Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › CrossOver 27Q LED/LED-P, 27M LED, & 2720MDP GOLD LED Monitor Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

CrossOver 27Q LED/LED-P, 27M LED, & 2720MDP GOLD LED Monitor Club - Page 525

post #5241 of 6483
ouch. send it back for sure. get a replacement.
post #5242 of 6483
Seems like there's been a surge of problems lately.

I think it would help us all if those experiencing new problems would say how long they've had their crossovers.

Perhaps these monitors have a short lifespan and the oldest ones are going?

Just a thought
post #5243 of 6483
Hi, I am a new member at OCN and I joined just to post my problem about the Crossover. I ordered mine on 22 Feb from AccessoriesWhole (the best in the business) and installed it on 3rd Feb. It worked fine for about 5 odd days and then started to blackout. By that I mean, it would be showing display normally, and then randomly dim out and disappear. The blue light would be on, and you can see the panel is also on (some whitish glow from the screen showing that its on, its not perfectly black as it is when the monitor is actually switched off).

For the first few times, a single restart of the monitor solved the problem. Its been 2 days now though, and now it's completely unusable. Blackouts within 15 seconds of switching on, and once the problem appears, no amount of on/off on the monitor help (tried about 10-15 times).

Any ideas if this is the PCB issue ? I have written to AW twice in last 2 days, yet to hear from him. Planning to put in a negative feedback if I dont hear from him by tomorrow (mentioned this in my last communication to him... he had earlier responded to me 2-3 times during my purchase).

Any help guys ? Thanks in advance
post #5244 of 6483
Quote:
Originally Posted by yarrh View Post

Seems like there's been a surge of problems lately.

I think it would help us all if those experiencing new problems would say how long they've had their crossovers.

Perhaps these monitors have a short lifespan and the oldest ones are going?

Just a thought


anything can happen when fedex throws it around.
Quote:
Originally Posted by cybermantas View Post

Hi, I am a new member at OCN and I joined just to post my problem about the Crossover. I ordered mine on 22 Feb from AccessoriesWhole (the best in the business) and installed it on 3rd Feb. It worked fine for about 5 odd days and then started to blackout. By that I mean, it would be showing display normally, and then randomly dim out and disappear. The blue light would be on, and you can see the panel is also on (some whitish glow from the screen showing that its on, its not perfectly black as it is when the monitor is actually switched off).

For the first few times, a single restart of the monitor solved the problem. Its been 2 days now though, and now it's completely unusable. Blackouts within 15 seconds of switching on, and once the problem appears, no amount of on/off on the monitor help (tried about 10-15 times).

Any ideas if this is the PCB issue ? I have written to AW twice in last 2 days, yet to hear from him. Planning to put in a negative feedback if I dont hear from him by tomorrow (mentioned this in my last communication to him... he had earlier responded to me 2-3 times during my purchase).

Any help guys ? Thanks in advance

well they don't work on weekends so that's why you didn't hear from them.have you opened it up to look at the pcb to see if it has burn spots?

no sense in putting negative feedback, that's not how the system works. Leaving them negative feedback out the gate won't help you get a solution. Gotta give them the opportunity, try messaging them again. There are other people who posted before you who have contacted them after the weekend. Try again and give them the chance. They are best seller on ebay and only top seller for a reason, but they are human so write them again.

but they will still want you to open it up and look at the pcb first. couple of screws, takes a few mins. simple
Edited by Descadent - 3/12/13 at 6:23am
post #5245 of 6483
Quote:
Originally Posted by cybermantas View Post

Hi, I am a new member at OCN and I joined just to post my problem about the Crossover. I ordered mine on 22 Feb from AccessoriesWhole (the best in the business) and installed it on 3rd Feb. It worked fine for about 5 odd days and then started to blackout. By that I mean, it would be showing display normally, and then randomly dim out and disappear. The blue light would be on, and you can see the panel is also on (some whitish glow from the screen showing that its on, its not perfectly black as it is when the monitor is actually switched off).

For the first few times, a single restart of the monitor solved the problem. Its been 2 days now though, and now it's completely unusable. Blackouts within 15 seconds of switching on, and once the problem appears, no amount of on/off on the monitor help (tried about 10-15 times).

Any ideas if this is the PCB issue ? I have written to AW twice in last 2 days, yet to hear from him. Planning to put in a negative feedback if I dont hear from him by tomorrow (mentioned this in my last communication to him... he had earlier responded to me 2-3 times during my purchase).

Any help guys ? Thanks in advance

You seem to be having the same problem I am, I ordered my crossover in the beginning of March. It seems the recent batch is having a problem with the main PCB causing blackouts where the panel turns on (backlight visible) and the power indicator works normally, but the screen remains blank. It seems to be variable, as I can get mine to start in about 1/50 power cycles.

