Overclock.net › Forums › Components › Memory › 12gb Installed, only 8GB Shows up
New Posts  All Forums:Forum Nav:

12gb Installed, only 8GB Shows up

post #1 of 5
Thread Starter 
So i just got a set of 12gb Corsair domintaor gts 3x4gb.

I installed the extra large cooling fins on em, and put them onto my mother board, all 12gb shows, everything is biggrin.gif

then a week later my computer would go to sleep, then not be able to wake up (the computer wakes up, all the fans come on etc.) but the montior dosnt get a signal nor does the light come on for my black widow keyboard.

So then i found out through bios only 8gb of memory was showing, so i switched the ram around, still nothing.

So i tested them one by one, and the computer wont post with one the the sticks, not even the beep beep sound.

does that happen? like having one of the sticks just dying especially from an expensive kit like this one? or maybe when i installed the large cooling fins, it somehow broke the ram? but it was working fine for a week.

im running on 2 sticks now and have the dead one on my desk

any input is appreciated smile.gif
post #2 of 5
Sounds faulty, you should RMA.
post #3 of 5
if the cooler is on to tight all ram will not be read
Case Labs th10
(21 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
970 evga 4way 2 gtx590 6gigs muskin ram 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
2tb wd,128 ssd/crucial lg dvd koolance gtx590 block x 2 white heatkiller 
CoolingCoolingCoolingCooling
RX480 rad x2 MCP35x (X2) gentle typhoons 1850 rpm (8) xigamtek fans  
OSMonitorKeyboardPower
win pro 64bit samsung 2343 x3 6144x1152 logitech g19 silverstone 1500watt 
CaseMouseMouse PadAudio
case labs th10 deathadder 3500dpi cheap one Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty C... 
Other
XSPC dual bay reservoir  
  hide details  
Reply
Case Labs th10
(21 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
970 evga 4way 2 gtx590 6gigs muskin ram 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
2tb wd,128 ssd/crucial lg dvd koolance gtx590 block x 2 white heatkiller 
CoolingCoolingCoolingCooling
RX480 rad x2 MCP35x (X2) gentle typhoons 1850 rpm (8) xigamtek fans  
OSMonitorKeyboardPower
win pro 64bit samsung 2343 x3 6144x1152 logitech g19 silverstone 1500watt 
CaseMouseMouse PadAudio
case labs th10 deathadder 3500dpi cheap one Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty C... 
Other
XSPC dual bay reservoir  
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Juggalo23451 View Post

if the cooler is on to tight all ram will not be read

so should i loosen it, will that help? or is it permanently damaged
post #5 of 5
a well placed kick in the middle of cpu socket / ram and gpu should fix any problem..

nooot? noo.. so you tried all sticks and one is definetly faulty?! try rma and hope it works :/
had any water leak? try to remember any possible force done by you or a component you used.. or if you remember electrostatic discharge when touched one?

like i said.. if ya tried booting with each stick and one wont boot ( could be the slot on ya mobo stead of the stick.. tried this?! ) rma it and be more carefull next time if you broke it somehow.. if not just GOOD LUCK :/
Edited by smex - 3/19/12 at 12:29am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › 12gb Installed, only 8GB Shows up