Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Please Help (H70)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Please Help (H70) - Page 2

post #11 of 16
Thread Starter 
Everything is ok now. I'm not getting the fan error message anymore Thanks for your help though.
Switch 810
(20 items)
 
300R
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K-Swiftech Apogee HD Asus Sabertooth Z77 EVGA GTX 680 Hydro Copper Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x Samsung 840 250GB Seagate Barracuda 1TB & 3TB Pump-Swiftech MCP655, Res-FrozenQ 250 Radiators-Alphacool XT45 360 & 240 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair SP120s & AF120s Quiet Edition  Windows 7 Home Premium Dell U2312HM Dell U2212HM 
KeyboardPowerCaseMouse
CM QuickFire Rapid Corsair Pro AX850 NZXT Switch 810 Logitech G700 
Mouse PadAudioAudio
XTrac XXL AMP/DAC-FiiO E9 & E7  Audio Technica ATH-M50 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K Asus P8P67 WS Revolution EVGA GTX 560 Ti-448 Classified Ultra SLI Corsair Dominator 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 120GB Seagate Barracuda 1TB & 2TB Coolermaster Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VH242H Razer Lycosa NZXT Hale90 1000W Corsair 300R 
Mouse
Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
Switch 810
(20 items)
 
300R
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K-Swiftech Apogee HD Asus Sabertooth Z77 EVGA GTX 680 Hydro Copper Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x Samsung 840 250GB Seagate Barracuda 1TB & 3TB Pump-Swiftech MCP655, Res-FrozenQ 250 Radiators-Alphacool XT45 360 & 240 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair SP120s & AF120s Quiet Edition  Windows 7 Home Premium Dell U2312HM Dell U2212HM 
KeyboardPowerCaseMouse
CM QuickFire Rapid Corsair Pro AX850 NZXT Switch 810 Logitech G700 
Mouse PadAudioAudio
XTrac XXL AMP/DAC-FiiO E9 & E7  Audio Technica ATH-M50 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K Asus P8P67 WS Revolution EVGA GTX 560 Ti-448 Classified Ultra SLI Corsair Dominator 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 120GB Seagate Barracuda 1TB & 2TB Coolermaster Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VH242H Razer Lycosa NZXT Hale90 1000W Corsair 300R 
Mouse
Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #12 of 16

H70 is different from other H100 FYI.

 

The waterpump (cpu block) needs to connect to the CPU_PWR (Power) fan socket which output 100% all time. Then the Y fan cable connects to the CPU_FAN.


That's how my H70 in my AMD setup.

ASUS ROG ZEPHYRUS
(11 items)
 
≡ Snowbaru ≡
(17 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel 7700HQ GTX 1080 Max-Q 16GB DDR4 2400MHz 512GB PCIE G3 x4 NVME 512GB M.2 SSD 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 15.6" Matte IPS HD 120Hz NVIDIA G-SYNC ASUS Aura Core 230w PSU 
MouseMouse PadAudio
Logitech G602 Logitech G440 Logitech G933 
CPUCPUMotherboardGraphics
5HP 5HP 5HP 5HP 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
5HP 5HP 5HP 5HP 
OSMonitorKeyboardPower
5HP 5HP 5HP 5HP 
CaseMouseMouse PadAudio
5HP 5HP 5HP 5HP 
Other
5HP 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3930K 4.9Ghz Asus Sabertooth X79 EVGA GTX TITAN 1250Mhz KPE/Hybrid BIOS (SOLD) NVIDIA Geforce GTX 1080 Ti Founder Edition 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
32GB Samsung 30nm 2400Mhz OCZ Vertex 4 Samsung 850 EVO 13000GB HDDs 
CoolingOSMonitorKeyboard
EKWB Custom Watercooling, XSPC, Bitpower, Primo... Windows 10 Pro x64 (1607) ASUS PG278Q G-SYNC (2560x1440) Logitech G910 Onion Spark 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 850G2 Gold Fractal Design Define S Logitech G502 Logitech G440 
AudioOtherOtherOther
Logitech G933 Xbox One Controller Asus RT-AC68U Hitron CDA3 
  hide details  
Reply
ASUS ROG ZEPHYRUS
(11 items)
 
≡ Snowbaru ≡
(17 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel 7700HQ GTX 1080 Max-Q 16GB DDR4 2400MHz 512GB PCIE G3 x4 NVME 512GB M.2 SSD 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 15.6" Matte IPS HD 120Hz NVIDIA G-SYNC ASUS Aura Core 230w PSU 
MouseMouse PadAudio
Logitech G602 Logitech G440 Logitech G933 
CPUCPUMotherboardGraphics
5HP 5HP 5HP 5HP 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
5HP 5HP 5HP 5HP 
OSMonitorKeyboardPower
5HP 5HP 5HP 5HP 
CaseMouseMouse PadAudio
5HP 5HP 5HP 5HP 
Other
5HP 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3930K 4.9Ghz Asus Sabertooth X79 EVGA GTX TITAN 1250Mhz KPE/Hybrid BIOS (SOLD) NVIDIA Geforce GTX 1080 Ti Founder Edition 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
32GB Samsung 30nm 2400Mhz OCZ Vertex 4 Samsung 850 EVO 13000GB HDDs 
CoolingOSMonitorKeyboard
EKWB Custom Watercooling, XSPC, Bitpower, Primo... Windows 10 Pro x64 (1607) ASUS PG278Q G-SYNC (2560x1440) Logitech G910 Onion Spark 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 850G2 Gold Fractal Design Define S Logitech G502 Logitech G440 
AudioOtherOtherOther
Logitech G933 Xbox One Controller Asus RT-AC68U Hitron CDA3 
  hide details  
Reply
post #13 of 16
Think you got that wrong way round, CPU_FAN is proportionate to the amount of cpu load, CHASSIS_FAN is 100%. Which is why you put pump into chasiss fan and rad fan into cpu_fan
Current rig
(11 items)
 
  
Reply
Current rig
(11 items)
 
  
Reply
post #14 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by djriful View Post

H70 is different from other H100 FYI.

