Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Thinkpad T400 SSD will not boot W7?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Thinkpad T400 SSD will not boot W7?

post #1 of 2
Thread Starter 
I recently just installed a Crucial M4 128gb SSD in my thinkpad as the main boot drive. I cloned my 250gb drive to it using Easus with the SSD in the Ultrabay as a second drive, then switched the drive to the main internal sata bay. I resized the 250 to 120gb, then deleted the Crucial M4 (set as unallocated), then copied. The files copied fine and the drive functions.

When I try to boot from it into Windows, I get the error PXE-E61, and PXE-H0F. The frist one is a 'check cable' kinda thing, not sure what the second is. From what I'm reading online those errors have something to do with network booting though...I don't know if it is related. The drive shows up in the BIOS, and its currently running and functioning fine as a second drive in the laptop as drive E: I had to set the ultrabay drive (the original 250gb hdd) as the boot device though. It just won't boot windows frown.gif

Sidenote: When did OCN completely change their layout...I'm scrolling forever to press the Submit button...sadsmiley.gif
Dead Computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Melted Athlon 5000x2 BE Warped Asus M3A Waterlogged 8800GTS (G80) 4gb of Burnt Crucial Blstx 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Poofed 2x250 Seagates, Raid0 Shattered Liteon SATA 20x DVDRW VISTA Cracked HP w2207 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic, missing spacebar Popped Ultra 600Watt 'VS' Series Dented Ultra Microfly MX6 Microsoft 5-Button Optical 
Mouse Pad
Rubbery Foam pad thing 
  hide details  
Reply
Dead Computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Melted Athlon 5000x2 BE Warped Asus M3A Waterlogged 8800GTS (G80) 4gb of Burnt Crucial Blstx 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Poofed 2x250 Seagates, Raid0 Shattered Liteon SATA 20x DVDRW VISTA Cracked HP w2207 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic, missing spacebar Popped Ultra 600Watt 'VS' Series Dented Ultra Microfly MX6 Microsoft 5-Button Optical 
Mouse Pad
Rubbery Foam pad thing 
  hide details  
Reply
post #2 of 2
Thread Starter 
Ok figured it out, and I'll post it incase anyone runs into a similar problem.

I didn't notice at the time but I actually cloned only ONE of 2 partitions on the main hard drive. What Easus probably did with that is create a backup, instead of a bootable drive. I re-deleted my SSD partition and clicked the actual volume that my OS was on, then clicked copy. I got some different options along with a nice little 'guide' thing for creating a bootable clone.

Everything is working good now. W7 is super snappy AND my power consumption literally got cut in half which I'm a little shocked by. According to ThinkVantage power meter thing, I went from 15~18 watts idle in power saver to like 8.5watts. So thats nice. thumb.gif
Dead Computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Melted Athlon 5000x2 BE Warped Asus M3A Waterlogged 8800GTS (G80) 4gb of Burnt Crucial Blstx 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Poofed 2x250 Seagates, Raid0 Shattered Liteon SATA 20x DVDRW VISTA Cracked HP w2207 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic, missing spacebar Popped Ultra 600Watt 'VS' Series Dented Ultra Microfly MX6 Microsoft 5-Button Optical 
Mouse Pad
Rubbery Foam pad thing 
  hide details  
Reply
Dead Computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Melted Athlon 5000x2 BE Warped Asus M3A Waterlogged 8800GTS (G80) 4gb of Burnt Crucial Blstx 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Poofed 2x250 Seagates, Raid0 Shattered Liteon SATA 20x DVDRW VISTA Cracked HP w2207 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic, missing spacebar Popped Ultra 600Watt 'VS' Series Dented Ultra Microfly MX6 Microsoft 5-Button Optical 
Mouse Pad
Rubbery Foam pad thing 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Thinkpad T400 SSD will not boot W7?