Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Dead SSD or RAID controller glitch?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Dead SSD or RAID controller glitch?

post #1 of 5
Thread Starter 
Hey everyone,
I just did a clean installation of Windows on my SSD RAID0 array. I rebooted and booted to my hard drive (separate operating system, non-RAID member), the Intel Matrix Storage application said that my SSD RAID0 array failed. I rebooted thinking it was just a glitch and while booting the actual startup "Ctrl i" RAID manager was indeed confirming that the array had failed. Then I noticed that in my BIOS, only one of the SSDs was detected and I tried switching around the SATA cable and power cable but the same SSD was still missing UNTIL I deleted the RAID array and magically my other SSD re-appeared. I was convinced I had a dead SSD until it re-appeared right after I deleted the array. Has any one of you guys ever experienced that? The SMART readings don't report anything suspicious, I'm really angry I just lost 4 hours of installations.
Edited by Emmanuel - 3/19/12 at 1:58pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Did you update the firmware on the SSD?
Baby Blue
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K OC ASUS P8P67 DELUXE EVGA GTX780 Dual Classified Hydro Copper 16GB G.SKILL Ripjaws X Series DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M500 960GB 1.5TB Western Digital ASUS 24X XSPC Raystorm CPU Block 
CoolingCoolingCoolingCooling
PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT Tubing Arctic Silver 5 Thermal Compound Bitspower G1/4 1/2" 3/4" Compression fittings Bitspower Dual D5 Mod 
CoolingCoolingCoolingCooling
Black Ice SR1 480 Rad 2x Black Ice SR1 360 Rad Black Ice SR1 240 2x D5 Vario Pump - Koolance with Bitspower Blue... 
CoolingCoolingOSMonitor
Phobya Dual 5.25" Bay Reservoir FrozenQ Blue Helix Windows 7 64-bit 2 x 27" QX2710 @ 120Hz (2560x1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Gaming Keyboard CORSAIR Gold AX1200i Case Labs TH10 Razer Naga 
AudioOther
Sennheiser PC 350 Scythe Kaze Q-12 5.25" Bay 12 Channel Fan Contr... 
  hide details  
Reply
Baby Blue
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K OC ASUS P8P67 DELUXE EVGA GTX780 Dual Classified Hydro Copper 16GB G.SKILL Ripjaws X Series DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M500 960GB 1.5TB Western Digital ASUS 24X XSPC Raystorm CPU Block 
CoolingCoolingCoolingCooling
PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT Tubing Arctic Silver 5 Thermal Compound Bitspower G1/4 1/2" 3/4" Compression fittings Bitspower Dual D5 Mod 
CoolingCoolingCoolingCooling
Black Ice SR1 480 Rad 2x Black Ice SR1 360 Rad Black Ice SR1 240 2x D5 Vario Pump - Koolance with Bitspower Blue... 
CoolingCoolingOSMonitor
Phobya Dual 5.25" Bay Reservoir FrozenQ Blue Helix Windows 7 64-bit 2 x 27" QX2710 @ 120Hz (2560x1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Gaming Keyboard CORSAIR Gold AX1200i Case Labs TH10 Razer Naga 
AudioOther
Sennheiser PC 350 Scythe Kaze Q-12 5.25" Bay 12 Channel Fan Contr... 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Ya my SSDs already have the latest firmware. As I'm typing this I'm reinstalling everything all over again and I won't reconnect any disks I don't need until I make an image of the OS.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
I think i had something like that happen..also..1 time..I got a popup asking if i wanted to speed up my hard drive :doh.gif:
(It set 1 ssd as cache) :wheee.gif: ich10 is still the best. You have more dependable ssds than agility2s ..I vote for glitch
 
Thuban Powah!
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5650 Asus P6X58D-E Sapphire HD 7950 G.Skill Trident-X 2600 CL10 
Hard DriveCoolingPowerCase
Samsung 840 pro Bong cooler / RASA waterblock Rosewill Capstone Gold 750 None 
MouseMouse PadAudio
cheap! Newegg box panel ibeats with onboard. 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1075T w/2 cores locked @ 4.2+ M4a89GTD-Pro XFX Radeon HD 5870 8gb Samsung ddr3 1600 11-11-11-28@ 8-8-8-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility2 40gb WD Blue 500GB Lite-On RASA waterblock 
OSMonitorKeyboardPower
Windows & Linux Samsung 1080p 2 ms Dell Thermaltake TR2-800 
CaseMouse
Cooler Master Elite 330 (was) cheap 
  hide details  
Reply
 
Thuban Powah!
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5650 Asus P6X58D-E Sapphire HD 7950 G.Skill Trident-X 2600 CL10 
Hard DriveCoolingPowerCase
Samsung 840 pro Bong cooler / RASA waterblock Rosewill Capstone Gold 750 None 
MouseMouse PadAudio
cheap! Newegg box panel ibeats with onboard. 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1075T w/2 cores locked @ 4.2+ M4a89GTD-Pro XFX Radeon HD 5870 8gb Samsung ddr3 1600 11-11-11-28@ 8-8-8-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility2 40gb WD Blue 500GB Lite-On RASA waterblock 
OSMonitorKeyboardPower
Windows & Linux Samsung 1080p 2 ms Dell Thermaltake TR2-800 
CaseMouse
Cooler Master Elite 330 (was) cheap 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Yeah time will tell, all I care about at this point is to secure an image with everything installed/configured as I want lol. I was seriously going to RMA the SSD because no matter where I plugged it, it refused to show up in the BIOS and the Intel ICH would see it but unable to do anything to it. Good thing I nuked the RAID configuration smile.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Dead SSD or RAID controller glitch?