Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › Yamakasi Catleap Monitor Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Yamakasi Catleap Monitor Club - Page 279

post #2781 of 11297
Quote:
Originally Posted by HyperMatrix View Post

First thing I'd do, if it's an option, is to unplug the monitor for a few minutes, then plug it into another computer and see if anything happens. Might be your video card is pooched for this resolution. Hopefully that, and not a monitor problem!

I've tried plugging it in to the only other PC we have around, which is a mac mini to no result, but no idea if that was due to the screen or the hdmi-dvi adaptor, I've also tried lowering the resolution down to something I know my card can output to no result as well
post #2782 of 11297
Quote:
Originally Posted by Gemsi View Post

I've tried plugging it in to the only other PC we have around, which is a mac mini to no result, but no idea if that was due to the screen or the hdmi-dvi adaptor, I've also tried lowering the resolution down to something I know my card can output to no result as well

Hmm...actually...I'm not sure. I'm not too familiar with mac systems and how they operate. Depending on the hdmi revision (1.3 and higher) you can output 2560x1440. How that'll work with a basic hdmi to dual-link dvi adapter? I don't know. I'm hoping the issue is that, and not with the monitor itself. Just as a precaution, have to looked to see if any cables may have come loose in the monitor?
Edited by HyperMatrix - 4/15/12 at 6:08am
post #2783 of 11297
Quote:
Originally Posted by HyperMatrix View Post

Hmm...actually...I'm not sure. I'm not too familiar with mac systems and how they operate. Depending on the hdmi revision (1.3 and higher) you can output 2560x1440. How that'll work with a basic hdmi to dual-link dvi adapter? I don't know. I'm hoping the issue is that, and not with the monitor itself. Just as a precaution, have to looked to see if any cables may have come loose in the monitor?

Yeah I've already opened it up and checked everything was tight, or at the very least nothing was loose sadly, I have another dvi-d cable coming as it seems odd it all worked fine for a little while but yet it's not really looking hopefully
post #2784 of 11297
Quote:
Originally Posted by HyperMatrix View Post

Quote:
Originally Posted by y2kcamaross View Post

Lately, whenever i exit battlefield 3 my catleap turns completely black and stays that way until i turn it out off and then turn it back on, then the image comes back on instantly, anyone else has a problem similar to this?
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

Do you have a different resolution or refresh rate between your desktop and your game? Double check that. Also check if you're running 16 bit colour or 32 bit colour both in-game and on your desktop.
same resolution and refresh rate, windows is running 32 bit color, can't select any specific color depth in the game though

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
ivybeech
(21 items)
 
4K-HTPC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k@4.7ghz Gigabyte z170xp-sli Nvidia GTX 1080Ti 16gb Team Xtreem DDR4 @16/18/18/37 3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256gb M4 SSD boot 4TB Seagate - Raid 0 4TB Seagate - Raid 0 2TB Western Digital Green for storage 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Seagate 3 tb Seagate  2TB Seagate 4TB of various external storage 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100 in push/pull Windows 10 pro ASUS ROG Swift PG278Q 27" OC Catleap Q270SE IPS 2560x1440@120hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Xarmor mechanical cherry mx-brown Hale90 1000w 80+gold EVGA DG-87 Logitech G502 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2400 Intel DP67BG Nvidia GTX 950 8gb Gskill Ripjaws 1600mhz ddr3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256gb samsung SSD Asus Blu-ray Drive Model BC-12B1ST/BLK/B/AS Corsair H50 push/pull Windows 7 Professional 
MonitorPowerCase
Vizio m60-c3 - 3840x2160 OCZ ZT 750w Silverstone Grandia gd-05 
  hide details  
Reply
ivybeech
(21 items)
 
4K-HTPC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k@4.7ghz Gigabyte z170xp-sli Nvidia GTX 1080Ti 16gb Team Xtreem DDR4 @16/18/18/37 3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256gb M4 SSD boot 4TB Seagate - Raid 0 4TB Seagate - Raid 0 2TB Western Digital Green for storage 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Seagate 3 tb Seagate  2TB Seagate 4TB of various external storage 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100 in push/pull Windows 10 pro ASUS ROG Swift PG278Q 27" OC Catleap Q270SE IPS 2560x1440@120hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Xarmor mechanical cherry mx-brown Hale90 1000w 80+gold EVGA DG-87 Logitech G502 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2400 Intel DP67BG Nvidia GTX 950 8gb Gskill Ripjaws 1600mhz ddr3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256gb samsung SSD Asus Blu-ray Drive Model BC-12B1ST/BLK/B/AS Corsair H50 push/pull Windows 7 Professional 
MonitorPowerCase
Vizio m60-c3 - 3840x2160 OCZ ZT 750w Silverstone Grandia gd-05 
  hide details  
Reply
post #2785 of 11297
Quote:
Originally Posted by y2kcamaross View Post

same resolution and refresh rate, windows is running 32 bit color, can't select any specific color depth in the game though
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

