Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › problem with sound after OC
New Posts  All Forums:Forum Nav:

problem with sound after OC

post #1 of 22
Thread Starter 
i have a 2.7 , and once i start going over 2.9 i lose the speaker output, it gets very static and skippy then just completely goes off and doesnt go back on until i restart. my usb headphones have no problem up to 3.15, so i noticed the problem late since i was using the headphones. After the sound cuts out, i restarted, and it wouldnt recognize the main sound output (speakers), and when i go to sound /audio devices and try to go into advance tab with the performance, it started lagging and gave me an error something about directsound, i had to restart again to get the main sound device recognized. anyone know whats up?
post #2 of 22
Hmm, is it onboard? If so, you overclock might be taking out power of your sound.
MSI Wind
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Atom 1.6Ghz Intel® 945GSE+ICH7M UMA 1GB DDR2-667 
Hard DriveOptical DriveMonitorCase
80GB N/A 10" 1024x600 MSI Wind 
  hide details  
Reply
MSI Wind
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Atom 1.6Ghz Intel® 945GSE+ICH7M UMA 1GB DDR2-667 
Hard DriveOptical DriveMonitorCase
80GB N/A 10" 1024x600 MSI Wind 
  hide details  
Reply
post #3 of 22
Delete
Doesn't suck
(12 items)
 
XPS L702X
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770s 3.1Ghz Gigabyte B85M-D3V RX480 8gb 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128GB SanDisk SDSSDHP128G Matshita DVD-Ram Stock Windows 10 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 APEVIA ATX-AP900W Cooler Master Microsoft Optical Wheel Mouse 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-2670QM GT555M 8GB  2 x Seagate 7200RPM 500GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
BluRay combo drive Windows 7 Premium 17" Laptop + 24" 1920x1080 Dell Backlit laptop keyboard 
Case
XPS L702X 
  hide details  
Reply
Doesn't suck
(12 items)
 
XPS L702X
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770s 3.1Ghz Gigabyte B85M-D3V RX480 8gb 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128GB SanDisk SDSSDHP128G Matshita DVD-Ram Stock Windows 10 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 APEVIA ATX-AP900W Cooler Master Microsoft Optical Wheel Mouse 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-2670QM GT555M 8GB  2 x Seagate 7200RPM 500GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
BluRay combo drive Windows 7 Premium 17" Laptop + 24" 1920x1080 Dell Backlit laptop keyboard 
Case
XPS L702X 
  hide details  
Reply
post #4 of 22
I think your onboard sound is crapping out. =(
MSI Wind
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Atom 1.6Ghz Intel® 945GSE+ICH7M UMA 1GB DDR2-667 
Hard DriveOptical DriveMonitorCase
80GB N/A 10" 1024x600 MSI Wind 
  hide details  
Reply
MSI Wind
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Atom 1.6Ghz Intel® 945GSE+ICH7M UMA 1GB DDR2-667 
Hard DriveOptical DriveMonitorCase
80GB N/A 10" 1024x600 MSI Wind 
  hide details  
Reply
post #5 of 22
Thread Starter 
yes it is realtek onboard, what would you suggest doing? getting another sound card non built in would help?
post #6 of 22
Quote:
Originally Posted by tylerand
Yes it is onboard, everything is currently set to stock so it wouldnt be an overclock. Ive also reformatted, reinstalled drivers several hundred times it seams, i dont know what to do and i wasted the whole precias non weekday trying to figure it out so i could have a night of WoW and lvl up.
Wrong thread huh tyler?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBWE 0551UPMW MSI K8N NEO4 Platinum/SLI x1900 (545/828) 2GB (2 x 1GB) Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250/160 gig WD/320 gig seagate 'cuda perp. write Pioneer DVD burner (Dual Layer) XP sp.2 / vista dual boot Samsung 19" 931BW LCD. 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 2 Antec True 550watt 36 amp Chenming 901B (Black) Logitech MX518 
Mouse Pad
ain no thing but a chikkin wing 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBWE 0551UPMW MSI K8N NEO4 Platinum/SLI x1900 (545/828) 2GB (2 x 1GB) Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250/160 gig WD/320 gig seagate 'cuda perp. write Pioneer DVD burner (Dual Layer) XP sp.2 / vista dual boot Samsung 19" 931BW LCD. 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 2 Antec True 550watt 36 amp Chenming 901B (Black) Logitech MX518 
Mouse Pad
ain no thing but a chikkin wing 
  hide details  
Reply
post #7 of 22
Is it an HP computer or what? And whos computer is it RSXHiTMAN or tylerand
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k ASUS P8P67 Pro MSI Hawk Geforce GTX 460 16GB G.SKILL Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Seagate 1TB Sata 3.0 (OS) Windows 7 x64 Ultimate 2x SAMSUNG 25inch Widescreen Logitech Wireless KB 
PowerCaseMouse
Thermaltake 650watt Antec 900 Logitech Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k ASUS P8P67 Pro MSI Hawk Geforce GTX 460 16GB G.SKILL Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Seagate 1TB Sata 3.0 (OS) Windows 7 x64 Ultimate 2x SAMSUNG 25inch Widescreen Logitech Wireless KB 
PowerCaseMouse
Thermaltake 650watt Antec 900 Logitech Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
post #8 of 22
Thread Starter 
its mine, i dont know why he posted in this thread lol
post #9 of 22
Did you build your computer or is it an HP?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k ASUS P8P67 Pro MSI Hawk Geforce GTX 460 16GB G.SKILL Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Seagate 1TB Sata 3.0 (OS) Windows 7 x64 Ultimate 2x SAMSUNG 25inch Widescreen Logitech Wireless KB 
PowerCaseMouse
Thermaltake 650watt Antec 900 Logitech Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k ASUS P8P67 Pro MSI Hawk Geforce GTX 460 16GB G.SKILL Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Seagate 1TB Sata 3.0 (OS) Windows 7 x64 Ultimate 2x SAMSUNG 25inch Widescreen Logitech Wireless KB 
PowerCaseMouse
Thermaltake 650watt Antec 900 Logitech Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
post #10 of 22
Thread Starter 
its a compaq (lol) but tell me my alternatives it runs fine at 3.1 i did prime95 for couple of hours its just the sound
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › problem with sound after OC