Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Startup Problems - DFI LanPart UT NF3
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Startup Problems - DFI LanPart UT NF3

post #1 of 7
Thread Starter 
Ok, I bough a new budget system, all new, DFI LanParty UT NF-3, ATI Radeon X1600Pro IceQ AGP8x, 1GB OCZ Gold 2-3-3-6 and a Sempron 3100+ Palermo core, the thing is the night when i brought everything to finally assembled it all and run a OC, the machine starts, the motherboardl lights are on, the video card fans start pinning, everything makes the ignition but no video, the monitor stay standby all the way long, I really dont know what to do I tried changing the memories, Clear CMOS battery, connect everything again, and nothing, the monitor stay standby and dont even reach the BIOS, just stay in black and with the lights pulsing, plz help.

PD: I was happy thinking in reaching 3.0ghz in OC!!!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsOS
Sempron64 3100+ DFI LanParty UT 250GB ATI Radeon X1600Pro IceQ Windows XP Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 17" 710E Studioworks BenQ Multimedia Keyboard Anlix 550w Golden Edition X-Ninja Case 
Mouse
BenQ Optical Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsOS
Sempron64 3100+ DFI LanParty UT 250GB ATI Radeon X1600Pro IceQ Windows XP Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 17" 710E Studioworks BenQ Multimedia Keyboard Anlix 550w Golden Edition X-Ninja Case 
Mouse
BenQ Optical Mouse 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Take your video card out and put it back in and make sure it is fully seated. At times you need to push hard enough that you hear things creak a little bit. Make sure if you card needs external power other than the AGP slot that you connect the appropriate power cord to your PSU. Make sure you have every motherboard power connection attached to your PSU. I am not familiar with that board but my board needs a 4 pin molex and a 4-pin FDD power connection in additon to the 24-pin main power supply and the 8-pin cpu power cord. I will edit again if I have any other ideas.
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E2180 Gigabyte GA-EP35-DS3L MSI 9800GT Mushkin 2x1GB DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 400GB / Seagate 80GB Asus 18X DVD-Burner Vista Ultimate 32-bit KDS 22" LCD 
PowerCaseMouse
Mushkin 550W Antec P180B Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E2180 Gigabyte GA-EP35-DS3L MSI 9800GT Mushkin 2x1GB DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 400GB / Seagate 80GB Asus 18X DVD-Burner Vista Ultimate 32-bit KDS 22" LCD 
PowerCaseMouse
Mushkin 550W Antec P180B Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Does your video card happen to need a power cable connected to it. If it is not connected then you won't get display. Do you even get an initial beep?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Thread Starter 
Yes, my videocard need a extra power connector like the floppy, I already checked all those things, and nothing. any other idea of what can be?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsOS
Sempron64 3100+ DFI LanParty UT 250GB ATI Radeon X1600Pro IceQ Windows XP Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 17" 710E Studioworks BenQ Multimedia Keyboard Anlix 550w Golden Edition X-Ninja Case 
Mouse
BenQ Optical Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsOS
Sempron64 3100+ DFI LanParty UT 250GB ATI Radeon X1600Pro IceQ Windows XP Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 17" 710E Studioworks BenQ Multimedia Keyboard Anlix 550w Golden Edition X-Ninja Case 
Mouse
BenQ Optical Mouse 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Have you tried all of the ouputs on the vid card to the monitor. If possible try both VGA and DVI.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
I have to say something bad ...

I tested an X1600pro AGP 256MB on my DFI NF3 and its not supporting the the Video Card! The Card was from a friend and we did averything but no luck! Here in OC.net is a thread about this but canĀ“t find it at time ...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 ASUS P5N-E SLI XFX 8800GTS 1Gig GEIL 800@3-3-3-5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Barracuda 7200.9 250GB NEC AD-7170S Win XP SP2 Yakumo 17" 
PowerCase
CoolerMaster 500W SLI CoolerMaster iTower930 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 ASUS P5N-E SLI XFX 8800GTS 1Gig GEIL 800@3-3-3-5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Barracuda 7200.9 250GB NEC AD-7170S Win XP SP2 Yakumo 17" 
PowerCase
CoolerMaster 500W SLI CoolerMaster iTower930 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
If possiable go buy are really cheap pci graphic card.
It may have something to do with your bio's.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4710MQ Sager NP8268-S / Clevo P150SM-A NVIDIA 980M GTX 16GB Samsung  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SAMUNG 840 EVO PRO 1TB DVD Burner Cool Master Windows 7 64bit ULT 
MonitorKeyboardPowerCase
15.6" 1920x1080 Fancy colors 180 watt Black 
MouseMouse PadAudio
Logitech 518 Black Sound Blaster X-FI i 3 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4710MQ Sager NP8268-S / Clevo P150SM-A NVIDIA 980M GTX 16GB Samsung  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
SAMUNG 840 EVO PRO 1TB DVD Burner Cool Master Windows 7 64bit ULT 
MonitorKeyboardPowerCase
15.6" 1920x1080 Fancy colors 180 watt Black 
MouseMouse PadAudio
Logitech 518 Black Sound Blaster X-FI i 3 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Startup Problems - DFI LanPart UT NF3