Is your monitor running stock at 60hz? Is your video card OC'd? Have you tried uninstalling/reinstalling monitor drivers and doing a clean install of video drivers? Because that seems odd. Unless the video card is trying to change display settings and failing to do so, it shouldn't be dumping the monitor alltogether. Other than things like powerstrip, rivatuner, ultramon, and other tools that could be causing these sorts of problems I can't imagine what would cause that.
post #2786 of 11297
It's running@67hz, and only happens with bf3 so i sincerely doubt it's the video card, especially since i can immediately start it up and quit the game and it does it, but, it's random, it only does it about 50% of the time, it started happening immediately after hooking up new logitech x 540's 5.1 speakers

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
ivybeech
(21 items)
 
4K-HTPC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k@4.7ghz Gigabyte z170xp-sli Nvidia GTX 1080Ti 16gb Team Xtreem DDR4 @16/18/18/37 3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256gb M4 SSD boot 4TB Seagate - Raid 0 4TB Seagate - Raid 0 2TB Western Digital Green for storage 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Seagate 3 tb Seagate  2TB Seagate 4TB of various external storage 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100 in push/pull Windows 10 pro ASUS ROG Swift PG278Q 27" OC Catleap Q270SE IPS 2560x1440@120hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Xarmor mechanical cherry mx-brown Hale90 1000w 80+gold EVGA DG-87 Logitech G502 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2400 Intel DP67BG Nvidia GTX 950 8gb Gskill Ripjaws 1600mhz ddr3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256gb samsung SSD Asus Blu-ray Drive Model BC-12B1ST/BLK/B/AS Corsair H50 push/pull Windows 7 Professional 
MonitorPowerCase
Vizio m60-c3 - 3840x2160 OCZ ZT 750w Silverstone Grandia gd-05 
  hide details  
Reply
ivybeech
(21 items)
 
4K-HTPC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k@4.7ghz Gigabyte z170xp-sli Nvidia GTX 1080Ti 16gb Team Xtreem DDR4 @16/18/18/37 3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256gb M4 SSD boot 4TB Seagate - Raid 0 4TB Seagate - Raid 0 2TB Western Digital Green for storage 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Seagate 3 tb Seagate  2TB Seagate 4TB of various external storage 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100 in push/pull Windows 10 pro ASUS ROG Swift PG278Q 27" OC Catleap Q270SE IPS 2560x1440@120hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Xarmor mechanical cherry mx-brown Hale90 1000w 80+gold EVGA DG-87 Logitech G502 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2400 Intel DP67BG Nvidia GTX 950 8gb Gskill Ripjaws 1600mhz ddr3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256gb samsung SSD Asus Blu-ray Drive Model BC-12B1ST/BLK/B/AS Corsair H50 push/pull Windows 7 Professional 
MonitorPowerCase
Vizio m60-c3 - 3840x2160 OCZ ZT 750w Silverstone Grandia gd-05 
  hide details  
Reply
post #2787 of 11297
Quote:
Originally Posted by y2kcamaross View Post

It's running@67hz, and only happens with bf3 so i sincerely doubt it's the video card, especially since i can immediately start it up and quit the game and it does it, but, it's random, it only does it about 50% of the time, it started happening immediately after hooking up new logitech x 540's 5.1 speakers

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

I can't see how the speakers could cause it. If you had a set up like mine where you were feeding the audio to a receiver though hdmi, I could see a potential issue. But I'm assuming you're using onboard optical out.

