Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › (Reviewed) $400 2560x1440 IPS no-AG 90hz+ Achieva Shimian QH270 and Catleap Q270
New Posts  All Forums:Forum Nav:

(Reviewed) $400 2560x1440 IPS no-AG 90hz+ Achieva Shimian QH270 and Catleap Q270 - Page 157

Poll Results: Vote when your Achieva/Catleap monitor comes in.

 
  • 41% (232)
    Achieva QH270
  • 2% (12)
    Achieva QH270 (DOA / didn't recieve)
  • 8% (46)
    Achieva QH270 (Dead pixel(s) / flawed panel)
  • 40% (224)
    Catleap Q270
  • 1% (8)
    Catleap Q270 (DOA / didn't recieve)
  • 5% (33)
    Catleap Q270 (Dead pixel(s) / flawed panel)
555 Total Votes  
post #1561 of 4784
HI everyone, I was watching youtube video on my new Catleap.. sometimes I get these mess up screen of youtube video ...i overclocked Catleap to 97hz.


338

Is it the monitor doing or it just video from youtube. Cuz when I reply the same spot it does not get mess up no more. But if I reply it back and front often I will get this mess up video screen on youtube..

So is it my monitor doing?
post #1562 of 4784
Thats the GPU artifacting.
Shane's Rig.
(15 items)
 
  
Reply
Shane's Rig.
(15 items)
 
  
Reply
post #1563 of 4784
so is it my graphic card problem? what can be the problem??
post #1564 of 4784
Quote:
Originally Posted by alricking View Post

so is it my graphic card problem? what can be the problem??

Try backing down the refresh rate and keep testing. Perhaps it's the 97Hz. Just because these Catleaps seem to be able to go that high, doesn't mean it will work flawlessly. I myself am shooting for 75-80Hz max.
Hephaestus
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5 2500K [4.5Ghz][100x45][1.29v] MSi P67A-GD65 [1.9 BIOS] MSi GTX670 PE OC MSi GTX670 PE OC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Vengeance 1600Mhz [9-9-9-24] Crucial M4 256GB [CORE] WD Caviar Black 1TB [FILEZ] WD Caviar Black 2TB [GAMEZ] 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG Blu-Ray Combo Corsair H50 [Push/Pull][UltraKaze 3Ks] Windows 7 Ultimate x64 Retail SP1 Yamakasi Catleap Q270 27" S-IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Antec TP-750 Blue Lian Li Lancool PC-K62 Razer Naga Epic 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Fragger Speed  X-Fi Titanium Logitech z5300 5.1 Logitech G930 
OtherOther
MS LifeCam Studio 1080p Belkin n52te 
  hide details  
Reply
Hephaestus
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5 2500K [4.5Ghz][100x45][1.29v] MSi P67A-GD65 [1.9 BIOS] MSi GTX670 PE OC MSi GTX670 PE OC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Vengeance 1600Mhz [9-9-9-24] Crucial M4 256GB [CORE] WD Caviar Black 1TB [FILEZ] WD Caviar Black 2TB [GAMEZ] 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG Blu-Ray Combo Corsair H50 [Push/Pull][UltraKaze 3Ks] Windows 7 Ultimate x64 Retail SP1 Yamakasi Catleap Q270 27" S-IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Antec TP-750 Blue Lian Li Lancool PC-K62 Razer Naga Epic 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Fragger Speed  X-Fi Titanium Logitech z5300 5.1 Logitech G930 
OtherOther
MS LifeCam Studio 1080p Belkin n52te 
  hide details  
Reply
post #1565 of 4784
Quote:
Originally Posted by alricking View Post

HI everyone, I was watching youtube video on my new Catleap.. sometimes I get these mess up screen of youtube video ...i overclocked Catleap to 97hz.
338
Is it the monitor doing or it just video from youtube. Cuz when I reply the same spot it does not get mess up no more. But if I reply it back and front often I will get this mess up video screen on youtube..
So is it my monitor doing?

it could any number of things.

1. Could be Catleap @ 97hz
2. Drivers
3. Heat Issues.
sh1v
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 SLACR @ 2.7ghz GigaByte DS3R P35 Nvidia 7800GT @ stock Corsair Ballistix PC6400 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Maxtor 320Gb HDD Windows Vista Ult WestingHouse 24" Logitech G15 
CaseMouseMouse Pad
Antec 900 Razr DeathAddr Func Surface 1030 
  hide details  
Reply
sh1v
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 SLACR @ 2.7ghz GigaByte DS3R P35 Nvidia 7800GT @ stock Corsair Ballistix PC6400 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Maxtor 320Gb HDD Windows Vista Ult WestingHouse 24" Logitech G15 
CaseMouseMouse Pad
Antec 900 Razr DeathAddr Func Surface 1030 
  hide details  
Reply
post #1566 of 4784
Quote:
Originally Posted by alricking View Post

HI everyone, I was watching youtube video on my new Catleap.. sometimes I get these mess up screen of youtube video ...i overclocked Catleap to 97hz.
338
Is it the monitor doing or it just video from youtube. Cuz when I reply the same spot it does not get mess up no more. But if I reply it back and front often I will get this mess up video screen on youtube..
So is it my monitor doing?

