Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › P8-z68 Won't Boot - Boot Device LED
New Posts  All Forums:Forum Nav:

P8-z68 Won't Boot - Boot Device LED - Page 2

post #11 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Schmuckley View Post

hrmm...maybe a sata setting? ide? ahci?raid?
try switching sata ports?
I've read about problems with the pcie slots on that particular board

According to this thread, switching to AHCI can lead to a BSOD, so I dont think ill be doing that. Not sure about raid mode either. And ive also heard thatthis board has sata port problems but as ive said i tried every port so i really dont know what to do atthis point.

And btw, this transformer virtual keyboard sucks. The dockisnt muchbetter withthe lag. Ireally need a laptop.

Heres a photo of my sata settings in the BIOS:

450
Edited by TheWolfe - 2/17/12 at 9:49pm
Gaming Desktop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ Stock FTM GA-H77M MSI 6950 2GB 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB SSD Boot 5TB External 2TB External 1TB External 
OSMonitorPowerMouse
Windows 8 Acer 27in Corsair 650w G502 
  hide details  
Reply
Gaming Desktop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ Stock FTM GA-H77M MSI 6950 2GB 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB SSD Boot 5TB External 2TB External 1TB External 
OSMonitorPowerMouse
Windows 8 Acer 27in Corsair 650w G502 
  hide details  
Reply
post #12 of 18
1) Keep it in AHCI mode. It doesn't cause BSODs. Whoever said that is misinformed.
2) Can you post a pic of your Northbridge settings?
Silent Killer
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4770K MAXIMUS VII HERO NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti Samsung  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 Samsung 840 HGST Deskstar 4TB Western Digital Blue 6TB 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H115i Windows 10 Pro (x64) Acer XB270HU Crossover 27Q-LED 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G910 Corsair RM1000 Phanteks Enthoo Evolv TG - Satin Black Logitech G900 
AudioAudioAudioAudio
Asus Xonar Essence STX - LME49860NA x3 M-Audio BX5 Carbon Black JBL LSR310S V-Moda Crossfade M100 
  hide details  
Reply
Silent Killer
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4770K MAXIMUS VII HERO NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti Samsung  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 Samsung 840 HGST Deskstar 4TB Western Digital Blue 6TB 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H115i Windows 10 Pro (x64) Acer XB270HU Crossover 27Q-LED 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G910 Corsair RM1000 Phanteks Enthoo Evolv TG - Satin Black Logitech G900 
AudioAudioAudioAudio
Asus Xonar Essence STX - LME49860NA x3 M-Audio BX5 Carbon Black JBL LSR310S V-Moda Crossfade M100 
  hide details  
Reply
post #13 of 18
I have same motherboard, Are you using your SSD as a cache drive and have issues booting into windows . If thats your problem you need to be in raid mode. If you ever set settings to default it changes the settings. I have had to do this twice.
Edited by evil jerry - 2/17/12 at 10:04pm
     
MotherboardHard DriveHard DriveCooling
ASUS Sabertooth P67 Seagate Momentus Intel SSD XSPC 750 Pump and Res 
CoolingPowerCase
XSPC RS 360 Radiator Ocz Fata1ty 550w Power Supply Pink NZXT Phantom  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Sandy Bridge i5 2500k Asus P8Z68-V PRO Gigabyte HD6750 Powercolor HD5770 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence OCZ SSD Seagate LG 24x DVD-RW 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swifttech D5 Waterpump with FrozenQ Top  XSPC Rasa GPU Water Block Ultra Heatpipe Memory Cooler x2 XSPC RS360 Radiator 
CoolingOSMonitorMonitor
Frozen Q Dual Bay Reservoir (White Helix) Windows 7 Ultimate 64bit AOC 21.5 LED AOC 21.5 LED 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC 21.5 LED Saitek Cyborg MW2, Microsoft Mobile Bluetooth 6000 XFX 750 Power Supply XXX Edition Antec Lanboy Air 
MouseMouse PadAudioOther
Microsoft Sidewinder Razer Vespula Logitech X-530 Cooler Master Sickleflow Fans 
OtherOtherOther
Sunbeam Tech Fan Controler Gelid GC-Extreme Thermal Paste Koolance Quick Release Radiator Mount 
  hide details  
Reply
     
