Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [AMD 7970] Anyone Know what is wrong? VIDEO
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[AMD 7970] Anyone Know what is wrong? VIDEO

post #1 of 12
Thread Starter 
I was curious if anyone else has seen this happen? I made a video of my new XFX HD 7970 Black edition with EK waterblock. The monitor with the problem is using the Mini display port adapter that came with the XFX card. This blue static and lines can be resloved by restarting the PC. Is this driver related or card defect?
Remedy
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Rampage IV Extreme 2 X EVGA GTX 680 in SLi Corsair Dominator GT 2133 
Optical DriveCoolingKeyboardPower
LG Blueray Water Filco  Seasonic 
CaseMouseMouse PadAudio
CaseLabs STH10 Logitech Steelseries Logitech z5500 
  hide details  
Reply
Remedy
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Rampage IV Extreme 2 X EVGA GTX 680 in SLi Corsair Dominator GT 2133 
Optical DriveCoolingKeyboardPower
LG Blueray Water Filco  Seasonic 
CaseMouseMouse PadAudio
CaseLabs STH10 Logitech Steelseries Logitech z5500 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
Quote:
Originally Posted by Striknine View Post

I was curious if anyone else has seen this happen? I made a video of my new XFX HD 7970 Black edition with EK waterblock. The monitor with the problem is using the Mini display port adapter that came with the XFX card. This blue static and lines can be resloved by restarting the PC. Is this driver related or card defect?

Could be both...

But it's giving the blue static in the same part of the image, so I wouldn't say the monitor is the problem.

And given that is doesn't do it on the original monitor, I believe it could be the Mini-DP port.
Edited by That Guy - 3/2/12 at 7:42pm
BlueRaven
(13 items)
 
Dead BIOS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 G74Sx NVIDIA GeForce GTX 560M  Samsung  
RAMRAMHard DriveHard Drive
Samsung  Samsung  Momentus 7200.4 Scorpio Blue 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
BlueRaven
(13 items)
 
Dead BIOS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 G74Sx NVIDIA GeForce GTX 560M  Samsung  
RAMRAMHard DriveHard Drive
Samsung  Samsung  Momentus 7200.4 Scorpio Blue 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
Thread Starter 
I don't think it is the monitor because with my old Nvidia cards GTX460 in SLi the monitor looked fine. I have ordered new Active display port adapters so I am hoping this fixes it. Also the problem fixes itself with a reboot.
Remedy
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Rampage IV Extreme 2 X EVGA GTX 680 in SLi Corsair Dominator GT 2133 
Optical DriveCoolingKeyboardPower
LG Blueray Water Filco  Seasonic 
CaseMouseMouse PadAudio
CaseLabs STH10 Logitech Steelseries Logitech z5500 
  hide details  
Reply
Remedy
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Rampage IV Extreme 2 X EVGA GTX 680 in SLi Corsair Dominator GT 2133 
Optical DriveCoolingKeyboardPower
LG Blueray Water Filco  Seasonic 
CaseMouseMouse PadAudio
CaseLabs STH10 Logitech Steelseries Logitech z5500 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
Quote:
Originally Posted by Striknine View Post

I don't think it is the monitor because with my old Nvidia cards GTX460 in SLi the monitor looked fine. I have ordered new Active display port adapters so I am hoping this fixes it. Also the problem fixes itself with a reboot.

Then it may be a driver problem with the Mini-DP. thinking.gif
BlueRaven
(13 items)
 
Dead BIOS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 G74Sx NVIDIA GeForce GTX 560M  Samsung  
RAMRAMHard DriveHard Drive
Samsung  Samsung  Momentus 7200.4 Scorpio Blue 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
BlueRaven
(13 items)
 
