Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Low gpu use and cpu use in only one game
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Low gpu use and cpu use in only one game

post #1 of 6
Thread Starter 
I'm getting low fps with low gpu and cpu usage in just in Rise of Flight. The frames are around 45 at the max to 20 or lower The game setting are on maximum and 1920x1080. This will net in about 30% to 50% load on both gpus and max 50% cpu use. If I lower the settings to 1920x1080 and low settings its at 60fps max and low of 23. It has started just this week was always around 60 to 50 fps before with high settings. I did not upgrade any driver or the game this week. It does not dip like this in any other game even old games get 100% gpu use. What could be causing this?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 925 @3.5 Crosshair IV formula XFX hd 5770 crossfire 8 GB. G. Skill 1600 
Hard DriveCoolingOSPower
40 gig ocz ssd 450 gig raid 0 h50 push/pull  Win 7 x64 Thermaltake 750 watt 
Case
haf x 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 925 @3.5 Crosshair IV formula XFX hd 5770 crossfire 8 GB. G. Skill 1600 
Hard DriveCoolingOSPower
40 gig ocz ssd 450 gig raid 0 h50 push/pull  Win 7 x64 Thermaltake 750 watt 
Case
haf x 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
any other possible programs you installed that could conflict with this? Have you tried playing in window mode?
post #3 of 6
Thread Starter 
well i got track ir and rudder pedals but it was still getting 60 fps last week after I installed them. If I run in window mode the crossfire does not work. I'm going to do a driver swipe and reinstall. If that does not work I will reinstall Rise of flight.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 925 @3.5 Crosshair IV formula XFX hd 5770 crossfire 8 GB. G. Skill 1600 
Hard DriveCoolingOSPower
40 gig ocz ssd 450 gig raid 0 h50 push/pull  Win 7 x64 Thermaltake 750 watt 
Case
haf x 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 925 @3.5 Crosshair IV formula XFX hd 5770 crossfire 8 GB. G. Skill 1600 
Hard DriveCoolingOSPower
40 gig ocz ssd 450 gig raid 0 h50 push/pull  Win 7 x64 Thermaltake 750 watt 
Case
haf x 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Try cleaning drivers, then reinstalling, see if it makes a difference, maybe try a different cap for Crossfire? double check all your settings in CCC just to make sure nothing changed
post #5 of 6
Thread Starter 
Reinstalled the drivers seems to have helped some. getting 50-60 fps but gpu use is still at or below 50%
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 925 @3.5 Crosshair IV formula XFX hd 5770 crossfire 8 GB. G. Skill 1600 
Hard DriveCoolingOSPower
40 gig ocz ssd 450 gig raid 0 h50 push/pull  Win 7 x64 Thermaltake 750 watt 
Case
haf x 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 925 @3.5 Crosshair IV formula XFX hd 5770 crossfire 8 GB. G. Skill 1600 
Hard DriveCoolingOSPower
40 gig ocz ssd 450 gig raid 0 h50 push/pull  Win 7 x64 Thermaltake 750 watt 
Case
haf x 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
never mind after 10 people get on under low fps again. its back to low fps. I can run skyrim with 2x aa and 4x anisotropic at a solid 60 fps
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 925 @3.5 Crosshair IV formula XFX hd 5770 crossfire 8 GB. G. Skill 1600 
Hard DriveCoolingOSPower
40 gig ocz ssd 450 gig raid 0 h50 push/pull  Win 7 x64 Thermaltake 750 watt 
Case
haf x 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 925 @3.5 Crosshair IV formula XFX hd 5770 crossfire 8 GB. G. Skill 1600 
Hard DriveCoolingOSPower
40 gig ocz ssd 450 gig raid 0 h50 push/pull  Win 7 x64 Thermaltake 750 watt 
Case
haf x 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Low gpu use and cpu use in only one game