MotherboardHard DriveHard DriveCooling
ASUS Sabertooth P67 Seagate Momentus Intel SSD XSPC 750 Pump and Res 
CoolingPowerCase
XSPC RS 360 Radiator Ocz Fata1ty 550w Power Supply Pink NZXT Phantom  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Sandy Bridge i5 2500k Asus P8Z68-V PRO Gigabyte HD6750 Powercolor HD5770 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence OCZ SSD Seagate LG 24x DVD-RW 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swifttech D5 Waterpump with FrozenQ Top  XSPC Rasa GPU Water Block Ultra Heatpipe Memory Cooler x2 XSPC RS360 Radiator 
CoolingOSMonitorMonitor
Frozen Q Dual Bay Reservoir (White Helix) Windows 7 Ultimate 64bit AOC 21.5 LED AOC 21.5 LED 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC 21.5 LED Saitek Cyborg MW2, Microsoft Mobile Bluetooth 6000 XFX 750 Power Supply XXX Edition Antec Lanboy Air 
MouseMouse PadAudioOther
Microsoft Sidewinder Razer Vespula Logitech X-530 Cooler Master Sickleflow Fans 
OtherOtherOther
Sunbeam Tech Fan Controler Gelid GC-Extreme Thermal Paste Koolance Quick Release Radiator Mount 
  hide details  
Reply
post #14 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by evil jerry View Post

I have same motherboard, Are you using your SSD as a cache drive and have issues booting into windows . If thats your problem you need to be in raid mode. If you ever set settings to default it changes the settings. I have had to do this twice.

How do I know if I use my SSD for cache? I put the SATA mode into RAID anyway ad it asked me if I wanted to enable Hot Plugging, whatever that means. I left it disabled and reset. No fix.

And where would I find Northbridge settings?

UPDATE: Unplugged SSD and pluged in a storage drive(using the same SATA cable and port as the SSD before), got this message as expected:


450
Does this mean that my SSD data is corrupt? Or if my SSD was bad wouldn't it give me that message?

Not sure what to think anymore....
Edited by TheWolfe - 2/17/12 at 10:32pm
Gaming Desktop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ Stock FTM GA-H77M MSI 6950 2GB 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB SSD Boot 5TB External 2TB External 1TB External 
OSMonitorPowerMouse
Windows 8 Acer 27in Corsair 650w G502 
  hide details  
Reply
Gaming Desktop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ Stock FTM GA-H77M MSI 6950 2GB 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB SSD Boot 5TB External 2TB External 1TB External 
OSMonitorPowerMouse
Windows 8 Acer 27in Corsair 650w G502 
  hide details  
Reply
post #15 of 18
I have no idea how you have installed windows.

If your running a cache drive. You would need both hard drives plugged in or your computer is not gonna work at all and you will see that message.

Your OS would be installed on your standard hard drive and your SSD would be a Cache Drive. Your settings in the bio's must be set to raid.

Also if your running a Cache both your drives must be plugged into the White Sata 3.0 connectors on the motherboard and not the DarkBlue Sata 3.0 Connectors(you might not have these depending on which version of the ASUS P8Z68 you have) The light blue are Sata 2.0

Like I said i'm not sure if your even running a cache drive, but if you are that would be how it should all be config'd
Edited by evil jerry - 2/18/12 at 12:06am
     
MotherboardHard DriveHard DriveCooling
ASUS Sabertooth P67 Seagate Momentus Intel SSD XSPC 750 Pump and Res 
CoolingPowerCase
XSPC RS 360 Radiator Ocz Fata1ty 550w Power Supply Pink NZXT Phantom  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Sandy Bridge i5 2500k Asus P8Z68-V PRO Gigabyte HD6750 Powercolor HD5770 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence OCZ SSD Seagate LG 24x DVD-RW 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swifttech D5 Waterpump with FrozenQ Top  XSPC Rasa GPU Water Block Ultra Heatpipe Memory Cooler x2 XSPC RS360 Radiator 
CoolingOSMonitorMonitor
Frozen Q Dual Bay Reservoir (White Helix) Windows 7 Ultimate 64bit AOC 21.5 LED AOC 21.5 LED 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC 21.5 LED Saitek Cyborg MW2, Microsoft Mobile Bluetooth 6000 XFX 750 Power Supply XXX Edition Antec Lanboy Air 
MouseMouse PadAudioOther
Microsoft Sidewinder Razer Vespula Logitech X-530 Cooler Master Sickleflow Fans 
OtherOtherOther
Sunbeam Tech Fan Controler Gelid GC-Extreme Thermal Paste Koolance Quick Release Radiator Mount 
  hide details  
Reply
     
