Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GPU core won't go idle
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GPU core won't go idle

post #1 of 6
Thread Starter 
GPU core won't go idle and gpu usage is 0% i restarted PC and still won't go on idle from 830Mhz to 50Mhz. Happend first time in 9 months i got this gfx driver is 295.73 (not latest)
427

Edit: With new drivers 296.10 still won't go idle even some some strange reading in gpu-z in program itself didn't go to 50Mhz or in GPU Shark in time it show in gpu-z it went to 50Mhz temps are 15°C higer then usually was in idle so idk frown.gif also cleaned with Driver Sweeper 3.2 Phyxion.net - Driver Sweeper
486
Edited by LukaTCE - 3/20/12 at 9:14am
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500K Asus P8Z68-V Gen3 Gigabyte r9 280x Kingston HyperX blu DDR3 8GB 1600 Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 640GB Blue Vertex 3 240 GB Thermalright Silver Arrow Windows 7 x64 Ultimate 
MonitorPowerCaseOther
Dell 2209wa LC Arkangel 850W Enermax Chakra Sennheiser HD 598 
Other
Creative X-FI Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500K Asus P8Z68-V Gen3 Gigabyte r9 280x Kingston HyperX blu DDR3 8GB 1600 Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 640GB Blue Vertex 3 240 GB Thermalright Silver Arrow Windows 7 x64 Ultimate 
MonitorPowerCaseOther
Dell 2209wa LC Arkangel 850W Enermax Chakra Sennheiser HD 598 
Other
Creative X-FI Titanium 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Thread Starter 
Anyone ?
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500K Asus P8Z68-V Gen3 Gigabyte r9 280x Kingston HyperX blu DDR3 8GB 1600 Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 640GB Blue Vertex 3 240 GB Thermalright Silver Arrow Windows 7 x64 Ultimate 
MonitorPowerCaseOther
Dell 2209wa LC Arkangel 850W Enermax Chakra Sennheiser HD 598 
Other
Creative X-FI Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500K Asus P8Z68-V Gen3 Gigabyte r9 280x Kingston HyperX blu DDR3 8GB 1600 Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 640GB Blue Vertex 3 240 GB Thermalright Silver Arrow Windows 7 x64 Ultimate 
MonitorPowerCaseOther
Dell 2209wa LC Arkangel 850W Enermax Chakra Sennheiser HD 598 
Other
Creative X-FI Titanium 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
Bump
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500K Asus P8Z68-V Gen3 Gigabyte r9 280x Kingston HyperX blu DDR3 8GB 1600 Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 640GB Blue Vertex 3 240 GB Thermalright Silver Arrow Windows 7 x64 Ultimate 
MonitorPowerCaseOther
Dell 2209wa LC Arkangel 850W Enermax Chakra Sennheiser HD 598 
Other
Creative X-FI Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500K Asus P8Z68-V Gen3 Gigabyte r9 280x Kingston HyperX blu DDR3 8GB 1600 Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 640GB Blue Vertex 3 240 GB Thermalright Silver Arrow Windows 7 x64 Ultimate 
MonitorPowerCaseOther
Dell 2209wa LC Arkangel 850W Enermax Chakra Sennheiser HD 598 
Other
Creative X-FI Titanium 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
So the problem started when you first installed the 295.73 drivers? Or when exactly?
Eclipse
(20 items)
 
Sager NP8652
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II 980 @ 3.9ghz ASUS M2N-SLI Deluxe MSI GTX 560 Ti 448 Twin Frozr @ 850mhz EVGA GT 620 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
8GB OCZ DDR2 1066 Crucial M500 480GB 2x Western Digital 640GB Sony Optiarc AD-7241S-0B 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Dark Knight - push/pull w/ tape mod Windows 7 Pro x64 AOC i2353 23.5" Element ELEFW408 40" 
KeyboardPowerCaseMouse
Sentey Cobalt Pro Corsair 750TX Cooler Master Centurion Razer Mamba (3.5G) 
Mouse PadAudioAudioAudio
SteelSeries QCK Mini Creative X-Fi XtremeGamer Steelseries Siberia V2 Logitech X540 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4720HQ P65_P67SG Nvidia GTX 980M 16GB DDR3 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Crucial MX100 512GB 500GB HDD Windows 7 x64 Home AOC Q3277FQE 
KeyboardMouseMouse PadAudio
Sentey Cobalt Pro Mionix Naos 7000 Steelseries QK Mini Steelseries Arctis 3 
  hide details  
Reply
Eclipse
(20 items)
 