The waterpump (cpu block) needs to connect to the CPU_PWR (Power) fan socket which output 100% all time. Then the Y fan cable connects to the CPU_FAN.


That's how my H70 in my AMD setup.

Right now I have the pump connected to the CPU_PWR, the Y fan cable connected to 3 pin molex adapter with a 120mm fan and the 120mm fan connected the CPU_FAN. I originally tried it the way you have it but I kept getting an error message saying CPU FAN ERROR. It works now so I'm not going to mess with it anymore.
Switch 810
(20 items)
 
300R
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K-Swiftech Apogee HD Asus Sabertooth Z77 EVGA GTX 680 Hydro Copper Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x Samsung 840 250GB Seagate Barracuda 1TB & 3TB Pump-Swiftech MCP655, Res-FrozenQ 250 Radiators-Alphacool XT45 360 & 240 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair SP120s & AF120s Quiet Edition  Windows 7 Home Premium Dell U2312HM Dell U2212HM 
KeyboardPowerCaseMouse
CM QuickFire Rapid Corsair Pro AX850 NZXT Switch 810 Logitech G700 
Mouse PadAudioAudio
XTrac XXL AMP/DAC-FiiO E9 & E7  Audio Technica ATH-M50 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K Asus P8P67 WS Revolution EVGA GTX 560 Ti-448 Classified Ultra SLI Corsair Dominator 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 120GB Seagate Barracuda 1TB & 2TB Coolermaster Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VH242H Razer Lycosa NZXT Hale90 1000W Corsair 300R 
Mouse
Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
Switch 810
(20 items)
 
300R
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K-Swiftech Apogee HD Asus Sabertooth Z77 EVGA GTX 680 Hydro Copper Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x Samsung 840 250GB Seagate Barracuda 1TB & 3TB Pump-Swiftech MCP655, Res-FrozenQ 250 Radiators-Alphacool XT45 360 & 240 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair SP120s & AF120s Quiet Edition  Windows 7 Home Premium Dell U2312HM Dell U2212HM 
KeyboardPowerCaseMouse
CM QuickFire Rapid Corsair Pro AX850 NZXT Switch 810 Logitech G700 
Mouse PadAudioAudio
XTrac XXL AMP/DAC-FiiO E9 & E7  Audio Technica ATH-M50 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K Asus P8P67 WS Revolution EVGA GTX 560 Ti-448 Classified Ultra SLI Corsair Dominator 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 120GB Seagate Barracuda 1TB & 2TB Coolermaster Hyper 212 EVO Windows 7 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VH242H Razer Lycosa NZXT Hale90 1000W Corsair 300R 
Mouse
Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #15 of 16
what is confusing me about this is I have an H70 core and it has one three pin coming off the block that I landed at cpu_fan1 then another one coming off that has a Y that I plug both fans onto and it works fine, so I have one power connection? I'm confused?
Easy V3
(17 items)
 
12 Pack
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4820k Asus Rampage IV BE evga 1080ti FE w/ hybrid kit 16 GB G.Skill Trident X 2400mhz  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 EVO 120gb Samsung 840 EVO 1TB Samsung Blu-ray Corsair H110 
OSMonitorKeyboardPower
windows 10 Asus PG278Q Ducky Shine 3 - blue led - cherry mx browns Seasonic Platinum-1000 
CaseMouseMouse PadAudio
Dimastech Easy V3 Mionix NAOS 8200 Mionix Ensis 320 titanium HD  
Other
audio technica ATH-A900X 
  hide details  
Reply
Easy V3
(17 items)
 
12 Pack
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4820k Asus Rampage IV BE evga 1080ti FE w/ hybrid kit 16 GB G.Skill Trident X 2400mhz  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 EVO 120gb Samsung 840 EVO 1TB Samsung Blu-ray Corsair H110 
OSMonitorKeyboardPower
windows 10 Asus PG278Q Ducky Shine 3 - blue led - cherry mx browns Seasonic Platinum-1000 
CaseMouseMouse PadAudio
Dimastech Easy V3 Mionix NAOS 8200 Mionix Ensis 320 titanium HD  
Other
audio technica ATH-A900X 
  hide details  
Reply
post #16 of 16
Quote:
Originally Posted by mtbiker033 View Post

what is confusing me about this is I have an H70 core and it has one three pin coming off the block that I landed at cpu_fan1 then another one coming off that has a Y that I plug both fans onto and it works fine, so I have one power connection? I'm confused?

hmm interesting. My H60 has one power lead omcing off the pump, and one coming off the rad fan. The pump goes into chassis_fan which is 100% on, the pump fan goes into CPU_fan as that goes with load. I think this si why the OP was having issues, he had them in wrong way round. Basically his pump wasnt going to be at full whack all the time, and his temps ultimately would be horrific.

Speaking of temps, how does 46C at full load on a GTX 570 at 1.1v and 900mhz core sound? All from £60 Corsair H60.
Current rig
(11 items)
 
  
Reply
Current rig
(11 items)
 
  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Please Help (H70)