MotherboardHard DriveHard DriveCooling
ASUS Sabertooth P67 Seagate Momentus Intel SSD XSPC 750 Pump and Res 
CoolingPowerCase
XSPC RS 360 Radiator Ocz Fata1ty 550w Power Supply Pink NZXT Phantom  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Sandy Bridge i5 2500k Asus P8Z68-V PRO Gigabyte HD6750 Powercolor HD5770 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence OCZ SSD Seagate LG 24x DVD-RW 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swifttech D5 Waterpump with FrozenQ Top  XSPC Rasa GPU Water Block Ultra Heatpipe Memory Cooler x2 XSPC RS360 Radiator 
CoolingOSMonitorMonitor
Frozen Q Dual Bay Reservoir (White Helix) Windows 7 Ultimate 64bit AOC 21.5 LED AOC 21.5 LED 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC 21.5 LED Saitek Cyborg MW2, Microsoft Mobile Bluetooth 6000 XFX 750 Power Supply XXX Edition Antec Lanboy Air 
MouseMouse PadAudioOther
Microsoft Sidewinder Razer Vespula Logitech X-530 Cooler Master Sickleflow Fans 
OtherOtherOther
Sunbeam Tech Fan Controler Gelid GC-Extreme Thermal Paste Koolance Quick Release Radiator Mount 
  hide details  
Reply
post #16 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by evil jerry View Post

I have no idea how you have installed windows.
If your running a cache drive. You would need both hard drives plugged in or your computer is not gonna work at all and you will see that message.
Your OS would be installed on your standard hard drive and your SSD would be a Cache Drive. Your settings in the bio's must be set to raid.
Also if your running a Cache both your drives must be plugged into the White Sata 3.0 connectors on the motherboard and not the DarkBlue Sata 3.0 Connectors(you might not have these depending on which version of the ASUS P8Z68 you have) The light blue are Sata 2.0
Like I said i'm not sure if your even running a cache drive, but if you are that would be how it should all be config'd

Well then I don't think it's a cache drive. Before I had it set up as the SSD being the boot drive, and the other two drives for storage. The SSD was plugged into the white port and the storage drives were in the other ones.

Because the sata ports face sideways, the hd cage is front facing and the sata cables all have a 90 degree hook on one end, it's almost impossible to have more than one sata cable connected to a pair of ports at a time. Each of the 3 cables are connected to the top most port of each pair (there are three pairs, six ports total).
Gaming Desktop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ Stock FTM GA-H77M MSI 6950 2GB 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB SSD Boot 5TB External 2TB External 1TB External 
OSMonitorPowerMouse
Windows 8 Acer 27in Corsair 650w G502 
  hide details  
Reply
Gaming Desktop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ Stock FTM GA-H77M MSI 6950 2GB 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB SSD Boot 5TB External 2TB External 1TB External 
OSMonitorPowerMouse
Windows 8 Acer 27in Corsair 650w G502 
  hide details  
Reply
post #17 of 18
Thread Starter 
Alright, I've got windows 7 on file and a usb. I've made a bootable usb with windows before, but how do i do this with my android transformer I hve to format the usb and partition it right?
Gaming Desktop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ Stock FTM GA-H77M MSI 6950 2GB 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB SSD Boot 5TB External 2TB External 1TB External 
OSMonitorPowerMouse
Windows 8 Acer 27in Corsair 650w G502 
  hide details  
Reply
Gaming Desktop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ Stock FTM GA-H77M MSI 6950 2GB 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB SSD Boot 5TB External 2TB External 1TB External 
OSMonitorPowerMouse
Windows 8 Acer 27in Corsair 650w G502 
  hide details  
Reply
post #18 of 18
Thread Starter 
Couldn't find a way to use android to format my usb, so I used a school computer, but for some reason it didnt work. Windows said it was missing a driver or something, which hints at it being an unsuccessful format... >frown.gif
I bought a new laptop so when that arrives in the mail Ill be able to use it to format the usb correctly and then reinstall windows. What a pain just to move some hard drives around, and my desktop becomes obsolete for over a week. Am considering selling my desktop and just sticking with laptops from here on out.
Gaming Desktop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ Stock FTM GA-H77M MSI 6950 2GB 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB SSD Boot 5TB External 2TB External 1TB External 
OSMonitorPowerMouse
Windows 8 Acer 27in Corsair 650w G502 
  hide details  
Reply
Gaming Desktop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ Stock FTM GA-H77M MSI 6950 2GB 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256GB SSD Boot 5TB External 2TB External 1TB External 
OSMonitorPowerMouse
Windows 8 Acer 27in Corsair 650w G502 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › P8-z68 Won't Boot - Boot Device LED