Sager NP8652
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II 980 @ 3.9ghz ASUS M2N-SLI Deluxe MSI GTX 560 Ti 448 Twin Frozr @ 850mhz EVGA GT 620 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
8GB OCZ DDR2 1066 Crucial M500 480GB 2x Western Digital 640GB Sony Optiarc AD-7241S-0B 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Dark Knight - push/pull w/ tape mod Windows 7 Pro x64 AOC i2353 23.5" Element ELEFW408 40" 
KeyboardPowerCaseMouse
Sentey Cobalt Pro Corsair 750TX Cooler Master Centurion Razer Mamba (3.5G) 
Mouse PadAudioAudioAudio
SteelSeries QCK Mini Creative X-Fi XtremeGamer Steelseries Siberia V2 Logitech X540 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4720HQ P65_P67SG Nvidia GTX 980M 16GB DDR3 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Crucial MX100 512GB 500GB HDD Windows 7 x64 Home AOC Q3277FQE 
KeyboardMouseMouse PadAudio
Sentey Cobalt Pro Mionix Naos 7000 Steelseries QK Mini Steelseries Arctis 3 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
It happen randomly i didn't do anything it just happen now it clock town to 50Mhz to idle but very slowly usually when i just exist game it turned to idle now it take longer and also when u am using any browser it go to full load and then take time to go idle and on site there is no flash.Also idk why in gpu-z or not show is installed PhysX when i installed drivers again it shown it installed PhysX
Edited by LukaTCE - 3/22/12 at 1:45am
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500K Asus P8Z68-V Gen3 Gigabyte r9 280x Kingston HyperX blu DDR3 8GB 1600 Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 640GB Blue Vertex 3 240 GB Thermalright Silver Arrow Windows 7 x64 Ultimate 
MonitorPowerCaseOther
Dell 2209wa LC Arkangel 850W Enermax Chakra Sennheiser HD 598 
Other
Creative X-FI Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500K Asus P8Z68-V Gen3 Gigabyte r9 280x Kingston HyperX blu DDR3 8GB 1600 Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 640GB Blue Vertex 3 240 GB Thermalright Silver Arrow Windows 7 x64 Ultimate 
MonitorPowerCaseOther
Dell 2209wa LC Arkangel 850W Enermax Chakra Sennheiser HD 598 
Other
Creative X-FI Titanium 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
You dont by chance have two monitors hooked up do you? From what I remember, having two monitors will cause the card to not down clock properly. There was a work around for this, and it may already have been resolved with new drivers.
Alumnium Cube
(13 items)
 
Lappy
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 3570K Gigabyte Z77N-WiFi Zotac GTX 660 Corsair XMS3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 60GB Stock Windows 8 Pro x64 ASUS VH236H 
KeyboardPowerCaseMouse
Cooler Master Quick Fire (MX Blues)  Seasonic G Series SSR 550W Lian LI PC-Q07a Coolermaster Sentinel  
Audio
Optical out to Harmon Kardon Reciever 
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
Core i5 2410M Lenovo GTX 555M Adata 128GB SSD 
OS
Windows 7 Home Premium 64-Bit 
  hide details  
Reply
Alumnium Cube
(13 items)
 
Lappy
(5 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 3570K Gigabyte Z77N-WiFi Zotac GTX 660 Corsair XMS3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 60GB Stock Windows 8 Pro x64 ASUS VH236H 
KeyboardPowerCaseMouse
Cooler Master Quick Fire (MX Blues)  Seasonic G Series SSR 550W Lian LI PC-Q07a Coolermaster Sentinel  
Audio
Optical out to Harmon Kardon Reciever 
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
Core i5 2410M Lenovo GTX 555M Adata 128GB SSD 
OS
Windows 7 Home Premium 64-Bit 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GPU core won't go idle