I'd try a fresh video driver install. Make sure all current resolution profiles are erased/removed so it only shows you an option for 60hz. Uninstall monitor driver, reboot, install monitor driver from my YouTube oc guide link (check my sig). And try again. Check for the error while still at 60hz (with no other profiles added yet). This should help narrow it down. Also, what video card do you have? And it may be narrowed down to bf3 if it's an issue related to dx11 as its one of few games that are dx11 atm. Possibly.
Edited by HyperMatrix - 4/15/12 at 10:00am
post #2788 of 11297
Quote:
Originally Posted by HyperMatrix View Post

Quote:
Originally Posted by y2kcamaross View Post

It's running@67hz, and only happens with bf3 so i sincerely doubt it's the video card, especially since i can immediately start it up and quit the game and it does it, but, it's random, it only does it about 50% of the time, it started happening immediately after hooking up new logitech x 540's 5.1 speakers

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

I can't see how the speakers could cause it. If you had a set up like mine where you were feeding the audio to a receiver though hdmi, I could see a potential issue. But I'm assuming you're using onboard optical out.

I'd try a fresh video driver install. Make sure all current resolution profiles are erased/removed so it only shows you an option for 60hz. Uninstall monitor driver, reboot, install monitor driver from my YouTube oc guide link (check my sig). And try again. Check for the error while still at 60hz (with no other profiles added yet). This should help narrow it down. Also, what video card do you have? And it may be narrowed down to bf3 if it's an issue related to dx11 as its one of few games that are dx11 atm. Possibly.

Gtx 680 sli
ivybeech
(21 items)
 
4K-HTPC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k@4.7ghz Gigabyte z170xp-sli Nvidia GTX 1080Ti 16gb Team Xtreem DDR4 @16/18/18/37 3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256gb M4 SSD boot 4TB Seagate - Raid 0 4TB Seagate - Raid 0 2TB Western Digital Green for storage 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Seagate 3 tb Seagate  2TB Seagate 4TB of various external storage 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100 in push/pull Windows 10 pro ASUS ROG Swift PG278Q 27" OC Catleap Q270SE IPS 2560x1440@120hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Xarmor mechanical cherry mx-brown Hale90 1000w 80+gold EVGA DG-87 Logitech G502 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2400 Intel DP67BG Nvidia GTX 950 8gb Gskill Ripjaws 1600mhz ddr3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256gb samsung SSD Asus Blu-ray Drive Model BC-12B1ST/BLK/B/AS Corsair H50 push/pull Windows 7 Professional 
MonitorPowerCase
Vizio m60-c3 - 3840x2160 OCZ ZT 750w Silverstone Grandia gd-05 
  hide details  
Reply
ivybeech
(21 items)
 
4K-HTPC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k@4.7ghz Gigabyte z170xp-sli Nvidia GTX 1080Ti 16gb Team Xtreem DDR4 @16/18/18/37 3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256gb M4 SSD boot 4TB Seagate - Raid 0 4TB Seagate - Raid 0 2TB Western Digital Green for storage 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Seagate 3 tb Seagate  2TB Seagate 4TB of various external storage 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100 in push/pull Windows 10 pro ASUS ROG Swift PG278Q 27" OC Catleap Q270SE IPS 2560x1440@120hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Xarmor mechanical cherry mx-brown Hale90 1000w 80+gold EVGA DG-87 Logitech G502 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2400 Intel DP67BG Nvidia GTX 950 8gb Gskill Ripjaws 1600mhz ddr3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256gb samsung SSD Asus Blu-ray Drive Model BC-12B1ST/BLK/B/AS Corsair H50 push/pull Windows 7 Professional 
MonitorPowerCase
Vizio m60-c3 - 3840x2160 OCZ ZT 750w Silverstone Grandia gd-05 
  hide details  
Reply
post #2789 of 11297
For anyone looking to try out some pretty graphics @2560x1440 there is the free world of warcraft trial.

Even though it's an old game I find the level of detail is just stunning.

338

338

I don't have a very powerful computer (Athlon 64 x2 4200+ , asus 6770, 2GB ram) but managed to get it running smoothly with the following settings:

Shadow quality to "Fair"
Multisampling to 1x (don't need it at 2560x1440!)
Anisotropic 2x
Ground clutter high
Everything else at "good"
Direct X11
64-bit client
Edited by sonicBlue - 4/15/12 at 12:06pm
post #2790 of 11297
I get 125 FPS solid in Quake Live at native res. on my X4 955 and 6850, both on stock frequencies.

r_picmip 10 and simple icons etc.

Very very nice to play on.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › Yamakasi Catleap Monitor Club