Logitech G9x Corsair Vengeance MM600 
  hide details  
Reply
post #10 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Syrillian
Yes, then try the other stick.

Sorry, but gotta ask: 4-pin ATX plugged in?
yep, i did.


BTW, are there known comaptiability issue between the corsair value select ram and the s3 mobo?
Quiet Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i920 (3.78 GHz HT on @ 1.376V) Gigabyte X58 Extreme XFX R7970 Black Edition DD Crossfire Mushkin 6gig DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1001FALS, WD5000AAKS, Raid 0 5K3000 Pioneer DVR-117DBK Windows 7 Ultimate 64-bit LG Flatron W3000H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V2 Antec Signature 850W Zalman LQ1000 Razor Boomslang Collector's edition 
  hide details  
Reply
Quiet Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i920 (3.78 GHz HT on @ 1.376V) Gigabyte X58 Extreme XFX R7970 Black Edition DD Crossfire Mushkin 6gig DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1001FALS, WD5000AAKS, Raid 0 5K3000 Pioneer DVR-117DBK Windows 7 Ultimate 64-bit LG Flatron W3000H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V2 Antec Signature 850W Zalman LQ1000 Razor Boomslang Collector's edition 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › problem booting new rig