seeing as that only the video part seems to be going haywire, I assume is an issue with your gpu, maybe running at that rez is causing it to choke and die for certain tasks. I used to have a faulty gpu in an old amd thin and light laptop and youtube flash videos would often show such artifacts. flash video content uses hardware acceleration to play back the video, so if there is some gpu issue it tends to pop up there. If you download those videos and play them using vlc player, there will be ZERO artifacting as I believe vlc uses software to decode the video and not the gpu.

plan of action:

set the clocks back to 60Hz and see if the artifacts are still there in the video, if no, then something changes on the gpu side as you outpute higher refresh rates at that resolution. To test the limits, increase the refresh rate incrementally until you first see some issue, and stop right before there.

alternatively, get a better newer gpu
Edited by Sammael7 - 3/9/12 at 12:31am
post #1567 of 4784
I changed the hz back to 60hz and tried playing video back and front clicking on random part, yes it still creating that artifact screen. So its not the hz problem. Is it the "Font Size"? I used custom change Font to 160%.
post #1568 of 4784
Quote:
Originally Posted by alricking View Post

I changed the hz back to 60hz and tried playing video back and front clicking on random part, yes it still creating that artifact screen. So its not the hz problem. Is it the "Font Size"? I used custom change Font to 160%.

It shouldn't be font size. What type of GPU do you have again, and what resolution were you running before the Catleap?
Hephaestus
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5 2500K [4.5Ghz][100x45][1.29v] MSi P67A-GD65 [1.9 BIOS] MSi GTX670 PE OC MSi GTX670 PE OC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Vengeance 1600Mhz [9-9-9-24] Crucial M4 256GB [CORE] WD Caviar Black 1TB [FILEZ] WD Caviar Black 2TB [GAMEZ] 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG Blu-Ray Combo Corsair H50 [Push/Pull][UltraKaze 3Ks] Windows 7 Ultimate x64 Retail SP1 Yamakasi Catleap Q270 27" S-IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Antec TP-750 Blue Lian Li Lancool PC-K62 Razer Naga Epic 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Fragger Speed  X-Fi Titanium Logitech z5300 5.1 Logitech G930 
OtherOther
MS LifeCam Studio 1080p Belkin n52te 
  hide details  
Reply
Hephaestus
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5 2500K [4.5Ghz][100x45][1.29v] MSi P67A-GD65 [1.9 BIOS] MSi GTX670 PE OC MSi GTX670 PE OC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Vengeance 1600Mhz [9-9-9-24] Crucial M4 256GB [CORE] WD Caviar Black 1TB [FILEZ] WD Caviar Black 2TB [GAMEZ] 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG Blu-Ray Combo Corsair H50 [Push/Pull][UltraKaze 3Ks] Windows 7 Ultimate x64 Retail SP1 Yamakasi Catleap Q270 27" S-IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Antec TP-750 Blue Lian Li Lancool PC-K62 Razer Naga Epic 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Fragger Speed  X-Fi Titanium Logitech z5300 5.1 Logitech G930 
OtherOther
MS LifeCam Studio 1080p Belkin n52te 
  hide details  
Reply
post #1569 of 4784
Well I have gtx 9300, before was running at 1080p..this is an HP desktop my bro gave me to use. So its basically my first time using it and on this monitor with 2560x1440 resolution..So from the look of it, its the graphic card is faulty, causing this?
post #1570 of 4784
Quote:
Originally Posted by alricking View Post

Well I have gtx 9300, before was running at 1080p..this is an HP desktop my bro gave me to use. So its basically my first time using it and on this monitor with 2560x1440 resolution..So from the look of it, its the graphic card is faulty, causing this?

I would think so. 2560x1440 is huge resolution for a card like that, IMO.
Hephaestus
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5 2500K [4.5Ghz][100x45][1.29v] MSi P67A-GD65 [1.9 BIOS] MSi GTX670 PE OC MSi GTX670 PE OC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Vengeance 1600Mhz [9-9-9-24] Crucial M4 256GB [CORE] WD Caviar Black 1TB [FILEZ] WD Caviar Black 2TB [GAMEZ] 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG Blu-Ray Combo Corsair H50 [Push/Pull][UltraKaze 3Ks] Windows 7 Ultimate x64 Retail SP1 Yamakasi Catleap Q270 27" S-IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Antec TP-750 Blue Lian Li Lancool PC-K62 Razer Naga Epic 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Fragger Speed  X-Fi Titanium Logitech z5300 5.1 Logitech G930 
OtherOther
MS LifeCam Studio 1080p Belkin n52te 
  hide details  
Reply
Hephaestus
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5 2500K [4.5Ghz][100x45][1.29v] MSi P67A-GD65 [1.9 BIOS] MSi GTX670 PE OC MSi GTX670 PE OC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Vengeance 1600Mhz [9-9-9-24] Crucial M4 256GB [CORE] WD Caviar Black 1TB [FILEZ] WD Caviar Black 2TB [GAMEZ] 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG Blu-Ray Combo Corsair H50 [Push/Pull][UltraKaze 3Ks] Windows 7 Ultimate x64 Retail SP1 Yamakasi Catleap Q270 27" S-IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Antec TP-750 Blue Lian Li Lancool PC-K62 Razer Naga Epic 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Fragger Speed  X-Fi Titanium Logitech z5300 5.1 Logitech G930 
OtherOther
MS LifeCam Studio 1080p Belkin n52te 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › (Reviewed) $400 2560x1440 IPS no-AG 90hz+ Achieva Shimian QH270 and Catleap Q270