Dead BIOS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 G74Sx NVIDIA GeForce GTX 560M  Samsung  
RAMRAMHard DriveHard Drive
Samsung  Samsung  Momentus 7200.4 Scorpio Blue 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
Thread Starter 
Here is another video of someone that appears to have the same issue.
Remedy
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Rampage IV Extreme 2 X EVGA GTX 680 in SLi Corsair Dominator GT 2133 
Optical DriveCoolingKeyboardPower
LG Blueray Water Filco  Seasonic 
CaseMouseMouse PadAudio
CaseLabs STH10 Logitech Steelseries Logitech z5500 
  hide details  
Reply
Remedy
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Rampage IV Extreme 2 X EVGA GTX 680 in SLi Corsair Dominator GT 2133 
Optical DriveCoolingKeyboardPower
LG Blueray Water Filco  Seasonic 
CaseMouseMouse PadAudio
CaseLabs STH10 Logitech Steelseries Logitech z5500 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Thread Starter 
If you read his chat it says he sent it back for RMA. Man I really don't feel like returning it but if I have to I will.
Remedy
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Rampage IV Extreme 2 X EVGA GTX 680 in SLi Corsair Dominator GT 2133 
Optical DriveCoolingKeyboardPower
LG Blueray Water Filco  Seasonic 
CaseMouseMouse PadAudio
CaseLabs STH10 Logitech Steelseries Logitech z5500 
  hide details  
Reply
Remedy
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Rampage IV Extreme 2 X EVGA GTX 680 in SLi Corsair Dominator GT 2133 
Optical DriveCoolingKeyboardPower
LG Blueray Water Filco  Seasonic 
CaseMouseMouse PadAudio
CaseLabs STH10 Logitech Steelseries Logitech z5500 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Removed.
Edited by SamsungSucks - 3/3/12 at 10:25am
post #8 of 12
^^Aye.
Quote:
Originally Posted by Striknine View Post

Here is another video of someone that appears to have the same issue.

I get flashing lines like that sometimes when my dvi to hdmi adapter gets loose. On my setup it goes hdmi from the card upto monitor then to the dvi adapter. A lil wiggle and its back to normal.
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
Thread Starter 
When you turn off the monitor and turn it back on the lines go away as well. I wiggled the wires before but I will check them again. Thanks for you input guys/gals!
Remedy
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Rampage IV Extreme 2 X EVGA GTX 680 in SLi Corsair Dominator GT 2133 
Optical DriveCoolingKeyboardPower
LG Blueray Water Filco  Seasonic 
CaseMouseMouse PadAudio
CaseLabs STH10 Logitech Steelseries Logitech z5500 
  hide details  
Reply
Remedy
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Rampage IV Extreme 2 X EVGA GTX 680 in SLi Corsair Dominator GT 2133 
Optical DriveCoolingKeyboardPower
LG Blueray Water Filco  Seasonic 
CaseMouseMouse PadAudio
CaseLabs STH10 Logitech Steelseries Logitech z5500 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Did you ever figure out what was wrong with the card? My 7970 lightning is doing the same thing and I would hate to have to RMA it back to Newegg.
Hydra TH10A
(15 items)
 
Nova Vault
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x Rampage V Extreme 3-Way SLI GTX 980 Ti Hydro Copper 16 GB Dominator Platinum 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
480GB Intel 730 SSD Raid 0 x4 Custom Loop 4x 480 Alphacool Radiators Aquacomputer Aqualis 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer B326HK Razer Black Widow 2014 Corsair AX1500i  Case Labs TH10A 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga 2014 Megasoma 2 Creative ZxR 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Xeon D-1541 Supermicro X10SDV-TLN4F 128GB Crucial DDR4 2133 ECC 10x WD Red 4TB  
Case
Caselabs Nova  
CPUGraphicsRAMHard Drive
2.9 Ghz Radeon Pro 560 4GB 16 GB 1TB SSD 
OSMonitor
OS 10.11 15 Inch Retina 2880x1800 
  hide details  
Reply
Hydra TH10A
(15 items)
 
Nova Vault
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x Rampage V Extreme 3-Way SLI GTX 980 Ti Hydro Copper 16 GB Dominator Platinum 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
480GB Intel 730 SSD Raid 0 x4 Custom Loop 4x 480 Alphacool Radiators Aquacomputer Aqualis 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer B326HK Razer Black Widow 2014 Corsair AX1500i  Case Labs TH10A 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga 2014 Megasoma 2 Creative ZxR 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Xeon D-1541 Supermicro X10SDV-TLN4F 128GB Crucial DDR4 2133 ECC 10x WD Red 4TB  
Case
Caselabs Nova  
CPUGraphicsRAMHard Drive
2.9 Ghz Radeon Pro 560 4GB 16 GB 1TB SSD 
OSMonitor
OS 10.11 15 Inch Retina 2880x1800 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [AMD 7970] Anyone Know what is wrong? VIDEO