Overclock.net › Forums › Components › Memory › BAD RAM???
New Posts  All Forums:Forum Nav:

BAD RAM???

post #1 of 5
Thread Starter 
So after all the troubles of BSOD, computer freezes, failed boots, etc..

I decided to run Memtest86.

On the first run it gave me more than 10,000 errors.

So I was guessing either the ram was defective or I did something wrong.

But just to be thorough, I ran the memtest a few more times..

Then something weird happened..

After a few runs, the memtest just skipped a part of the memory.. specifically 2gb - 4gb region..

It goes from 0-2gb, then 4-6gb..

When it skips the 2-4gb region, it flashes "Relocated" really quickly..

Also, after memtest started skipping that region, it doesn't give me any errors at all..

What the heck does this signify?

Does it mean that the computer decided not to use that region? If so, would that effective give me a total of 14gb of ram (instead of 16gb)?

Afterwards, I tried reseating all the ram and tried swapping slots to see if it would check that 2-4gb region..

But it still flashes "relocated" and doesn't give me any errors..

What do I do?!?!?!?!?
post #2 of 5
did ti fix your bsod problems also?
easyfps
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T @4.3 3120cpu/nb 24/7 ASRock 890FX DELUXE5 2 X Powercolor HD6950 2g @1000/1425 Ripjaw 6-9-6-1T @ 1920 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex2 SSD WDC WD500 XSPC 750 RS360  Heatkiller GPU-X3 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ultimate 64 Acer 23 backlit led Antec 750w Rosewill ARMOR 
  hide details  
Reply
easyfps
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T @4.3 3120cpu/nb 24/7 ASRock 890FX DELUXE5 2 X Powercolor HD6950 2g @1000/1425 Ripjaw 6-9-6-1T @ 1920 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex2 SSD WDC WD500 XSPC 750 RS360  Heatkiller GPU-X3 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ultimate 64 Acer 23 backlit led Antec 750w Rosewill ARMOR 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Sounds like a defective stick, remove stick at a time and run memtest to find it
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by liamstears View Post

Sounds like a defective stick, remove stick at a time and run memtest to find it

I did run it stick by stick but it still skips the 2-4GB region saying it was relocated!!!

Any ideas?
post #5 of 5
Quote:
Originally Posted by Iskaryotes View Post

I did run it stick by stick but it still skips the 2-4GB region saying it was relocated!!!
Any ideas?

Rma the ram, sounds bad to me
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › BAD RAM???