My seller has just shipped me a replacement mainboard PCB (not the LED controller like the batch of crossover's had from months ago). I will report back here and let you guys know what my findings are, it should arrive by the end of the week. My seller has indicated that this is a "green" pcb. The one currently in my monitor is teal (this sounds just like the LED controller issue I know but I have been assured they are referring to the main PCB as am I) so maybe there is another bad PCB variant that has been circulated around recently that's responsible for the influx of issues we are seeing.
Edited by tehpsyc - 3/12/13 at 7:03am
post #5246 of 6483
Green-Sum finally got back with me and said that we needed to exchange my monitor. So far so good. As per above, give them time because Monday morning is when I received my first message and I've gotten messages back very promptly after that.
 
Dell UltraSharp U2412M IPS Panel
Dell UltraSharp U2412M
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Apple A7 Cyclone x64 Chip @ 1.3Ghz Apple PowerVR G6430 1GB DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
16GB Internal Storage Passive iOS 7.0.3 4.0" 1136x640 
KeyboardPowerCaseMouse
On-Screen 1560mAH Battery Apple iPhone 5S Space Grey Touch ID Finger Print Scanner 
AudioOtherOther
3.5mm Jack Nano SIM Lightning Connector 
  hide details  
Reply
 
Dell UltraSharp U2412M IPS Panel
Dell UltraSharp U2412M
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Apple A7 Cyclone x64 Chip @ 1.3Ghz Apple PowerVR G6430 1GB DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
16GB Internal Storage Passive iOS 7.0.3 4.0" 1136x640 
KeyboardPowerCaseMouse
On-Screen 1560mAH Battery Apple iPhone 5S Space Grey Touch ID Finger Print Scanner 
AudioOtherOther
3.5mm Jack Nano SIM Lightning Connector 
  hide details  
Reply
post #5247 of 6483
Quote:
Originally Posted by MrBox View Post

Just an update on my order of the 27Q LED-P

was packaged well, but has a big deep gouge on the screen itself!

I ordered mine from green-sum. I messaged him on eBay today to see how he will exchange this. No reply back yet.

Any tips on how I should handle this if I don't hear back within the next day?

The monitor looks amazing minus the dang gouge. It's deep and no way to fix it.

Okay so green-sum got back to me overnight. They are going to exchange it for a new one. They just had me send them pics of the scratch, serial number, and the packaging materials that DHL used. It was DHL's fault after looking at everything closely.

So green-sum is going to claim it on DHL, and they are covering my return shipping costs (which they didn't have to do per the ebay agreement). I'm very pleased with the fast customer service. I just hope the next one comes unharmed smile.gif

I can recommend green-sum if you are ordering one, as it was 100% DHL's fault on this. The monitor was packaged wonderfully, but obviously handled VERY roughly.
post #5248 of 6483
Quote:
Originally Posted by tehpsyc View Post

You seem to be having the same problem I am, I ordered my crossover in the beginning of March. It seems the recent batch is having a problem with the main PCB causing blackouts where the panel turns on (backlight visible) and the power indicator works normally, but the screen remains blank. It seems to be variable, as I can get mine to start in about 1/50 power cycles.
Mine does much better, it starts fine mostly, but it's entirely random for how long it will last, one hour, six hours, fifteen minutes, five minutes, ten seconds, you name it, the monitor does it.

A bad batch, just what I thought. There's now at least four of us with this issue on this forum: you, me, cybermantas, and another user who contacted me privately.

Let's refer to this as the dim out / fade out / black out issue.

Dustin1's issue (thanks for the video) looks rather like a stripe issue, so dissimilar in appearance.
Quote:
Originally Posted by tehpsyc View Post

My seller has just shipped me a replacement mainboard PCB (not the LED controller like the batch of crossover's had from months ago). I will report back here …
Thanks. Guess they'll have to send out lots of new PCBs …
Edited by Ueberglock - 3/12/13 at 12:03pm
post #5249 of 6483
#Uberglock , thanks for your PMs. I have reached my daily limit, hence cant reply through PM.

#Descadent , thanks for your response. My both messages were sent on weekdays. I am happy to update though that AW did contact me and as you implied, they asked me to look at the PCBs. I unscrewed and took pictures, which I am also attaching below. There were 2 green PCBs and 1 blue PCB. In my case, I think its one of the green ones that is at fault. Kindly help me confirm if thats the case.

I have already sent the pictures to AW. The video of the malfunction is slightly big in size (~40 Mb, taken using Samsung Galaxy S), so I am still figuring out how to post it...

Pictures





post #5250 of 6483
everything looks fine to the eye. upload video to youtube to send it to them.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › CrossOver 27Q LED/LED-P, 27M LED, & 2720MDP GOLD LED Monitor Club